• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.01.2019

17:58 >> 18:03

KOSOVO ĆE MORATI SRBIJI DATI SEVER I POSEBAN STATUS ZA SPC:  SAD će Prištinu na to prisiliti!

Politika

KOSOVO ĆE MORATI SRBIJI DATI SEVER I POSEBAN STATUS ZA SPC: SAD će Prištinu na to prisiliti!

Podeli vest

Beograd i Priština se neće mnogo pitati u vezi sa finalnim sporzumom o normalizaciji odnosa, izjavio je zamenik predsedavajućeg kosovskog parlamenta, Džavit Haljliti i dodao da će cenu morati da plate "obe strane", te da će Kosovo morati nešto da da Srbiji

On je u intervjuu za KTV rekao da u ovom trenutku ne zna šta je to tačno čega će Kosovo morati da se odrekne, te da to nešto neće biti traženo, već će o tome biti odlučeno, a Priština će dobrovoljno pristati i potpisati.

Haljiti tvrdi da će sporazum Beograda i Prištine biti postignut ove godine, zahvaljujući velikom pritisku zapadne diplomatije, a "Srbija i Kosovo su dve male i problematične države".

Priština se, dodao je, jasno izjasnila da želi da sa Beogradom postigne taj istorijski sporazum.

HAŠIME, ZATVOR U HAGU NIJE LOŠ, PITAJ RAMUŠA! Aljbin Kurti brutalno isprozivao Tačija!

Imamo, kaže, zvaničnu politiku SAD koja se izjasnila da bi želela i da će taj istorijski sporazum prihvatiti.

- Kompromis znači da Srbija ima neke određene interese na Kosovu. Govorim na osnovu onoga što slušam po medijima Srbije, da bude postignut poseban status za crkve SPC na Kosovu. Govori se o prisajedinjenju četiri opštine sa severa Kosova Srbiji, onako kako se na Kosovu govori o ujedinjenju Preševske doline s Kosovom - naveo je Haljiti.

Očekuje, kaže, da će se sporazum okončati zajedničkim sastankom na kojem će sporazum biti potpisan.

DRECUN: Čelnicima OVK mesto na optužnici, a ne među svedocima!

Govoreći o drugačijem stavu opozicije u vezi sa sporazumom, Haljiti kaže da se "samo budale mogu suprotstaviti SAD", te da je uveren da će i opozicija na kraju ipak saglasiti sa tim.

- Biće saterani uz zid - rekao je Haljiti.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milisav pn

pre 5 godina

Kosovo i Metohija će biti cela srpska ili nas neće biti..

Trtica

pre 5 godina

Ova dva negativna što si dobio to je od dačića i vučića!

Goranac

pre 5 godina

Teško jadnim Albancima! Moreće da vrate deo nečeg što nikada nije bilo njihovo.

arsa

pre 5 godina

Možda bi takvo rešenje bilo kada bi se pitali samo siptari i Amerika.Ali, na njihovu nažalost tu se pita Srbija, Rusija i Kina.Svako rešenje bez saglasnosti ove tri države je besmisleno isto kao i njihova tkz država ''Kosovo''.

tadija64

pre 5 godina

lepo nam BRACA RUSI govore,nista nedirajte,menjaju se pozicije drzava po snazi u svetu,a ovi placenici bi da zavrse posao sto pre.Sve predloge amerikanaca sto je duze moguce eskivirati,oni nam nikad nista dobro nisu doneli,to nesmemo da zaboravimo!!!!!!!!

Čiča Draža

pre 5 godina

Naše je KOSOVO i to je kraj. KOSOVO nije dao ni KNEZ LAZAR , a nećemo ni mi !!!!!

Lazo

pre 5 godina

Sve su to nebuloze, u pokušajima da se trikovima i marifetlucima barem nešto ušićari od PRIVREMENE OKUPACIJE KiM (a ne "Kosova")! Srbiji će neizostavno MORATI da se vrati KOMPLETNO KiM, i tačka! Pitanje vremena je potpuno sporedno i nebitno!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija