• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

10.01.2019

13:18

POPOVIĆ I ČEPURIN: Važno je razvijati ekonomsku saradnju Srbije i Rusije!

Politika

POPOVIĆ I ČEPURIN: Važno je razvijati ekonomsku saradnju Srbije i Rusije!

Podeli vest

Pored najbolje političke saradnje između Srbije i Rusije, potrebno je intenzivno raditi na unapređenju ekonomske saradnje, gde imamo ogroman potencijal za razvoj naših odnosa, poručeno je na sastanku koji su, uoči posete predsednika Rusije Vladimira Putina Srbiji, održali ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin

 

Popović i Čepurin su ocenili da veliki potencijal za saradnju, pored oblasti energetike, poljoprivrede, trgovine, postoji u oblasti inovacija, tehnološkog razvoja i digitalne ekonomije.

"To će sigurno biti jedna od važnih tema tokom razgovora predsednika Vučića i predsednika Putina", istakli su Popović i Čepurin.

Dvojica sagovornika istakli su zadovoljstvo zbog brojnih i značajnih sporazuma koji će dve zemlje potpisati tokom posete predsednika Putina Srbiji.

Popović i Čepurin su ocenili da je to dokaz izvanrednih međudržavnih odnosa Srbije i Rusije, ali i zalog za razvoj najbolje političke i ekonomske saradnje u budućnosti.

- Srbija vidi Rusiju kao jednog od svojih najvažnijih strateških partnera - naveo je Popović.

Foto: mbpi.gov.rs

On je istakao da je Rusija uvek pružala najsnažniju podršku zaštiti ključnih državnih i nacionalnih interesa Srbije i srpskog naroda.

- Rusija nas podržava u zaštiti našeg teritorijalnog integriteta po pitanju Kosova, kao i u očuvanju Republike Srpske - naveo je Popović.

On je poručio da je srpski narod zahvalan Rusiji i ruskom predsedniku Vladimiru Putinu na podršci u očuvanju srpskih nacionalnih interesa "uvek kada je to za Srbiju bilo najvažnije i najpotrebnije".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17