• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.01.2019

22:46 >> 22:49

DAČIĆ ODBRUSIO PLENKOVIĆU: Pomirenja će biti kad ne bude tabli s pokličom "Za dom spremni" TAMO GDE SU UBIJANA SRPSKA DECA i kada državni vrh Hrvatske ne bude đuskao uz Tompsona!

Politika

DAČIĆ ODBRUSIO PLENKOVIĆU: Pomirenja će biti kad ne bude tabli s pokličom "Za dom spremni" TAMO GDE SU UBIJANA SRPSKA DECA i kada državni vrh Hrvatske ne bude đuskao uz Tompsona!

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić osudio je kao "bestidnu" izjavu hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, na božićnom prijemu Srpskog narodnog veća u zagrebu, da Hrvatska radi na integraciji srpske manjine i da je "proces mirne reintegracije jedna od najvećih ostavština prvog predsednika Hrvatske Franje Tuđmana"

- Zamislite kakva je to bestidnost da na proslavi Božića, među ono malo Srba što ih je ostalo u Hrvatskoj, izgovorite da je Tuđmanova najvrednija ostavština reintegracija Srba. Samo ne znam da li Plenković pritom misli i na onih 220.000 naših nesrećnika iz ''Oluje'' - rekao je Dačić za "Večernje novosti".

Povodom Plenkovićeve izjave da je istina ključna za pomirenje i da se ona odnosi na to da je Hrvatska "bila žrtva agresije Miloševićevog velikosrpskog režima", on je podsetio da je međunarodni sud pravde presudio da nije bilo agresije.

ŠIPTARI SE TAJNO ZA DIJALOG SA BEOGRADOM SPREMAJU U TIRANI: Ljimaj i Ahmeti spremaju udar na Srbiju?!

- Agresiju je izvršila (u Drugom svetskom ratu) NDH i došla do Zemuna, Novog Sada i Šapca, kao i Hrvatska u okviru Austrougarske u Prvom svetskom ratu. Pritom, ni u jednim ni u drugom slučaju nisu platili ratnu odštetu - rekao Dačić.

On je još rekao da "pomirenja može biti samo onda kada se u Hrvatskoj Jasenovac ne bude predstavljao kao mesto dobre zabave i pozorišnih predstava, kada se ne bude pretilo zabranom srpskih stranaka i ćirilice, kada ne bude tabli s pokličom ''Za dom spremni'' tamo gde su ubijana srpska deca, kada državni vrh ne bude đuskao uz Tompsona...

"SVIM 'PRIJATELJIMA' SRBIĆIMA SRETAN BOŽIĆ" - UZ SLIKU USTAŠE SA ODSEČENOM GLAVOM SRBINA! Ovako je sin funkcionera HDZ čestitao najveći hrišćanski praznik!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
slađa

pre 5 godina

Šta Dačića čudi Plenković? Ako mu je odgovorio, ali te bolesti generacije neće moći da izleče. Bolje neka se pozabavi ovima što hoće nasilno da ruše vlast u Srbiji, da izazivaju nerede. I to bez dodvoravanja. Zna on kako se to radi. Bio je ministar policije svojevremeno. U trenucima širenja Velike Albanije, neko kao Jeremić optužuje Srbiju i vlast da stvara momenat Kašogi. Čovek nije normalan, O Bošku Obradoviću koji je tražio vojni puč, između ostalog, da ne govorim. Nema više protesta. A ko uputi uvredu bilo kome preko tvitera, odgovaraće krivično. Nema više nekažnjavanja, ko god da je u pitanju. Zabrana okupljanja će važiti za sve. KRAJ!

Saradžogla

pre 5 godina

Hrvatske novine retko kada pišu o događajima u Srbiji.Ukoliko i objave po nešto komentari su puni mržnje PREMA SOPSTVENOM SRPSKOME NARODU?Kako to?Sve novine pišu na srpskome jeziku uz neka skrnavljenja sa pokušajem da to prikažu da je to ,,hrvatski ,, jezik? Naše novine objavljuju komentare takozvanih hrvata iako su zlonameni?Hrvatske novine brane kometare nas srba iz Srbije.

SS

pre 5 godina

Dačiću ti kao bivši i sadašnji kolovođa SPS-a ,treba da znaš da ustaše znaju šta da rade po pitanju Srba u ustašiji koji su i dan danas diskriminisani,samo mi Srbi ne znamo nego još gotivimo ustaše po Srbiji kad dođu.Dokaz ti je i skorašnja slika "mladića"ustaše sa odsečenom srpskom glavom posle 60 godina.E tako njihov naraštaj misli o nama jer se tako vaspitavaju i uče Dačiću.

milan lala

pre 5 godina

Sta ce Srbiji uopste pomirenje sa ustasama , cemu , oni nama nisu potrebni sto manje sa njima to bolje . Svim Srbima u Hrvatskoj preporucuje da napuste tu patolosku ustasku drzavu i dodju u Srbiju .

oko

pre 5 godina

Slušao sam i nisam, ponovo, mogao da verujem šta čujem od predstavnika hrvatske države u gostima na Božić. Ne znam ni kako se ponašati u takvoj situaciji? Valjda opet sagnuti glavu, popeti se na traktor, pristati na etničko čišćenje, sačekati kamu i reći'' Samo ti, sine, radi svoj posao''. Da li je, nekada, i ćutanje i pristajanje na žrtvu- besramno?

Smrad

pre 5 godina

Ti ćeš prvi da im ljubiš dupe za ulazak u EU

Geno

pre 5 godina

Pomirenja će biti kad se Srbima naplate dugovi za velikosrpski genocid 90ih i od katolika i muslimana šta je krivousti idiot prepustio da uradi 95g u Oluji?

USLOVI

pre 5 godina

Nema ZSO, nema Gazivoda, nema deljenja zemlje, nema pregovora, nema mitinga, nego se samo čeka, priznanje Republike Kosova i ispunjavanje uslova iz poglavlja i put za EU: -Pronalazak nestalih iz rata a više je Srba nego hrvata, reče Vučić! -Brisanje zakona o Univerzalnoj juresdikciji! -Vraćanje hrvatima svih ikona i još oko 200 000 otetih predmeta i odnešenih u Srbiju 90ih a 20g se terala propaganda, hrvati krali! -Rešavanje pitanja granice na Dunavu a 95% sporene zemlje po Katastarskim knigama je hrvatsko a Slovenci su lagali na arbitraži za Piran samo zato jer nije bio u tim knjigama koliko je Juga bila uređena država a po njima hrvati dobili sve na kopno! -Otvaranje arhiva JNA šta će biti događaj veka a i vraćanje arhiva NDH koji je zamislite vi to u Srbiji a nema ništa protiv Stepinca za papinu Komisiju ali pitanje je šta ima protiv Četnika! -Plaćanje ratne štete hrvatima pa da posle oni Srbima vrate njihovu imovinu u RH oduzetu(konfeskovanu) za tu odštetu. -Plaćanje odštete hrvatskim logorašima u srpskim logorima "Sabirnim centrima" u Vojvodini o kojima se još ne sme govoriti. -Sukcesija vojne imovine JNA gde hrvai traže od Srbije ili 8mlrd.D ili naoružanje i od CG 2mlrd.D ili vojne brodove i avion Mig21 od Rudolfa Perišina i brod Jadran a Mešovita komisija je počela sa radom i ako ona to ne reši ide se na Međunarodni sud. -Donošenje Rezolucije o srpskom genocidu u Srebrenici i kažnjavanje negiranja istog!

304 Alka i 24 Oluja

pre 5 godina

Zamisli ti Dačo da sada ovako ko ti i svi četnici ivojvode u srbiji i njihovi mediji i Nemci tako kukaju šta Rusi i posle 70g rade paradu u Moskvi i pevaju pobedničke budnice i slave....Dok pobednik slavi gubitnik treba da dostojanstvenmo ćuti ili da kukavički kuka i kmeči tako da samo da siti pobednika ovako kako i hrvati uživaju u tom kmečanju i kako su sada počeli i albanci da u tome uživaju? Nikada nisam čuo za to da se turci bune i kukaju šta svaki pogodan "u sridu" na Alki istoriojski znači jedna odrubljena turska glava a Srbi će da kukaju i kmeče i site hrvate i kad se slavi 304 Oluja?

Net

pre 5 godina

KULTURA I VJERA SLUČAJ KOJI JE ZBUNIO ZNANSTVENIKE: Novo čudo u Međugorju! O PRAVOSLAVNOM KALENDARU Hrvatski arhiepiskop Aleksandar: Ne postoji ‘pravoslavni Božić’

Ujko

pre 5 godina

Hahahahaha posaljite ivicu socijalistu Sa Ovim prstom. U pristinu da mu ga hardinaj u srpsko dupe stavi a ne ovako preti Cetnik Sa dedinja

Stef

pre 5 godina

Dacic samo moze da popusi onu stvar Plenkovicu. Stalno se buni i nikad nije zadovoljan, mislim da jos nije dosao ksebi od oluje.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija