• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.01.2019

08:33

MAKRON PISAO VUČIĆU: Radujem se poseti Srbiji!

Politika

MAKRON PISAO VUČIĆU: Radujem se poseti Srbiji!

Podeli vest

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je u pismu predsedniku Aleksandru Vučiću da ga raduje što će uskoro posetiti Srbiju.

Kako je navedeno, Makron je podržao Vučićeve napore da se sa Prištinom postigne sveobuhvatni i konačni sporazum, "uprkos sadašnjim preprekama u dijalogu".

- Raduje me što ću uskoro da posetim Srbiju, kako bismo obeležili snažne prijateljske veze između naših zemalja i podržali širenje naše bilateralne saradnje na osnovama strateškog partnerstva - istakao je Markon u odgovoru na Vučićevo pismo od 21. decembra prošle godine. 

On je ukazao da koncesija za aerodrom "Nikola Tesla" kompaniji "Vensi" svedoči o snazi ekonomskih odnosa, kao i o uzajamnom poverenju između naših dveju zemalja. 

- Francuska podržava evropsku perspektivu Srbije, koja je garant stabilnosti, kao i ekonomskog i društvenog razvoja. Ta podrška je istovremeno i politička i konkretna, preko francuske ekspertize u oblastima poput reforme javne uprave i ekonomskog upravljanja, ali i preko projekata koje će Francuska agencija za razvoj u bliskoj budućnosti pokrenuti u Vašoj zemlji - napomenuo je Makron u pismu. 

On je istakao da, pored toga, želi da Francuska bude još više angažovana na bilateralnom planu, u korist održive stabilizacije Zapadnog Balkana. 

- Tim povodom, podržavam Vaše napore da se sa Prištinom dođe do jednog sveobuhvatnog i konačnog sporazuma o sporu između Srbije i Kosova, uprkos sadašnjim preprekama u dijalogu - navodi se u pismu predsednika Makrona upućenom predsedniku Vučiću. 

Francuski predsednik je, takođe, poručio da želi da srdačno zahvali Vučiću na pismu od 21. decembra prošle godine i na željama koje je uputio njemu, kao i njegovoj porodici i Francuskoj. 

- Sa svoje strane, želim Vama, Vašoj porodici i Srbiji mnogo sreće i uspeha u 2019. godini - dodao je Makron u pismu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nadica

pre 5 godina

Makron je podržao Vučićeve napore da se sa Prištinom postigne sveobuhvatni i konačni sporazum, uprkos sadašnjim preprekama u dijalogu, recima i nadamo se da ce i u delima.

Nikola

pre 5 godina

Francuska ceni napore Srbije kako na svom Evropskom, tako i na putu iznalazenja modusa za resenje Kosovskog cvora. Dobro došao u Srbiju

Marija

pre 5 godina

Zadovoljstvo je obostrano. Srbija i Francuska su uvek imale dobre odnose.

Kosovka devojka

pre 5 godina

Francuska ce uvek biti pomoc i podrska Srbiji...

Biljana Đ

pre 5 godina

Nadam se da će se situacija smiriti u Francuskoj i da će Makron vrlo brzo posetiti Srbiju.

cccc

pre 5 godina

Neznam dali je dobro došao u Srbiju, bolje mu je da poseti svoga brata Tačija.

Petar

pre 5 godina

Hvala bogu, danas Srbiju posecuje dosta strani zvanicnika. Zaslugom Predsednika Srbije, Srbija je na dobrom putu. Putin Makron i svi ostali bravo Presednice...

Nemanja

pre 5 godina

Ako želi postizanje sporazuma između Begrada i Prištine onda Makron mora prestati da se zalaže da priznavanje nezavisnog Kosova jer ne može celo Kosovo pripasti Šiptarima.

Djordje

pre 5 godina

Poseta Makrona nasoj zemlji je odraz tradicionalno dobrih i prijateljskih odnosa Srbije i Francuske.

sasa

pre 5 godina

I Srbija se raduje poseti Makrona. Da jos vise jacamo odnose dveju zemalja.

007

pre 5 godina

On Srbiju shamare srbija njemu crveni tepih.Francusk politika od 1990g je antisrpska.

milan lala

pre 5 godina

Dolazi da dobije jos jedan veliki posao gradnju metroa u Beogradu . Da se vrati u Francusku hvaleci se dobijenim velikim poslom . Da mu sad Srbija pomaze u uzdrmanoj vlasti- To zadovoljstvo nesmemo mu dati . Makron nam nije prijatelj to je pokazao mnogo puta, a u Parizu na obelezavanju sto godina od pobede 1918 grozno je ponizio Srbiju i ogromne Srpske zrtve u velikom ratu . Makrona treba docekati strogo diplomatski , kurtoazno mu izjaviti velike reci o prijateljstvu i ljubavi , ali nedati mu nista neka se vrati u Pariz praznih ruku . Beogradski metro neka grade Rusija i Kina zajedno nasi iskreni prijatelji i zastitnici . Bila bi velika sramota za Srbiju i glupost ako bi taj posao dali nekom drugom

Mila

pre 5 godina

Sirenje prijateljskih odnosa u regioni,za svaku pohvalu!

Ana

pre 5 godina

Iako nam je još uvek gorak ukus zbog nemilih postupaka Francuske sigurna sam da će Srbija kao pravi domaćin na visokom nivou dočekati Makrona.

Maja

pre 5 godina

Takodje nas raduje sto cete bas vi biti gost Srbije.

era

pre 5 godina

Nastaviti dobru saradnju je znacajno za sve nas.

luka

pre 5 godina

U Srbiju svako rado zeli da dodje u posetu jer takvo gostoprimstvo i domacinsko postovanje nema nigde u svetu tako da razgovori uvek budu prijatniji makar i kada su najteze teme u pitanju.

bojana

pre 5 godina

Dobro dosao i da vidis sta je pravo domacinstvo, sta je Srbija(koju si zeleo pre par nedelja poniziti)!

Sanja

pre 5 godina

Predsednik Francuske je doborodosao u Srbiju, a mi cemo mu pokazati sta znaci biti dobar domacin (za razliku od domacinstva u Parizu)!

Gavrilo Princip I

pre 5 godina

Svaka poseta predsednika Francuske je prilika da se učvrsti prijateljstvo dva naroda i dve države.

Mima

pre 5 godina

Makron ce biti docekan onako kako dolikuje, sigurno ne onako kako je nas predsednik bio docekan u Francuskoj.

NB

pre 5 godina

Francuska je jedna od retkih država koja nam je barem delimično naklonjena pa je, samim tim, Makronova poseta još važnija za jačanje savezničkih odnosa. Predsednik Vučić će sasvim sigurno znati da dalje razvija i unapređuje te odnose.

Nina

pre 5 godina

Francuska nam pruza ogromnu podrsku i zahvalni smo

Miki

pre 5 godina

Sve je to OK, al' Makron se obruka na proslavi. Oprosti mu Vucko, ne zna...

mićko

pre 5 godina

Kao čovek i političar loš, ali ipak je u pitanju Velika sila pa je dobra vest za nas.

Nikolic Sinisa

pre 5 godina

Kad izbacite lazne profile i smisljene poruke podrske, zaista moze da se vidi sta vide i misle o zapadu i Makronu oni koji sebe dozivljavaju kao Srbe. MOLIM VAS KO BOGA, ,prestanite ovo da radite.Sramotite se i zaduzujete i pred Srbijom i pred Bogom...i zaduzujete za sva vremena.Novac dodje i potrosi se. Bruka, sramota i dug ostaju i pred Bogom i pred ljudima

ana

pre 5 godina

Vaznja saradnja koja omogucava nasoj zemlji da se sto brze razvija, napori naseg predsednika Vucica po pitanjima Kosova i Metohije nisu prosli nezapazeno i zbog toga nas cene i postuju svuda u svetu.

Kristina

pre 5 godina

Lepo od Makrona. Srbija ga ocekuje i prihvatila je izvinjenje. Srbi su razuman narod, znaju u kom grmu je lezao zec i zato Makrona ceka ispruzena ruka prijateljstva.

Maja

pre 5 godina

Srbija je zadobila dosta prijatelja zahvaljujuci radu i trudu naseg predsednika Aleksandra Vucica, hvala predsedniku Francuske Markonu na podrsci!

Mija

pre 5 godina

Verujem da ce Prijateljstvo i Saradnja sa Francuskom biti na vecem nivou,i da ce poseta Predsedsednika Francuske,doprineti da se sklope vazni projekti.Takodje cenimo podrsku,koju nam Francuska daje sto se tice KIM.Nadamo se da ce nam pomoci da resimo probleme KIM.Srbija ceni svoje iskrene prijatelje.

Dragan

pre 5 godina

Predsednik Francuske bice docekan kako dolikuje i na najvisem nivou.

Sneki

pre 5 godina

Makron ce biti lepo primljen kao sto dolikuje Srbiji.

Tina

pre 5 godina

Francuska i Srbija su dva slozna naroda i treba da se ucvrste.

Marina

pre 5 godina

Makron ce biti docekan i ugoscen domacinski kao sto smo i mnoge druge docekali.Srbija je zadobila dosta prijatelja i mnogo smo cenjeni u svetu sve zahvaljujuci predsedniku Aleksandru Vucic

Jova

pre 5 godina

Makron mora da se seti tradicionalno dobrih odnosa Srbije i Francuske i da podrži Srbiju a ne šiptarske secesioniste.

Srbenda

pre 5 godina

Makron jedino može da igra na kartu stare slave, inače Francuska se mnogo obrukala poslednjih godina.

boban

pre 5 godina

Manite se mufljuza franzuza obicni sljam otpad svi su skoro u gej paradi kad idu u WC PAPIR IM NE TREBA

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija