• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

09.01.2019

19:18 >> 19:23

HRVATI, STOP! DALJE NE MOŽETE DA VREĐATE SRBE - Centar Simon Vizental: ZABRANITI NEGIRANJE USTAŠKIH ZLOČINA!

Politika

HRVATI, STOP! DALJE NE MOŽETE DA VREĐATE SRBE - Centar Simon Vizental: ZABRANITI NEGIRANJE USTAŠKIH ZLOČINA!

Podeli vest

Centar Simon Vizental pozvao je hrvatske vlasti da zabrane knjigu „Razotkrivena jasenovačka laž", kao i sva ostala dela kojima se negiraju ustaški zločini počinjeni za vreme NDH

Hrvatsku podsećaju da treba da preduzme sve korake da bi sprečila negiranje Holokausta i istorijskih činjenica.

Centar je saopštenje, koje potpisuje lovac na naciste Efraim Zurof, izdao zbog planirane promocije knjige u organizaciji Društva za istraživanje trostrukog logora Jasenovac, prenosi regionalna N1.

Kako se navodi, za sledeću nedelju u jednoj crkvi u Zagrebu predviđena je promocija knjige „Razotkrivena jasenovačka laž" Josipa Pečarića i Stjepana Razuma.

FRANCUSKA U KOLAPSU, MAKRONU 'DANI ODBROJANI'! Žuti prsluci prave POLITIČKU STRANKU, građani prazne BANKOVNE RAČUNE!

Iz Centra Simon Vizental ističu da ovo delo negira masovna ubistva Srba, Jevreja, Roma i hrvatskih antifašista u Jasenovcu.

- Društvo za istraživanje trostrukog logora Jasenovac koje sponzoriše ovaj događaj, osnovano je u cilju skrivanja strašnih zločina koje su na Balkanu počinile ustaše. Ove zločine potvrđuju istorijski dokumenti, svedočanstva preživelih i brojna istraživanja uglednih istoričara. Dela poput 'Razotkrivene jasenovačke laži' u Nemačkoj ili Austriji odmah bi bila zabranjena - piše Zurof.

(VIDEO) NATO U ŠOKU, SRPSKA POKAZALA OKLOPNJAK "DESPOT"! Premijera na paradi u Banjalici - svet zanemeo, ZA NJEGA NIKO NIJE ZNAO!

Iz Centra Simon Vizental podsećaju da je Hrvatska članica Međunarodnog saveza za sećanje na Holokaust i da bi trebalo da preduzme sve korake da bi sprečila negiranje Holokausta i istorijskih činjenica.

(VIDEO) KOMŠIJE, ZNATE LI ŠTA ČINITE! MIGOVE 29 MENJAJU SA F-16: Bugarska kupuje lovce od SAD!

Navodi se da je kontinuirana pažnja, koja se pridaje naporima usmerenim prema revizionizmu, kontradiktorna međunarodnim obavezama koje je Hrvatska preuzela članstvom u Međunarodnom savezu za sećanje na Holokaust.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Smrad

pre 5 godina

Baš se njega Ustaše plaše, ovoga ni u Izraelu niko ne doživljava. Samo mi glupi Srbi se palimo na ovu budalu.

Ujo

pre 5 godina

Evo prestajemo ovog trena.ćasna pionirska. A vi sa desinformera odlućite se već jednom jesmo li mi ustaše ili rvati.šta je bilo prije jaje ili kokoš.

stiv

pre 5 godina

ustase su starije od hrvata, jer hrvati ne postoje, a ustasa je svako ko proda veru za veceru, inace je kokoska starija za slucaj da se neko pita, jer zivot uvek potice od zivog, zakon biogeneze, kao sto ustasa uvek nastaje od izdajnika, to je kosmicki zakon

Bgd

pre 5 godina

Mozda dezinformer nije kvocka da snese jaje ali zna sta je mucak.

Miloš

pre 5 godina

E moj ujo, po sto puta, kažem lečenje Vaše psihopatologije počinje samokritikom a ne samozadovoljavanjem!!

Smrad

pre 5 godina

Pa baš Simo Vizentalije će da straši Ustaše. Pa ovome ogledala sakrivaju po kući da se ne usere svaki put kad se vidi.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17