• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

10.01.2019

20:00

NATO PAKT PRAVI VELIKU ALBANIJU: Hašim Tači  i Edi Rama više i ne kriju OPASNE NAMERE!

Politika

NATO PAKT PRAVI VELIKU ALBANIJU: Hašim Tači i Edi Rama više i ne kriju OPASNE NAMERE!

Podeli vest

Predsednik lažne države i albanski premijer objavili da imaju podršku NATO pakta za ukidanje granice između Albanije i Kosova!

Predsednik lažne države Kosovo Hašim Tači i albanski premijer Edi Rama tvrde da imaju podršku NATO pakta za ukidanje granice Albanije i Srbije, odnosno za stvaranje "velike Albanije"!

Tači je najavio da će 2019. proglasiti godinom NATO pakta, koji je 'humanitarnom intervencijom 1999. godine oslobodio Kosovo posle masakra, etničkog čišćenja i zločina srpskih snaga'!?! Rama je odmah pozdravio ovu Tačijevu inicijativu, nazivajući je briljantnom idejom, i najavio da će vrhunac obeležavanja godine NATO biti ukidanje granice između lažne države i Albanije na prelazu Morina!

Informerovi sagovornici upozoravaju da su Tači i Rama ovim faktički objavili da imaju podršku zapadne vojne alijanse za stvaranje 'velike Albanije'!

Američki plan

Edi Rama je rekao da podržava Tačijevu inicijativu da se ukidanjem granica oduže NATO paktu za intervenciju na Kosovu.

- Pozdravljam briljantnu ideju Hašima Tačija da proglasi 2019. godinom NATO pakta, 20 godina posle istorijske intervencije alijanse na Kosovu. To se podudara sa desetom godišnjicom članstva Albanije u NATO. Neka odluka o otvaranju granice po principu 'Šengena' u Morini (prelaz između Kosova, odnosno Srbije i Albanije, prim. aut.) bude vrhunac obeležavanja godine NATO - rekao je Rama, a prenosi albanski portal na engleskom jeziku Albenijan dejli njuz (ADN).

Milisav Paić, predsednik Srpskog spoljnopolitičkog kruga, kaže da je opšte poznato da je NATO pakt pomogao stvaranje 'velike Albanije', što je sada samo potvrđeno.

- Jedna od ključnih tačaka u američkom planu iz Rambujea za rešenje pitanja Kosova bilo je održavanje referenduma o konačnom statusu po isteku važenja trogodišnjeg prelaznog sporazuma o 'normalizaciji'. To je praktično značilo da Beograd unapred pristaje na 'odloženu' nezavisnost Kosova. Imajući u vidu da je naše odbijanje američkog diktata osujetilo ovaj plan, SAD su posle insceniranog slučaja 'Račak' intervencijom NATO sprovele plan o nasilnom otcepljenju Kosova i suštinski pomogle stvaranje 'velike Albanije' - podvlači Paić.

Zahvaljuju 'gazdama'

Politikolog Jelena Vukoičić smatra da su Albanci svesni da bez podrške NATO pakta i SAD ne bi imali apsolutno ništa od onoga što imaju sada.

- Njihova zahvalnost onima koji su im omogućili da silom i nasiljem okupiraju deo teritorije jedne suverene zemlje je normalna. Od njih ništa drugo i ne treba očekivati. Ipak, ono što sa pravom zabrinjava jeste ćutanje zapadnih zemalja na de fakto formiranje 'velike Albanije'. Uprkos podršci Zapada projektu takozvanog nezavisnog Kosova, ono što se trenutno dešava je korak dalje u pravcu sunovrata čitavog regiona u haos i nestabilnost neslućenih razmera - upozorava Vukoičićeva.

MAKEDONIJA POSTALA VLASNIŠTVO ALBANACA, SKOPLJE SE VIŠE NE PITA NI ZA ŠTA: Šiptari drže sve u svojim rukama!

 

KOSOVO ĆE MORATI SRBIJI DATI SEVER I POSEBAN STATUS ZA SPC: SAD će Prištinu na to prisiliti!

 

KRVNIKU ĆE SE IPAK SUDITI ZA ZLODELA NAD SRBIMA?! ŠVEDSKI RADIO: Tači će biti pozvan u Specijalni sud za ratne zločine OVK!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dr Faust

pre 5 godina

Da je malo pameti, mi bi pokusali dil sa NATO... Albanci to rade izvanredno pametno, distanciraju se od Rusije i velicaju NATO... podsecam da smo okruzeni NATO zemljama 100%... nasa politika bliskosti sa Rusijom skupo ce nas kostati na kraju... daj Boze da gresim.... ali...

Cviki

pre 5 godina

Bravo Edi Ramo srbine!!!!!!Inace pradeda Edi Rame je srbin iz Tirane i on to krije ali jako.....Tako da je i on nase gore list isto kao i Haradinaj,Taci i svi ostali.....

zoran

pre 5 godina

A STACEMO BRACO KAD NATO NESTANE...ONDA CE NESTATI I VAS A KOSOVO CE OPET BITI SRPSKO...

Bratko

pre 5 godina

Ništa im drugo nije ni preostalo. Treba misliti na stare dane.

ludi milojko

pre 5 godina

E prave, ali im je to samo toliko, albanija dobija samo Kosovo, ostali delovi gde zive albanci nema sanse da se pripoje, posto pripadaju NATO zemljama, a one ne mogu da se cepaju kao sto znamo ( propali pokusaj katalonije ), tako da Crna Gora, Grcka i Makedonija ( koja ce u skoro vreme da postane clanica NATO-a) ostaju cele, samomi baksuzi, ostadosmo bez Kosoava, zbog "mudre" politike nasih vodja...i pre i sada.... i g. Vucic je napravio par losih poteza u vezi Kosova, sto su normalno siptari iskoristili u svoju korist...

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija