• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

06.01.2019

18:16

MANDIĆ I KNEŽEVIĆ PREDLOŽILI VUČIĆU I DODIKU: Otvoriti granice između Crne Gore, Srbije i Srpske!

Politika

MANDIĆ I KNEŽEVIĆ PREDLOŽILI VUČIĆU I DODIKU: Otvoriti granice između Crne Gore, Srbije i Srpske!

Podeli vest

Predsednici Nove srpske demokratije Andrija Mandić i Demokratske narodne partije Milan Kneževic pokrenuli su danas inicijativu kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića i srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika o otvorenoj granici između Crne Gore, Srbije i Republike Srpske.

Kako su naveli u zajedničkom saopštenju, Srbija je oduvek bila "motorni zajmajac Balkana" i ukazali na "opasne trendove" u regionu koje je nedavno najavio i kosovski premijer Ramuš Haradinaj, a koji se odnose na stvaranje "antisrpske koalicije" koju bi činile Albanija, Crna Gora, Hrvatska, Makedonija i tzv. Kosovo, prenosi sajt CdM.me.

Dodaje se da su predsednika Srbije Aleksandra Vučića upoznali sa aktuelnom društveno - političkom situacijom, posebno ističući "institucionalni progon srpskog naroda u Crnoj Gori".

- Mandić i Knežević su na današnjem sastanku upoznali Aleksandra Vučića i o aktivnostima DF-a usmerenim u pravcu ustavnih promena kojima bi srpski narod i srpska jezička zajednica bili normirani u Ustavu kako im to i pripada, imajući u vidu viševekovni državotvorni identitet Crne Gore koji se pokušava falsifikovati ili rigidnim zakonskim rešenjima zabraniti, a sve u cilju stvaranja novodukljanskih državnih standarda - navodi se u saopštenju.

Istovremeno, Mandić i Knežević su izrazili zahvalnost što je usvojen njihov raniji predlog o otvaranju konzulata Republike Srbije u severnom delu Crne Gore, i to najverovatnije u Beranama.

Kako kažu, na sastanku je dogovoreno i dalje intenziviranje zajedničkih aktivnosti u promociji i očuvanju nacionalnih, kulturnih i duhovnih vrednosti koje neraskidivo spajaju Crnu Goru i Srbiju.


VUČIĆ POSLE SASTANKA SA SRBIMA IZ REGIONA: Nikad nam se više NEĆE PONOVITI NESLOGA, očuvaćemo SRPSKO IME I PREZIME!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 5 godina

I šta će biti onda ako se otvorimo,makar i za dva prsta.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija