• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.01.2019

11:20

STIŽU BORBENI HELIKOPTERI I TENKOVI! Više niko neće razgovarati sa Srbijom jezikom SILE, MOĆNA VOJSKA garant mira i sigurnosti!

Politika

STIŽU BORBENI HELIKOPTERI I TENKOVI! Više niko neće razgovarati sa Srbijom jezikom SILE, MOĆNA VOJSKA garant mira i sigurnosti!

Podeli vest

Izaslanik predsednika Srbije i vrhovnog komandata Vojske Srbije, ministar odbrane Aleksandar Vulin, i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general-potpukovnik Milan Mojsilović, priredili su sinoć u Domu Garde u Topčideru prijem povodom novogodišnjih i božićnih praznika

Vulin je čestitao prisutnima novogodišnje i božićne praznike i istakao da će se u ovoj godin nastaviti ono što je započeto 2012. godine - proces jačanja i obnavljanja Vojske Srbije, a mnoge stvari uspešno privesti kraju.

 

 


- 2019. godine ova zemlja će biti snažnija za nove borbene i neborbene helikoptere, za nove tenkove i za nove BRDM-ove. Očekujemo da ćemo sklopiti sporazume o kupovini bespilotnih letelica, da ćemo nastaviti da se razvijamo i opremamo po projektu 1500, da će svaki naš vojnik biti opremljen i boljim i novijim naoružanjem, i novim uniformama - rekao je ministar Vulin.

 

 

On je dodao da će u 2019. godini Vojska Srbije nastaviti da jača i da se razvija i da će i u novoj godini, kao i u ranijim, ali i u onim godinama koje tek dolaze, biti oslonac svoje države, zemlje i naroda.


- Vojska Srbije - jaka, sigurna i zadovoljna, vojska je koja je u stanju da čuva mir. Samo kada imate moćnu, organizovanu vojsku, možete biti sigurni da će malo ko ili niko i pomisliti da se s vama ponaša i govori jezikom sile. Moćna Vojska Srbije može da garantuje i mir i stabilnost i sigurnost, sve ono što Srbija jeste - istakao je ministar odbrane.

On je naglasio da je svaki pripadnik Vojske Srbije ono najvažnuje i najdragocenije što Vojska Srbije ima.

- Premda smo srećni zbog novih helikoptera, migova, tenkova, BRDM-ova, pušaka i uniformi, najsrećnijim nas čini ako je pripadnik Vojske Srbije siguran i zadovoljan - rekao je Vulin.

Foto: Tanjug

 

- Srpsko nacionalno pitanje nije rešeno, i u 2019. godini kao i u svakoj godini pre i svakoj godini posle, radićemo sve da srpsko nacionalno pitanje bude rešeno u miru, kako treba i kako zaslužuje jedan veliki i hrabri narod koji je dovoljno glava dao u beskrajnim i bezbrojnim ratovima koje su započinjali i tražili drugi, a on u njima učestvovao zato što je živeo na ovom parčetu zemlje - rekao je ministar.

- Svim pripadnicima Vojske Srbije, svim građanima Srbije želim uspešnu i iznad svega mirnu godinu, godinu u kojoj ćemo raditi, godinu u kojoj ćemo stvarati, godinu u kojoj ćemo pobeđivati. Živela Vojska Srbije, živela Srbija - zaključio je Vulin. 

Svečanosti su prisustvovali ministri u Vladi, visoki državni predstavnici, predstavnici verskih zajednica, članovi vojno-diplomatskog kora, pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i brojne ličnosti iz javnog života.

(VIDEO) LAZANSKI ODVALIO HRVATE ZBOG F-16! Samo njih neko može OVAKO DA NASANKA!

Svačanost su upotpunili svojim nastupima Mešoviti hor Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i Umetnički ansambl Ministarstva odbrane "Stanislav Binički". 

KOSOVO ĆE MORATI SRBIJI DATI SEVER I POSEBAN STATUS ZA SPC: SAD će Prištinu na to prisiliti!

 

Prikazan je i film, u produkciji Vojnofilmskog centra "Zastava film", koji ukratko predstavlja najznačajnije rezultate Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u prethodnim godinama.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Djoka Brica

pre 5 godina

Sta vam to sada sve vredi kada Kosovo i Metohija odavno izdato i prodato!!

pero59

pre 5 godina

Srbin sam i slažem se da je naoružanje potrebno,da je ono sredstvo za odvraćanje,ali hvalisanje da smo sada neka sila je budalaština.Mislim da se time samo vrši provociranje,što nije dobro. To važi za sve zemlje Balkana.Danas je sila samo onaj koji ima iza sebe nekog velikog brata,a koji je uistinu velika sila.

ludi milojko

pre 5 godina

Uredu je i da se mi podnovimo ali da nam uvaljuju stare stvari a mi da ih "propagiramo" kao nove e to ne ide nikako... Tenkovi T-72 sa aktivnim oklopom i nisu bas neka novotarija, uostalom imaju slabost pri pogotku sa kinetickom municijom, dolazi do palenja hidraulike u kupoli a sa time i municije u karuselu za punjenje pa visetonska kupola leti u vazduh kao da je pero....BRDM oklopno-izvidjacka vozila vec znamo , imala ih je jos JNA, i izvidjacku i verziju sa maljutkama, ne vrede uopste, imaju slab oklop, sa strane ne stite ni od pancirnog metka 7.62mm...zasto se ne trazi nova izvidjacka verzija BMP-3 gusenicara ili bar padobranska BDM-3 gusenicar, koji su brzi i efikasniji od BRDM-a a naoruzani sa topom 30mm i topom sa glatkom cevi od 100mm iz kojega mogu da se ispaljuju i PT rakete a ne samo 14.7mm mitraljez na BRDM-u....

Stefan

pre 5 godina

Prijatelju ,T-72,je u najvecem broju tenk i Ruske vojske i svih vojski i drzava ,nastalim raspadom SSSR...Pa sve preko recimo Bugarske,Madjarske,Rumunije ...BRDM,koriste isto ogroman broj zemlja nijedna zemlja koje je ova oklopna vozila uvela u upotrebu , u svoju vojsku ili policiju ,nikada nih nisu izbacili,jer su se pokazali jako dobro...Dobar deo tih zemlja koje koriste tenkove,T-72 i BRDM su ozbiljne ,respektabilene sile i clanice NATO...Tako da je to sto si ti napisao krajnje komicno...Ova vozila i tenkovi jesu nesto"NOVO" ali za nasu vojsku, posto mi imamo pocetnu verziju i BRDM i T-72...Obe verzije koje stizu iz Rusije su ,modernizovane verzije,T-72B2 I BRD 2M ,i ni jednu ni drugu VERZIJU, nemamo u nasoj ,vojsci niti smo imali ranije...Tako da ovo jeste nesto novo za nas ,ne i glanc novo,kako si ti to shvatio .Ito tako,ljudima kao sto si ti pa je tako za njih i Gazela helikopter zastreo los...Treba ga dati u staro gvozdje ,a pritom i Britanija i Francuska,vojne i nuklarne sile sveta,idalje koriste ovaj tip helikoptera,i mnoge druge ozbiljne vojske...Ti i takvi kao ti bi takve helikoptere ,pretopili,ili prodal ... Ali sta ces ,nisi u sitvaciji .

Miki

pre 5 godina

Toliko smo bre jaki i da NATO mora da strepi!!!

razocarani

pre 5 godina

mi te tenkove dobijamo samo iz usta informera vec 2 god i nikako da stignu a nece nikad ni stici !!!!!

istina

pre 5 godina

lažete više od Vulina. Dosta lupetanja sa tim naslovima .

SS

pre 5 godina

Odlično pošto pišete o tome kao knjigu,pa ako napokon stignu,a sad vi novinari na obuku pa da prepadnemo NATO i da osvojimo KiM.

Brama

pre 5 godina

Sa Vulinom na celu nasa vojska je vec za strahopostovanje, helikopteri i druga borbena tehnika sluzice samo za paradu.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija