• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.01.2019

08:07

AUTORSKI TEKST PREDSEDNIKA VUČIČA: Kompromis u politici nije poraz, VEĆ POBEDA!

Politika

AUTORSKI TEKST PREDSEDNIKA VUČIČA: Kompromis u politici nije poraz, VEĆ POBEDA!

Podeli vest

Kompromis u politici nije poraz, već pobeda i njega ne sme da bude samo s budućnošću, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić

- Ovo govorim iako znam da to Srbi neće i ne žele da prihvate, jer lakše je živeti u sopstvenim mitovima i hvalospevima nego u realnosti... Još mnogo toga moraćemo da menjamo - poručio je predsednik u svom autorskom tekstu u prazničnom, božićnom izdanju Kurira.

On je istakao da je neophodno da se "ljudima, svim ljudima, kaže istina". 

- Da svima bude jasno da nerešavanjem kosovskog čvora Srbija gubi, gubi ono što joj je najvažnije, a to su njena deca i njena budućnost. Da nežnim srpskim ušima, nenaviklim na surovu kosovsku istinu, kažeš da na našem Kosovu i nije sve naše, a ako jeste, da pitaš narod - a šta bismo mi to radili s najmanje 80 albanskih poslanika u našoj skupštini i da li bi doveka Srbiju, uz sve naše srpske svađe, vodili neki Tači i Haradinaj. Sve i da to hoće, a neće. Da kažemo licemerima koji podržavaju tzv. zamrznuti konflikt da je to nemoguće kao što je nemoguće Kosovo bez Albanaca. Naš posao je da sprečimo da Kosovo ostane bez Srba - poručio je Vučić u svom tekstu.

Foto: Tanjug

Kako kaže, istina je da se Srbija već promenila, ne samo po rekordnom rastu bruto domaćeg proizvoda u prethodnoj godini, niti po najvećem iznosu investicija u regionu ili suficitu u kasi, novim kliničkim centrima, bolnicama, većoj zaposlenosti, već po onome čime se danas bavi.

- Uostalom, samo sam se nasmejao kada sam u nekim novinama pročitao želje za Novu godinu u kojoj neki hoće bolje zarade uz manje rada. U to ne verujem i nikada neću. Verujem u više rada i bolji život. Bez više rada, boljeg života neće biti. Ova zemlja je pred teškim odlukama, pred novim političkim i ekonomskim izazovima, koji zahtevaju još reformi, i bilo kakvo ulagivanje bilo onima koji me vole, bilo onima koji me mrze neće učiniti da sve to bude urađeno lakše, ni bezbolnije - piše Vučić.

PREDSEDNIK VUČIĆ ČESTITAO BOŽIĆ SPC I VERNICIMA: Neka nam praznik da mira, ljubavi, tolerancije i snage da prevaziđemo razlike među nama

Ističe da nije, kako kaže, čovek kompromisa, kada je reč o budućnosti i o onome kakva ona treba da bude. 

- Doneli smo najteže odluke 2014. godine i zahvaljujući tim, nepopularnim merama, danas zdravstveni radnici, naši policajci, vojnici, socijalni radnici, učitelji i nastavnici imaju više od 20 odsto veće plate u realnom iznosu nego pre smanjenja. Upravo zato neću da se dodvoravam nikakvim populističkim merama koje bi mi donele jednokratnu popularnost, a dugoročno razorile zemlju. Takođe, ni od koga nikada neću da tražim milost za ono što sam uradio - navodi predsednik u svom tekstu.

Vučić podseća da je u Nišu otvoreno šest novih fabrika, novi Klinički centar nakon više decenija tokom kojih su fabrike u Nišu bile zatvorane i uništavane.

- I kome god da se to ne sviđa, neka šeta, neka se budi, ali neka ne očekuje od mene da ću prestati da radim baš isto to što sam i radio - da otvaram fabrike, jurim investitore, zapošljavam ljude i borim se da ova zemlja bude još jača, bolja i udobnija za život... Ova zemlja je ušla u fazu u kojoj nema više kolektivnog straha od raznih nesreća i u kojoj je sve izraženija potraga, težnja za srećom - piše Vučić.

Srbija, navodi Vučić, više nije otpadnik ni iz vremena, ni iz prostora, a najmanje iz sveta i težnja za srećom, zajedničkom i pojedinačnom, više nije tabu tema.

- Jedino što sam ja u celoj toj priči dosledni sledbenik onih Epikurovih tvrdnji po kojina naći sreću nije ni najmanje lak posao. Upravo suprotno, za sreću ima da se radi, i to mnogo više nego za bilo koju nesreću. Ona ne pada sa neba, nego se gradi, bori se za nju, radi se, proizvodi, stvara. Na onaj način koji smo i počeli. Uz teške odluke, uz brigu o zajedničkoj kasi, uz investicije, puteve, bolnice, fabrike i sve manji broj nezaposlenih ljudi. I uz još jednu stvar. Bez kompromisa sa onima koji bi da Srbiju da vrate u prošlo vreme - piše predsednik.

Foto: Tanjug

Kako kaže, ne može biti nikakvih ustupaka predstavnicima bivših režima, jer su oni deo nesreće u kojoj je Srbija živela dok su se oni bogatili i uživali.

- Prosečna plata u njihovo vreme je bila, uz narastajući javnu dug, maksimalnih 329 evra, dok je danas 460 evra, minimalac je bio maksimalnih 162 evra, danas je 230 evra. Doduše, tada su nosioci vlasti bili mnogo bogatiji. Neki od njih zaradili su i više od 500 miliona evra tokom svog zvaničnog mandata. Bez povlačenja pred njima, bez ikakvih dogovora s takvim političarima, i bez trunke straha pred njihovim pokušajima da se ponovo dočepaju vlasti, koja je za njih ništa drugo nego nova rasprodaja svega što u Srbiji vredi - navodi se u autorskom tekstu Vučića.

VUČIĆ ZAGRMEO: Lešinari iz prošlosti ŽRTVOVALI BI I DRŽAVU SAMO ZBOG VLASTI!

Ne interesuju ga, kako kaže, njihove kombinacije sa pojedinim ljudima iz njegove Srpske napredne stranke, pojedinim koalicionim partnerima koji već razmišljaju kako bi mogli da budu jezičak na vagi i opet da promene stranu.

- Nisam vas se uplašio, svih zajedno, ni najmanje. Sve sam to znao od prvog dana. Znao koliko je teško Srbiju i sebe menjati, znao kako i koliko se uspeh u Srbiji ne prašta i boriću se svim srcem i svom snagom, jer kako je Pašić rekao, jedina mera politike je mera uspeha - piše Vučić.

On poručuje da želi promene, čak i kada postoji toliki broj onih koji nikakve promene neće, ali hoće da im bude bolje.

- I omogućiću im to. Šetaće ti loši političari u Srbiji, baš onako kako ne bi mogli ni u jednoj od svih onih zemalja koje danas izražavaju svoje simpatije za njihove šetnje. Bez policije i bez ikakve represije. Za više od toga moraćemo svi samo više da radimo. Zato što naša kuća, Srbija, više nikada neće biti oronula. Ali će biti promenjena. I bolja, i lepša, i čistija, i veća, po svemu što pravu veličinu i čini. To je moja politika, i naravno da sam, ali uvek, spreman da proverim kolika joj je prava podrška, baš na onom mestu na kojem se svaka politika i proverava. Na biračkom mestu - poručuje Vučić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Branislav

pre 5 godina

Mogu da pricaju sta hoce za njega, ali njegov trud i rad niko ne moze da ospori. Covek radi bukvalno 365 dana u godini.

Nadica

pre 5 godina

Kompromis jeste pobeda jer donosi kraj problemima i trajni mir koji je neophodan.

Mila

pre 5 godina

Nema kompromisa sa opozicijom jer njima nije do naroda nego do svog dzepa.

Nale

pre 5 godina

Ovo su reci borca za ocuvanje srpske drzave i srpskog naroda.

Marija

pre 5 godina

Sve pohvale predsedniku Vučiću lepo je saznati celu istinu iz prve ruke

NATASA

pre 5 godina

Vucic je jedini predsednik koji je Srbiju i njene interese stavio na prvo mesto.

era

pre 5 godina

Svaka cast na ovakvim recima gospodine predsednice

Dusica

pre 5 godina

Srbija mora da istraje,da ima snage da sacuva mir.Srecan Badnji dan.

Fudbaler

pre 5 godina

Da svima bude jasno da nerešavanjem kosovskog čvora Srbija gubi, gubi ono što joj je najvažnije, a to su njena deca i njena budućnost. Srbija ima predsednika koji voli svoj narod i državu.

Marija

pre 5 godina

Bilo kakav kompromis je veliki uspeh a ne poraz jer samo kompromisu dolazi se do resenja.

Ana

pre 5 godina

Kompromis ne dolazi u obzir samo pobeda, za dobrobit svih Srba

NB

pre 5 godina

U pravu je predsednik Vučić, Srbija se nepovratno menja, posle dužeg vremena se domaćinski upravlja sa budžetom, kasa je već drugu godinu u suficitu, nezaposlenost se smanjuje, fabrike se otvaraju, obnavljaju se škole i bolnice. Kompromis je uvek potreban, ali ne po cenu da nas neko ponižava i gazi. Svaka čast Vučiću, samo nastavi sa politikom za koju su ti građani ukazali poverenje.

Milana

pre 5 godina

Diplomatski put je put do pobede, to je potrebno razumeti.

Zorana

pre 5 godina

Predsednik se brine za Srbe na KiM i to je dokazao više puta.

srecko

pre 5 godina

Mir Boziji, Hrostos se rodi. Bice kako biti mora.

Pavle

pre 5 godina

Predsednik racionalnom politikom boriće se svim silama da zaštiti sve građane i omogući im pristojan život.

Boka

pre 5 godina

Tako je ko razume pametan je ko ne razumem sta cemo mu mi...

Milorad

pre 5 godina

Vucic je pravi predsednik, svaka rec mu je na mestu!

Mija

pre 5 godina

Mislim da je kompromisno resenje,jedini nacin da se sacuva mir.Veliki uspeh cemo ostvariti,ukoliko to resenje nadjemo.

Duci

pre 5 godina

Pa te mitove,inat,ratobornost,ne prihvatanje istine si im upravo i TI Vucicu usadio u glavu pored ostalih nacionalista od 90tih pa do malo pre 2012. Ja znam da Kosovo nije srpsko jos od kraja 90tih krinusano bombardovanjem a tada si nas proglasavao za izdajnike i strane placenike,stavljao nam mete na ledja. Ja nisam kao oni sto su mislilu kao ja a sada TEBI teraju inat pa odjednom svima puna usta Kosova. Da,ja sam za razgranicenje ili ti priznanje Kosova i POMIRENJE DVA NARODA. Od toga ce profitirati i svi Srbi dole. Mani se igara i dogovaranja sa Tacijem iza zatvorenih vrata. Nismo sisali vesla.

Anja

pre 5 godina

Kompromis nikada ne moze biti isto kao i poraz.

Marina

pre 5 godina

Bilo kakav kompromis je veliki uspeh,a ne poraz.Samo kompromisom se dolazi do resenja.

Davor

pre 5 godina

Slazem se u potpunosti sa predsednikovom izjavom. Kosovo je i srpsko i albansko. Treba samo naci najbezbolnije resenje po obe strane. Treba sacuvati nas narod i nasu decu na Kosovu.

Marko

pre 5 godina

Umesto što pali vatre u regionu za HRT bi bolje bilo da se okrene aferama u vrhu njihove vlasti.

caca

pre 5 godina

Diplomatski put je put do pobede,i to je potrebno da svi razumeju!!!!

caca

pre 5 godina

Diplomatski put je put do pobede,i to je potrebno da svi razumeju!!!!

Igor

pre 5 godina

Srpskoj naprednoj stranci i nisu potrebni tajkuni kao što su Đilas i ekipa. A svakako kompromis je odraz zrelog čoveka

Jasna

pre 5 godina

Kompromis se mora sto pre pronaci. Kosovo je Srbija.

Mimigitarista

pre 5 godina

Za Srbiju i njen narod je postizanje bilo kakvog kompromisa uspeh i pobeda! Ovako nista ne dobijamo, samo mozemo biti u gubitku!

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija