• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: INformer/Alo

06.01.2019

17:43

SRAMOTNA KAMPANJA SRPSKE KVAZI OPOZICIJE: Slabići prete novinarima i neistomišljenicima, vlasniku ALO novina STAVILI METU NA ČELO!

Politika

SRAMOTNA KAMPANJA SRPSKE KVAZI OPOZICIJE: Slabići prete novinarima i neistomišljenicima, vlasniku ALO novina STAVILI METU NA ČELO!

Podeli vest

MUP će nasilnike privesti pravdi u najkraćem mogućem roku

Pre par nedelja digla se velika bura oko izveštavanja novinarke Studija B o protestu opozicije koja je samo bila uvertira u događaje koji su usledili nekoliko dana posle. Na društvenim mrežama poveo se medijski linč i krenulo iznošenje detalja iz privatnog života Barbare Životić. 

Reporterka je diskreditovana kao žena i izvređana na najprimitivniji način. Nakon toga, težište se prebacilo na urednicu Studija B koja je nazivana najpogrdnijim imenima, a onda su na dnevni red došle i direktne pretnje po fizičku bezbednost.

Nažalost, ovakvi slučajevi evidentno su označili samo početak kontinuiranog nasilja usmerenog na slobodu izveštavanja i na sve one čije mišljenje nasilnici karakterišu kao nepodobno.

Ovoga puta, na društvenoj mreži Tviter, na profilu pod nazivom "Protestom protiv tamničara" osvanula je fotografija vlasnika Alo novina Saše Blagojevića, koji je iz njihovog bubnja odabran metodom slučajnog uzorka.

Ispod navedene fotografije ponuđena je Blagojevićeva kućna adresa i broj telefona, nakon čega se insinuira na obilazak njegove kuće. Skupina koja stoji iza gore pomenutog profila ovakvim ponašanjem ugrozila je bezbednost Saše Blagojevića i nanela nemerljivu štetu njemu i njegovoj porodici, kao i svim urednicima i novinarima Alo novina koji su verovatno njihova primarna meta.

Ustavom Republike Srbije, garantuje se sloboda mišljenja i izražavanja, kao i sloboda da se govorom, pisanjem, slikom ili na drugi način traže, primaju i šire obaveštenja i ideje, ali pozivanju na linč novinara Ministarstvo unutrašnjih poslova odlučilo je da mora stati na put.

(FOTO) HAOS NA PROPALOM ĐILASOVOM SKUPU! “E vala nečeš Vuče Jeremiću!”

MUP je obavešten o pretnjama i u najkraćem mogućem roku preduzeće sve da zaštiti uredništvo lista Alo,  kako bi se nasilnicima stalo na put i presekla praksa linča novinara.

Pripadnici opozicionog poktera "Savez za Srbiju" koji stoje iza subotnjih protesta i ovakvih društvenih grupa moraju se ispitati i privesti pravdi. Ovakav vid ponašanja se mora sankcionisati, a lica na koja se upire prstom moraju se zaštiti.

Nakon brojnih pozivanja na ubistvo i silovanje članova Vlade, evidentno je da je sada urednicima, vlasnicima i novinarima stavljena meta na čelo i ugrožena njihova lična bezbednost.

Iz datog razloga dužnost svih sredstava javnog informisanja jeste da ukažu pažnju javnosti na ono što se dešava poslednjih meseci i prekine se praksa nasilja kojem pribegavaju opozicione skupine.

Kampanja protiv slobode medija traje mesecima unazad, a svi neistomišljenici okarakterisani su kao nova meta izgrednika kojima je cilj da spreče svaki vid slobode i ukinu osnovna načela demokratije.

 

(VIDEO) VUČIĆEVIĆ RAZOTKRIO LIDERE OPOZICIJE: Oni sam žele da OTMU VLAST I DRŽAVU kako bi ponovo KRALI NOVAC OD GRAĐANA Srbije i trpali ga u svoje džepove!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Boki

pre 5 godina

Nasilnicima je mesto iza rešetaka, opozicija bi trebalo da zna bolje da novinarima se ne sme pretiti, daj te ljudi jel imate vi malo razuma u sebi.

Vla

pre 5 godina

Pronaci kvazi heroje pa po 5 godina prinudnog rada, kako se ne bi izlezavali u zabeli

branko1

pre 5 godina

Nije mi samo jasno šta se I do sada čekalo.Sve te majmune u Požarevac ,pa uz kopanje krompira neka prete kome hoće.Sram da ih bude !!!!

Mila

pre 5 godina

Strasno kakvo ponasanje.Oni samo to i znaju, da prete.

Srba

pre 5 godina

Где си државо, или јеси или ниси? Постоје Закони, па ма какви били бољи су од безакоња, па зато, ради свој посао. Хапси, јер кад држава гори све је дозвољено.

SlOBODAN

pre 5 godina

Pa sta se bre plasite kadih je ministar prebrojao.1930 komada !!!!

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija