• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

13.01.2019

11:43

(FOTO) VESIĆ NA SEVERU KiM: Podelio paketiće deci iz Leposavića!

Politika

(FOTO) VESIĆ NA SEVERU KiM: Podelio paketiće deci iz Leposavića!

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić stigao je jutros na sever Kosova i Metohije gde će posetiti opštine Leposavić i Kosovska Mitrovica

Vesić je izjavio da današnja poseta srpskim opštinama na Kosovu i Metohiji predstavlja podršku Beograda srpskom narodu na KiM kako bi opstao na svojim ognjištima i izdržao sve pritiske kojima je izložen. 

Zamenik gradonačelnika Beograda posetio je opštinu Leposavić, gde je mališanima u predškolskoj ustanovi "Naša radost“ podelio paketiće.

Foto: Tanjug

Kako je rekao, Beograd možda jeste kilometarski daleko, ali je glavni grad svih Srba bilo gde da žive.

- Beograd je mesto gde je naš predsednik, naša vlada i vojska i odakle mi pokušavamo da uradimo ono što je dobro za naš narod. Grad Beograd je uz Srbe koji žive na KiM jer želimo da pokažemo da u ovim teškim trenucima zaista hoćemo da budemo tu za vas i da vam pomognemo da preživimo iskušenja u kojima se nalazimo - rekao je Vesić.

Foto: Beograd.rs



Kako je istakao, Beograd kao glavni i najveći grad u Srbiji ima obavezu da pomaže srpski narod gde god se on nalazi.

- Danas smo ovde u Leposaviću, sutra ćemo biti u nekom drugom mestu, ali želim da znate da ćemo uvek biti uz vas i da ćete to već videti ove godine tako što ćemo ovde uraditi neke lepe projekte koji će vam omogućiti da živite bolje - istakao je Vesić.

Foto: Tanjug

Naveo je da su pred nama velika iskušenja i da moramo da budemo zajedno jer, dodao je, samo ako kao narod budemo jednstveni i sledili jedinstvenu politiku možemo da pobedimo.

Foto: Beograd.rs

- To jedinstvo nije bas bilo odlika Srba u prošlosti, ali vreme je da to promenimo i da konačno vodimo istu politiku i da se borimo za naše interese - rekao je Vesić i mališanima požleo srećnu novu godinu.

Foto: Beograd.rs

Osim poklona, za mališane je održana i interaktivna predstava "Novogodišnja bajka“ u kojoj je učestvovao naš poznati glumac Svetislav Bule Goncić.

 

Foto: Beograd.rs

Vesić će se tokom dana sastati sa predsednicima opština Leposavić i Kosovska Mitrovica Zoranom Todićem i Goranom Rakićem, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

Foto: Tanjug

Zamenik gradonačelnika Beograda razgovaraće sa čelnicima srpskih opština o projektima na severu Kosova i Metohije koje će podržati Grad Beograd kao i o pomoći javnim preduzećima u srpskim opštinama koju mogu da pruže beogradski komunalci.

Foto: Beograd.rs

Vesić će posetititi i hram Sv. Vasilija Ostroškog u Leposaviću, položiti cveće na spomenik Knezu Lazaru u Kosovskoj Mitrovici i razgovarati sa građanima. 


Goran Vesić će dočekati pravoslavnu Novu godinu sa građanima na centralnom trgu u Leposaviću.

Foto: Tanjug

Sa Goranom Vesićem u poseti severu Kosova i Metohije nalaze se Dragomir Petronijević, član Gradskog veća Beograda, Damir Handanović, direktor CEBEF, Svetislav Bule Goncić, direktor Ustanove kulture „Vuk Stefanović Karadžić”, Dragan Ðorđević, direktor JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija”, Marko Popadić, direktor JKP „Gradska čistoća”, Andrija Čupković, direktor JKP „Parking servis” i Nedeljko Radosavljević, direktor Kancelarije za mlade Grada Beograda.

VATROMET ISPRED HRAMA, KONCERTI ŠIROM SRBIJE, VESELO I NA KIM ZA SRPSKU NOVU GODINU!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija