• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

07.01.2019

11:08

(FOTO) PALMA: SRBIJA TREBA DA PRAVI KOMPROMIS PO PITANJU KOSOVA I METOHIJE!

Politika

(FOTO) PALMA: SRBIJA TREBA DA PRAVI KOMPROMIS PO PITANJU KOSOVA I METOHIJE!

Podeli vest

Rekordan broj vernika okupio se na tradicionalnom paljenju Badnjaka ispred Hrama Svetog Jovana Krstitelja u Končarevu kraj Jagodine, čiji je ktitor Dragan Marković Palma sa porodicom. Nakon Liturgije i paljenja Badnjaka, predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine obratio se prisutnima

 

Ove godine u porti Hrama Svetog Jovana Krstitelja u Končarevu zapalili smo najveći Badnjak u Srbiji. Pored toga, ove Badnje večeri okupio se najveći broj vernika, meštana Končareva i njihovih gostiju i to su dva rekorda.

- Najveći Badnjak jer je Končarevo najpoznatije selo u celom svetu. Za Srbiju svi znaju, kao i za Ðokovića i za Končarevo - rekao je Dragan Marković Palma.

- Prošle, 2018. godine u Jagodini je rođeno 100 dece više nego prethodne godine. Još pre 12 godina napravili smo program kako da stimulišemo porodice da dobijaju više dece i rezultati su vidljivi. Od 20. januara ove godine, svi građani Jagodine imaće besplatan prevoz na teritoriji grada Jagodine - kazao je Marković i dodao:

Foto: informer.rs

- Nikada nije bila veća stabilnost u Srbiji nego poslednjih pet, šest godina i ekonomska i politička. Ali kosovski Albanci imaju mentore koji im govore šta treba da rade i da ne poštuju ono što su potpisali sa Srbijom. Srbija treba da napravi kompromis kada je u pitanju rešavanje problema Kosova I Metohije. Mi ne možemo da napravimo kompromis u kome ćemo izgubiti sve, kompromis se svuda pravi i u porodici i u poslu i trebalo bi napraviti kompromis i kada je Kosovo u pitanju. Bezbednost Srba na Kosovu mora biti na visokom nivou. Danas su Srbima zabranili da idu u svoju crkvu u Đakovici. To nema nigde u svetu da se nekome zabranjuje da dođe u svoju crkvu na verski praznik. Siguran sam da će ono što će uraditi predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić biti korisno za Srbiju i srpski narod - poručio je Palma.

Foto: informer.rs

Marković je zahvalio Njegovoj svetosti patrijarhu Irineju, koji podržava svoju državu i svoj narod.

- Hvala i vladiki šumadijskom Jovanu, koji je dao saglasnost da moja slika ne bude u crkvi, jer političarima nije mesto među svecima. Sveci su večni, a političari prolazni - rekao je Palma.

Foto: informer.rs

Prema njegovim rečima, ko ne veruje u Boga s njim nešto nije u redu.

- Boriću se da u crkvu ulaze porodični ljudi, da se deca rađaju i krste. Nikada neću podržati istopolne brakove i usvajanje dece od strane takvih osoba i da se u crkvi venčaju dva muškarca ili dve žene. Porodica je svetinja. Ove godine ćemo obići nekoliko evropskih gradova. Već sam zakazao sastanak sa srpskim studentima koji studiraju u Beču, da ih pozovem da se nakon završenih studija vrate u svoju zemlju Srbiju. Sposobni ljudi, menadžeri moraju da imaju visoke plate. Tako možemo da utičemo na to da mladi svet ne odlazi u inostranstvo, da zaustavimo odlazak lekara, medicinskog osoblja - istakao je lider JS.

- Pomirite se sa onima sa kojima ste se posvadali, praštajte, Božić nam stiže. Zabravimo sve što je bilo loše - poručio je predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija