• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ - M. DAKIĆ

03.01.2019

20:32

STIŽE NAM PUTINOVA GARANCIJA ZA KOSOVO! Otkrivamo najvažniji razlog posete šefa ruske države Srbiji!

Politika

STIŽE NAM PUTINOVA GARANCIJA ZA KOSOVO! Otkrivamo najvažniji razlog posete šefa ruske države Srbiji!

Podeli vest

Vladimir Putin i Aleksandar Vučić 17. januara u Beogradu razgovaraće pre svega o 'odbrani Kosova' * Ruski lider ponovo će poručiti Zapadu da bi rat sa Srbijom značio i rat sa Rusijom

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Vladimirovič Putin tokom posete Srbiji 17. januara doneće predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću čvrste garancije za odbranu Kosova i Metohije.
Kako saznaje Informer u odlično obaveštenim diplomatskim krugovima, ruski lider će sa svojim domaćinom razgovarati pre svega o odbrani Kosova i očuvanju srpskog suvereniteta u južnoj pokrajini.

Neće dozvoliti pritiske

Prema rečima naših izvora, Putin će srpskom kolegi, ali i ovdašnjoj javnosti, preneti jasnu poruku da Beograd može da računa na bezrezervnu podršku Moskve u rešavanju najvećeg nacionalnog i državnog problema.
- Putinova poseta Beogradu dolazi u jednom od najvažnijih i najosetljivijih trenutaka za Srbiju. Zvanični Beograd nalazi se pod snažnim pritiskom Zapada da reši kosovsko pitanje u korist Albanaca. Zbog toga će centralna tema razgovora dvojice lidera biti upravo 'odbrana Kosova", a Putin će preneti čvrste garancije da Moskva nikada i nipošto neće ostaviti Srbiju na cedilu. Kako se situacija na Kosovu komplikuje i Priština konstantno zvecka oružjem i preti novim ratom i egzodusom Srba, Putin će uputiti i poruku Zapadu da bi, u slučaju bilo kakvog sukoba, Srbija mogla da računa na svaku vrstu pomoći Ruske Federacije, pa ako zatreba i na konkretnu vojnu pomoć. Niko u Beogradu i Moskvi, naravno, ne priželjkuje rat, ali ako rat bude nametnut Srbima, oni će na svojoj strani imati Rusiju sa svim svojim kapacitetima - navodi naš izvor i dodaje da će, osim Kosova, tema razgovora dvojice lidera biti i nastavak vojnotehničke saradnje, izvoz robe iz Srbije, infrastruktura, energetika...

- U Beogradu bi trebalo da bude potpisano najmanje 20 strateških sporazuma, među kojima i oni koji se odnose na izgradnju železničkih koridora, gasovod "Turski tok", isporuku tenkova i PVO raketa, izvoz srpskih proizvoda u Rusiju - dodaje naš sagovornik.

ŠIPTARI, PRAVITE SE VAŽNI, ALI VIDEĆEMO DOKLE! Marin le Pen: Kosovo je kolonija SAD, napravljena jer TADA NIJE BILO PUTINA!

Činjenice o Putinovoj poseti Srbiji


* Tokom posete Beogradu, Putin će posetiti Hram Svetog Save
* U Srbiji će biti potpisano najmanje 20 strateških sporazuma
* Planira se produbljivanje saradnje u odbrani, obrazovanju, energetici, infrastrukturi, turizmu...
* Vučiću će biti uručen Orden Aleksandra Nevskog
* Preciziraće se detalji za isporuku tenkova T-72 i PVO raketa

Potvrda svih ovih saznanja stigla je juče i od ambasadora Rusije Aleksandra Čepurina, koji je rekao da će Kosovo biti 'veoma visoko' na agendi razgovora dvojice državnika.
- Predstojeći susret predsednika Srbije i Rusije, treći za samo devet meseci, biće potvrda uzajamnog poverenja i razumevanja, ali i prilika da se ukaže na potrebu dveju zemalja da štite nacionalne interese, a ne da zadovoljavaju interese Zapada. Tu imamo izuzetno visok stepen uzajamnog razumevanja, čemu doprinosi kako stalna razmena mišljenja i informacija na osnovu poverenja u bilateralnom formatu, tako i tesna koordinacija napora u međunarodnim strukturama. Rusija će i ubuduće ostati pouzdan partner Srbije - rekao je Čepurin.

Veliki korak za nas

Bivši šef diplomatije Vladislav Jovanović ističe da dolazak velikog lidera u trenutku kada se na Srbiju vrše pritisci sa svih strana predstavlja veliki i važan korak.
- Putinova poseta pokazuje da Srbija u svemu ovome nije sama i da jedna velika sila pokazuje zanimanje kako će se kosovski problem rešiti. Rusi imaju puno razumevanje za srpske interese. Ovim se upozoravaju svi oni na Zapadu koji su umislili da su sami u rešavanju ovog problema. Oni moraju da znaju da ne mogu da zanemare interese Srbije. Rusija ograničava pritiske na nas i otvara prostor za smelije razmišljanje o kompromisu sa Albancima - podvlači Jovanović.
 

OVAJ JE NAČISTO PROLUPAO! Vuk Jeremić tvrdi da Putin prezire Vučića, a video ga je samo na slici!

 

(VIDEO) SPREMA SE NEŠTO VELIKO! ŠIPTARI ĆE PUĆI, Rusi preuzimaju BONDSTIL, a predaće im ga takozvana vojska Kosova!

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
mihailiovic

pre 5 godina

Zbog geografske daljine vojni savez sa Putinovom Rusijom i Ruske vojne baze su nuzne po celoj Srbiji da bi Rusija mogla vojno direktno da pomogne Srbiji sve drugo je bajke za decu // bivsi oficir JNA - SFRJ

MN

pre 5 godina

Apsolutno tacno.....bez toga nema nikakvih garancija i to je jasno pametnom coveku....sve ostalo iluzije pop/novinarstva....

ja

pre 5 godina

ti da cutis zbog takvih strucnjaka nam se drzava raspala

Duk

pre 5 godina

Tako je...pogotovo sto rusija ima samo jedan nosac aviona tako da jedino gradnja baze jedirektna garancija da nasa vojska moze da napadne kosovo sve ostalo je nula...pa pazi turcima sirijicima dali s 300 s 400 a mi kroz cega smo prosli i jos uvek nemamo adekvatno zastiseno nebo.. pa neznam sta cekamo i kad cemo imati idi molim te

Nile

pre 5 godina

Može da podrži samo brisanje granice Kosova sa Albanijom i ništza više od toga jer posle ni Kosovo neće trebati priznanje ko ni njegov Krim pa on je to pokazao kako se radi samo albanci imaju toliko podršku da ne moraju uopšte da šalju vojsku....

Juznoprugas

pre 5 godina

Bolje i dalje neutralan biti i muljati loptu jos uvek u blatu.Zagraljaj sa medvedom kosta a gde medved dodje i prodje tu trava ne nice!Ulazak u vojni savez sa Rusima donosi oslobodjenje nasih Srpskih teritorija i zastitu na dugi niz godina.Ali donosi i sankcije zapada,ponovno uvodjenje viza i povlacenje dela zapadnog kapitala iz Srbije!

slađa

pre 5 godina

Srbija i Rusija su uvek na pravoj strani istorije i na strani pravde. Car Nikolaj II Romanov je pokazao svojim svetim primerom šta to znači. Uz predstojeće velike hrišćanske praznike, očekujemo i bratsku ruku velikog ruskog naroda koji razume šta znače pritisci i nametnuta rešenja. Pritom, pzivamo sve pravolsavne narode da se uzdrže tokom ovih praznika od međusobnih trvenja.

Rade

pre 5 godina

Jedini koji mogu da nam pomognu da mirno i normalno resimo situaciju na KiM jesu Putin i Rusija i zato nam njihova podrska neizmerno puno znaci

Gospodja Ministarka

pre 5 godina

Nije Zapadu bas svejedno sto nam Putin pruza ovako nesebicnu podrsku.

Gaga

pre 5 godina

Naravno razgovarace se o gorucoj temi u Srbiji o KiM.

Velizar Kastratović

pre 5 godina

Ne prave se slučajno protesti u Beogradu. Zapad to pravi da oslabi Srbiju i upozori Vučića da se kloni Putina. Neće oni jaku Srbiju.

Neca

pre 5 godina

Uz podršku našeg prijatelja Putina možemo da se izborimo za naša prava na Kosovu.

Mašnica

pre 5 godina

Putinova poseta je od izuzetnog značaja za Srbiju u ovom trenutku.

Marko

pre 5 godina

Stvari će se vidno promeniti Putinovom posetom,a i vreme je!

Kiki

pre 5 godina

I ponovo će Putin pokazati celom svetu da je pravi prijatelj Srbije.

Dijego

pre 5 godina

Putinova poseta pokazuje da Srbija u svemu ovome nije sama i da jedna velika sila pokazuje zanimanje kako će se kosovski problem reši. Putin će svakako braniti srpske interese na KiM.

Ivan

pre 5 godina

Pomoc Putina nam je u ovom trenutku i vise nego potrebna.

Kosovka devojka

pre 5 godina

U Rusiji cemo uvek imati maksimalnu pomoc I podrsku posebno kad se radi o Kosovu

vanja

pre 5 godina

Podrška predsednika Putina daje nam snage za nastavak borbe za očuvanje Kosova i Metohije u sastav Srbije. To su nasi pravi prijatelji i saveznici.

tika

pre 5 godina

Hvala Putinu i Rusiji na podrsci koju pruza Srbiji!

Cojo

pre 5 godina

Hvala predsedniku Putinu na neprestanoj pomoci u svakom pogledau. Srbija to ume itekako da ceni i postuje.

Dragan

pre 5 godina

Rat nikad nije doneo nista dobro, to treba da nam je zadnja solucija ukoliko moramo tako. Imati tako mocnog saveznika kao sto je Rusija je veoma velika privilegija.

Ilija

pre 5 godina

Ukoliko Rusija ostane čvrsto uz Srbiju imamo velike šanse da odbranimo Kosovo.

Milica

pre 5 godina

Iako je Srbija tesko da se izbori sa svetskim olosima nada je da ce Rusija zapretiti prvo recima a onda ako zatreba i tehnicko-vojom pomoci oko KiM.

nadica

pre 5 godina

Verujemo u pravo resenje i podrsku predsednika Putina.

Natalija

pre 5 godina

Увек су били они уз нас, не само сада. Али кад је најтеже, е тад се види ко је шампион.

Pedja

pre 5 godina

Podrska Ruskog Predsednika u ovom momentu mnogo znaci Srbiji oko resavanja kosovskog pitanja.

Ceca

pre 5 godina

Rusija ima moc da zaustavi albansko divljanje i podrsku Amerike. Verujem da ce to potvrditi tokom svoje poesete nasoj zemlji i da ce taj susret dati Srbiji vetar u ledja za dalju mirnu borbu za ostvarivanej svojih ciljeva.

Herc

pre 5 godina

Ostaje nam jos Rusija kao pravi partner i prijatelj.

Milan

pre 5 godina

Svaka cast Rusiji divni su stoje iza svojih reci delima.

maja

pre 5 godina

Rusija veran saveznik i dobar prijatelj Srbije.

Nevena

pre 5 godina

Raduje nas sto imamo tako veliku podrsku od Rusije, pravi nam je prijatelj.

Tea

pre 5 godina

Drago nam je da je Rusija uz nas i da bece doci do bilo kakvog sukoba na KiM

Anka

pre 5 godina

Mi i Albanci moramo sami da se dogovorimo, to je najvaznije.

Vivijen

pre 5 godina

Ovakav odnos Rusije prema Srbiji uliva snagu i veru u uspeh.

Milena

pre 5 godina

Rusija je uvek bila na našoj strani. Ona jedina može da utiče i urazumi "zapad"

Vivijen

pre 5 godina

Putinova poseta pokazuje da Srbija u svemu ovome nije sama.

Kalina

pre 5 godina

Hvala Rusima ,hva,la Putinu sto je uz Srbiju u najtezim trenucima. Njihova podrska je presudna i veoma znacajna.

Maja

pre 5 godina

Bez ozbiljnijeg uplitanja Rusije, ne može doći di rešenja problema!

007

pre 5 godina

Vidili smo to i 1999g.osvoili aerodrom Slatino u Prishtini i onda prodali ga amerikancima,Shta ce sada inkasirati na nasha ledja???

Ana

pre 5 godina

Putinova poseta i pomoc u ovom teskom vremenu po pitanju Kosova i Metohije, pokazuju koliko je Srbija cenjena i postovana, koliko predsednik Vucic na jedan ispravan i posten nacin vodi nasu zemlju i svim silama se trudi da razvija prijateljske odnose sa svim zemljama, u cilju jacanja drzave.

Dobi

pre 5 godina

Hvala bogu da i mi cujemo nesto pozitivno i normalno u vezi situacije s Kosovom, to i mozemo samo od Putina, svi drugi su zesce zastranili i ne vide drvo od sume, ovo moze samo Putin da resi u nasu korist i niko vise, kakav Vucic on bi sve dao siptarima, covek je em kukavica em ucenjen a narod koristi kao depozi za svoju korist.

ana

pre 5 godina

Dobro je imati podrsku i razumevanje za nase nacionalne interese.

Perović

pre 5 godina

Svaki susret i svaki sklopljen dogovor između Putina i Vučića donosi razrešenje dilema i nove planove za budućnost. Hvala za bezrezervnu podršku!

Nikolina

pre 5 godina

Ovih 20 projkata će Srbiju staviti na mapu opet, zahvalni smo Rusiji.

Mir

pre 5 godina

Ako je iko pravi prijatelj Srbiji posebno kad je u pitanju veliki problem to je Putin!

Ziva

pre 5 godina

Putin je oduvek bio uz Srbiju, a pogotovu je ojacalo prijateljstvo, od kada je Vucic na vlasti.

Vuk

pre 5 godina

Sa velikim nestrpljenjem ocekujemo dolazak Putina

Andjela

pre 5 godina

Putin ce nas uvek podrzavati zahvaljujuci dobrim odnosima sa Vucicem, poseta koja nam predstoji je najvazniji dogadjaj za Srbiju

Goran

pre 5 godina

Prva tacka razgovora mora da bude otvaranje ruskih vojnih baza po Srbiji!

Zile

pre 5 godina

Naš putin je prava legenda i takav genije se jednom radja. Pridruzimo se braćo srbi najjačoj državi sveta, jer tako nam je zagarantovana bezbednost i veliki uspesi na svim poljima. Hvala na razumevanju ...

Pjer

pre 5 godina

Zivelo prijatelstvo i saradnja nasih zemalja. !

Mila

pre 5 godina

Poseta Putina Beografu je od velikog znacaja za Srbiju.

Aleksandra

pre 5 godina

Putin je uvek iz Srbiju i spreman da nam pomogne. Nadam se da će uspeti da nam pomogne oko pitanja Kosova.

Miki

pre 5 godina

Samo sanjajte nemate śta tržite na Kosovo...već šest meseci u Peći nisam sreo nijednig Srbina..ps svu zemlju prodalj Albancima...

jana

pre 5 godina

Poseta Ruskog predsednika Putina nam je od velikog znacaja za Srbiju.

miki

pre 5 godina

Amerika previse daje sebi za pravo,vreme je da se tome stane na put.

Milos

pre 5 godina

Искрени пријатељи српског нараода су увек добродошли у нашу земљу, а сигуран сам да ће бити дочекан на нивоу како и приликује.

Marko Lučić

pre 5 godina

Neće Rusija nikada Srbiju ostaviti na cedilu.

selektor

pre 5 godina

Ako su Šiptari i zapad mislili da će Srbija i Rusija da ćute, grdno su se negde zeznuli.

miki

pre 5 godina

Samo napred predsedniče Rusi su naši veliki prijatelji!

Mica

pre 5 godina

Putin brani interese Srbije! Dok je nama njega, za nas nema zime!

Miloš

pre 5 godina

Ja sam za mirno rešenje i pregovore..Ali ne škodi kada iza vas na stolu stoji veliki medved!!

Dragan

pre 5 godina

Боже помози, шта се ово дешава? Шиптари раде све што је нељудски, осилили се, а запад ништа неподузима. Да је Србија само милиграм од тога учинила, послали би нам невидљиве авионе. Добро је што Господин Путин У Србију стиже. Само се бојим да од тога неиспадне неки нови рат на целом Балканском полуострву.

NikolaS

pre 5 godina

Velika nam je cast sto ce Putin doci u nasu zemlju.U ovoj situaciji nam je jako potreban.

Vera

pre 5 godina

Trenutak je veoma osetljiv,Amerika zuri da se otarasi i odvoji Kosovo,tako da ipak ova poseta cini jednu ravnotezu i to u nasu korist.

tadija64

pre 5 godina

PUTINE brate pomagaj,ti si nam jedina nada,uteha i spas.RUSKE vojne baze odmah postaviti na SOMBORSKI aerodrom i na kopaonik,a posle cemo da vidimo!!!!

Mare

pre 5 godina

Radujemo se dolasku naseg velikog prijatelja i brata Putina.

milan lala

pre 5 godina

Vojna baza Rusije u Srbij je potrebna vise kao javna demonstracija Ruske vojne podrske a ne zbog konkretne odbrane. Direktna granica, blizina, danas ne predstavljaju nista odlucujuce u ratovanju zbog postojanja krstarecih raketa. Kalibar i Kindzal i sa Ruske teritorije mogu umiriti svakog eventualnog agresora na Srbiju . Niko normalan danas u Evropi nebi se usudio da bude pod udarima Kindzala i Kalibra zbog odbrane UCK terorista na KiM . Nemaju ni Albanci driektnu granicu sa svojim mentorima ali im interese stititi sa distance Thomahavka. Nezaboravljajmo da je agresija na Srbiju isla odlucujuce iz vazduha sa distance da smo najvecu stetu pretrpeli od vazdusnih udara Thomahavki . Danas je Srbija ko stidna mlada nije se odlucila skim ce iako je svakome jasno da nam je EU i NATO provereni neprijatelj i da sve cine protiv interesa Srbije . Sve sto danas dobijamo od EU su krediti i suplja obecanja o clanstvu u dalekoj neutvrdjenoj buducnosti ako budemo dobri to jest ako predamo KiM i zadovoljimo pojedinacne apetite sviju iz EU , naprimer Hrvatsku da joj damo delove opstine Apatin da predju na nasu stranu Dunava , pa Rumuni u vezi Vlaha , itd... itd nikad kraja rasturanju Srbije . EU "pomaze " u dovodjenu investitora jer kroz investitore zele nas kasnije ucenjivati oko KiM . Sve providno ko bistra voda. Kupimo sto nam treba od oruzija prvenstveno PVO da se mozemo braniti od agresije iz vazduha , sklopimo vojni savez sa Rusijom i sprovedimo rezoluciju 1244 bez pardona na KiM . Srbija ima alternativu za brz razvoj a to je : uciniti Srbiju pravnom drzavom, iskoreniti sivu ekonomiju i maximalno suzbiti korupciju i onda saradnja sa citavim svetom bez tudjinskog tutorisnja na nasu stetu .

Bubuleja

pre 5 godina

Od izvora, dva putića. vode na dve strane...:):):) . Kako vas nije više sramota da lažete ove ovce?

dacicmilorad

pre 5 godina

Taj nece uopste da dodje to je laz ima puno stranih agenata u srbiju.gotovo je nema sanse da bilo sta utice u balkan.

RINGISPIL

pre 5 godina

Ako nam Putin donese neke petarde koje u svom punjenju maju ATOME to ce oladiti ceo zapad narocito americke pse a posle i evropske mule. Sve ostalo samo retorika.

Poaro

pre 5 godina

Garancija njihova, al guzica naša. Molimo te, nemoj ništa da garantuješ, gde si dosad bio?

Dugopamtilo

pre 5 godina

Jasno kao dan. Ako zvanicno predamo Kosovo, na cemu ova vlast radi od pocetka, Srbija ce za kratko vreme biti rasparcana. Pogledajte na Youtube-u sta kaze jedan Hrvat Goran Šarić o razgranicenju, koje nam priprema AV, sa svojim rodjacima sa Kosova. Ako Putin ne kaze NJET , srbije vise nema. Slazem se da to nije nista dobro ali nas je Milosevic, i sve vlade posle njega, doveli u ovu bednu situaciju.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija