• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

14.01.2019

10:02

ODALOVIĆ: Putinova poseta od velikog značaja!

Politika

ODALOVIĆ: Putinova poseta od velikog značaja!

Podeli vest

Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Srbije Veljko Odalović ocenio je danas da je politički značaj predstojeće posete predsednika Rusije Vladimira Putina izuzetno veliki i da je to važan događaj tokom kojeg će biti potpisano 20-tak sporazuma

- Ovo je poseta velikog prijatelja Srbije, i Srbija će i sa bezbednosnog i sa svakog drugog aspekta učiniti sve da na najbolji mogući način dočeka predsednika Putina. Ova poseta uz radni deo ima i manifestacioni koji će potvrditi naše veze i prijateljske odnose - rekao je Odalović za RTS.

Govoreći o bezbednosnom aspektu posete, Odalović je kazao da je ona zahtevna, ali da taj aspekt treba prepustiti bezbednosnim službama i njihov način rada garantovaće punu bezbednost posete Putina Srbiji. 

Ova poseta zahteva visok stepen priprema i obezbeđenja i biće bezbednosno na najvišem nivou, rekao je Odalović.

On je kazao da je politički značaj Putinove posete izuzetno veliki, da je to lep početak 2019. i veliki i važan događaj, gde će se, između ostalog, održati veliki sastanak na kojima će biti potpisano 20-tak sporazuma.

- To je novi kvalitet naših odnosa, unošenje novih sadržaja u sporazume koji će još više učvrstiti naše odnose, obezbedtii Srbiji i Rusiji određene benefite - rekao je on i dodao da Srbija mnogo ulaže u energetski deo priče.

Odalović je napomenuo da je izvesno da se neće baš svima u svetu svideti Putinova poseta Srbiji, ali je ponovio da Srbija radi ono što je u njenom interesu, te da je ova poseta od izuzetnog značaja kako za Srbiju, tako i za Rusiju budući da su ovde u pitanju i politički i ekonomski motivi.

- Srbija ide svojim putem i radimo sve ono što je u interesu naše države, jačamo odnose sa Rusijom, ali i Kinom i mnogima koji su spremni da na zajedničkim interesima funkcionišemo zajedno. Mi ne zagovaramo ni izolaciju, ni sankcije - rekao je Odalović.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija