• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

08.01.2019

18:00 >> 18:08

ŠTA AKO SRBI "SRUŠE" GRANICU NA DRINI  kao odgovor na to što ŠIPTARI UKIDAJU GRANICU SA ALBANIJOM?!

Politika

ŠTA AKO SRBI "SRUŠE" GRANICU NA DRINI kao odgovor na to što ŠIPTARI UKIDAJU GRANICU SA ALBANIJOM?!

Podeli vest

Otvorene granice između Srbije i Republike Srpske i Crne Gore nama Srbima nikad ne bi bile dozvoljene, a kada bismo to uradili na svoju ruku, imali bismo sigurno probleme, kaže Stevica Deđanski

Predsednici Nove srpske demokratije Andrija Mandić i Demokratske narodne partije Milan Knežević´ pokrenuli su inicijativu kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića i srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika o otvorenoj granici između Crne Gore, Srbije i Republike Srpske. Mogu li Srbi da dobiju otvorene granice sa svojom maticom a da im se odmah ne prišije epitet "Velika Srbija"?

Profesor dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje kaže da je ova ideja zanimljiva jer pokazuje sav besmisao onoga što rade Albanci i ostali.

- Dobro je ako to što inicijativa dolazi od Srba koji žive u okolnim državama koje se graniče sa Srbijom, jer to znači da oni traže da imaju isti tretman od evropske zajednice koja to dozvoljava i Albancima - ističe on.
 
Deđanski dodaje da je dobro što to nije pokrenula država, jer bi se, kako kaže, na nas "sručilo i drvlje i kamenje".

- Izbili bismo i argument kojima mi pokazujemo da to nije dobro kada je reč o potezima Albanaca, to jest, Edija Rame, premijera Albanije. Ovako, kada ideja potekne od predstavnika Srba iz regiona, to je bolje. Ali gotovo da je sto odsto sigurno da nam drugi ne bi dozvolili da uradimo tako nešto, a kada bismo uradili na svoju ruku, verovatno bismo imali određene probleme - ocena je profesora Deđanskog.

U svakom slučaju, dodaje on, ako ništa drugo, dobro je da ovakvim inicijativama zapravo pokazujemo da postoji politika dvostrukih aršina.

- Politika ne počinje niti se završava u 2018. ili 2019. godini nego ona traje i, istorijski gledano, nije loše da se pokaže da postoji i ovakva ideja. Za dve-tri godine nešto može da se promeni. Pa bi Srbija i srpski narod mogli u nekom trenutku da se pozovu na te odluke - objašnjava Deđanski. 
 
Pomenuta inicijativa potekla je posle sastanka u Predsedništvu Srbije na Badnji dan. Kao obrazloženje u zajedničkom saopštenju koje su izdali Mandić i Knežević navodi se da je Srbija oduvek bila "motorni zamajac Balkana" i ukazuje na "opasne trendove" u regionu koje je nedavno najavio i kosovski premijer Ramuš Haradinaj, a koji se odnose na stvaranje „antisrpske koalicije" koju bi činile Albanija, Crna Gora, Hrvatska, Makedonija i tzv. Kosovo, ali i otvaranje granice Kosova i Albanije i najave otvaranja granica između Albanije i Makedonije i Crne Gore.

 

ŠIPTARI POSTAVILI SRBIJI USLOV ZA POVLAČENJE TAKSI! Posle zahteva EU za povlačenjem mera, delegacija Prištine iznela SKANDALOZAN ZAHTEV

 

 

GOSPODAR KOSOVA ODLUČIO! On povlači sve konce, Haradinaj i Tači se ne pitaju ništa! Otkriveno kako su uvedene takse na srpske proizvode




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
miroslav moric

pre 5 godina

pokusaj sta se ceka?ali malo morgen sto smijete to uciniti

SasaV

pre 5 godina

Granica na Drini mora pasti i tu je svakoj prici kraj. Dali odlukom dveju Vlada ili da to gradjani urade, kao nekad, kako je srusen berlinski zid manje je bitno. Realnost je da i sa jedne i druge strane zivi isti narod i da je kroz dva svetska rata ta granica puskom brisana ako treba i treci put, nece biti problem...

Bosanac

pre 5 godina

Ma hajde bolan šta čekaš.lako je pisati komentare imaj muda pa krenu pa da vidimo gdje ćeš završiti.kad niste uspjeli devedesetih sa svom opremom od JNA kako sad?

SassV

pre 5 godina

Polako sa prozivkama, na Drini granice nece biti...

Saradžoga

pre 5 godina

STOP BOSANIZACJI SRBIJE! Drina je bila i ostaće granica! Mi srbi iz Srbije ceo vek stradamo od rabota srba iz Bosne. Od prokletog gavrila pa do danas?Došli sa Titom i ojadili nas otimačinama i ubijanjem!Još žive po otetim kućama i stanovima?Njihovi lobisti pokloniše naše milione evra svojti u RS?A beogradska sela nemaju kanalizaciju?

Milan

pre 5 godina

Baš je lako lupetati kad ne govoriš istinu i lažiraš istorijske činjenice. Bravo mora da si BiH Musliman.

Zmaj od Nocaja

pre 5 godina

A devedesetih ste nas kao vi bosnjaci ili sta li vec sprecili.Nece ti biti dobro ako krenemo.Ovoga puta nema podrske od NATO pakta koju ste imali,znas da bih stvarn dero voleo da konacno rascistimo sa vama jednom za svagda,zato ne mangupiraj se bzv.Uzgred Srbija nije ni ratovala sa vama Devedesetih,nego nas narod preko Drine.

Hare

pre 5 godina

Gospodo "loptu "treba spustiti na zemlju,Granica bilo u Federaciji ili RS je Drzavni teritorij BiH i o njoj se brine drzavna granicna sluzba i to je definisano po Ustavu BiH a i po Deytonu.Kako moze Dodik ili Vucic ukinuti granicu mislim s BH strane bez suglasnosti Sarajeva tj.predsavnika sva tri naroda.To bolje znaju od mene prefstavnici Srbije i RS al bitno je doljevati Ulje na Vatru.

Nemanja

pre 5 godina

Zasto severnu makedoniju zovete makedonija u tekstu?

ORTODOKSNI EVROPLJANIN

pre 5 godina

Velika Albanija i Velika Srbija je zapadni projekat.

Bosanac

pre 5 godina

E da se mogli to bi uradili 1992.oči moje lijepe sad je kasno samo možete biti još manji.ne čačkaj mečku u pič..

UFOLOG

pre 5 godina

Samo se čeka povod da nama Srbima EU uvede sankcije. Nemojmo ga davati. A Sudbina Crne gore ovegodine je rešena. Ne bi im bio u koži.

hercegovina prva pocela da sla

pre 5 godina

u hercegovini vec pocelo slavlje http://www.trebinjedanas.com/vijest/i-delije-iz-nevesinja-čestitale-rođendan-republici-srpsкoj http://www.trebinjedanas.com/vijest/foča-bakljadom-proslavili-krsnu-slavu-srpske-i-odali-poštu-draganu-gagoviću%C2%A0

Nelle

pre 5 godina

New world order na snazi a balkanac nevidi dalje od svog nosa...... gini stoko za tudje interese i tudje ideale kad neznas za bolje

TOX

pre 5 godina

Sto otvoriti granice sa CG, u poslednje vreme samo rade protiv nas, draži su im šiptari

Ivo

pre 5 godina

Granica na Drini je crvena linija. Mi Hrvati zaduzeni smo da cuvamo civiliziranu Europu od barbara sa istoka i tu papinu zadacu odradit cemo ako zatreba. Drinu Srbija prijeci ne smije!

Ivo

pre 5 godina

Vraticemo vas kad-tad pod papinu krunu kojom je krunjen prvi raski kralj Stefan Prvoovencani 1217g. Otrovali ste slavnog cara Dusana u Skopju kada se htio vratiti u pradjedovsku katolicku vjeru. Istjeracemo taj paganizam i pravoslavnu jeres . Nece vise biti paganizma plemenskih bogiva (krsna slava) i ostavljanja hrane po grobovima. Bit cete opet u zajednici sa nasljednicima sv.Petra (pape) umjesto jeresi u koju ste zabrazdili 1219g.

Zlatko

pre 4 godine

Realno svaka ti cast brate Srbine,100%si u pravu.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija