• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DAKIĆ

14.01.2019

23:00

PUTIN DOLAZI SA 250 VOJNIKA! Novi detalji posete ruskog predsednika Srbiji

Politika

PUTIN DOLAZI SA 250 VOJNIKA! Novi detalji posete ruskog predsednika Srbiji

Podeli vest

Ruskog lidera u Srbiji će sa našom policijom obezbeđivati i pripadnici tajne jedinice FSO, o čijem se radu gotovo ništa ne zna * Specijalce FSO na Zapadu zovu 'Putinovi duhovi'

Predsednika Ruske Federacije Vladimira Vladimiroviča Putina, koji u Beograd stiže u četvrtak 17. januara, obezbeđivaće specijalna jedinica Federalne službe za zaštitu (FSO), koju zbog tajnog operativnog delovanja na Zapadu zovu "Putinovi duhovi" ili "Putinove senke"!
Kako saznajemo, u obezbeđenju predsednika Putina u Srbiji učestvovaće oko 250 ruskih elitnih policajaca koji su detalje čitave operacije još pre mesec dana dogovorili sa srpskim kolegama iz MUP i BIA.

Tri službe na terenu

Šefa Kremlja na aerodromu u Beogradu u četvrtak ujutro dočekaće lično njegov domaćin, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a dvojica lidera pravo odatle će se uputiti na Groblje oslobodilaca Beograda. Potom će za najmoćnijeg svetskog lidera Vučić upriličiti svečani doček ispred Palate 'Srbija', posle čega sledi njihov sastanak u četiri oka.

Predviđen je potom i svečani ručak za dve delegacije i pripadnike javnog i kulturnog života Srbije, među kojima će biti i glumac Miloš Biković i proslavljeni reditelj Emir Kusturica. U poslepodnevnim satima predviđen je odlazak do Hrama Svetog Save, kao i obraćanje građanima na vračarskom platou (vidite okvir), gde se očekuje više desetina, možda i čitavih sto hiljada ljudi.
Kako nam je juče potvrđeno, u obezbeđenju Putina, pored pripadnika FSO, tajne službe koja se bavi isključivo zaštitom predsednika, biće angažovani i pripadnici Spoljne obaveštajne službe (SVR) i Federalne službe bezbednosti (FSB).
- Na snazi će biti najviši stepen zaštite i biće angažovano nekoliko hiljada srpskih specijalaca, policije, vojske. Sve će biti sinhronizovano kroz saradnju naše i ruske službe bezbednosti. Ruski FSO radi s tolikim stepenom tajnosti da niko do detalja ne zna njihov modus delovanja. Zato ih u žargonu i zovu 'Putinovi duhovi' ili 'Putinove senke'. Spoljna obaveštajna služba ima zadatak da spreči svaku terorističku pretnju jer oni najbolje poznaju stanje na Balkanu i sve terorističke centre. U delegaciji koja stiže iz Rusije biće i specijalci koji Putina treba da zaštite od hemijske opasnosti, biološkog oružja, stručnjaci za radioaktivne supstance... Podrazumeva se prisustvo snajperista, vazdušne zaštite kao i to da su trasa i svi punktovi kojima će se kretati do tančina obezbeđeni - kaže Ljuban Karan, potpukovnik KOS u penziji.

Tri ruske službe angažovane


* FSO - Federalna služba za zaštitu
* SVR - Spoljna obaveštajna služba
* FSB - Federalna služba bezbednosti

On podseća da je u oktobru u Srbiji boravio i Jevgenij Ziničev, čovek koji je deset godina obezbeđivao Putina, a sada je ministar za vanredne situacije.
- Izvesno je da je on našim bezbednjacima dao neophodne podatke važne za sigurnost ruskog lidera, jer on taj segment najbolje poznaje. Uveren sam da će naše službe biti na visini zadatka - dodaje Karan.

Satelitski nadzor


Dekan fakulteta za bezbednost 'Edukons' Miroslav Bjegović ocenjuje da će poseta najmoćnijeg svetskog lidera biti i satelitski nadzirana.
- Normalno je da jedna ovakva poseta bude na najvišem stepenu bezbednosti i u Srbiji će boraviti oko 250 ruskih bezbednjaka raznih specijalnosti. Jedan deo njih već boravi u Srbiji kao prethodnica posete, dok ostali dolaze zajedno s predsednikom. Malo je poznato da će jedan tim Putinovu posetu nadzirati i preko satelitskih i IT sistema praćenja u sadejstvu sa našim bezbednosnim snagama. Obezbeđenje je na najvišem nivou i zbog postojanja terorističkih ćelija koje dejstvuju u regionu - ističe naš sagovornik.

RUSKI SPECIJALCI STIGLI U BEOGRAD! Nebo se zatvara za letove, srpske TAJNE SLUŽBE u pripravnosti: Stiže NAJZAŠTIĆENIJA META BR. 1 NA SVETU!

Kako će izgledati poseta

 

* Putina će na aerodromu sačekati lično predsednik Vučić
* Dvojica lidera uputiće se na Groblje oslobodilaca Beograda
* Svečani doček ispred Palate 'Srbija' uz špalir garde i himne
* Tet-tet predsednika, sastanak delegacija i potpisivanje dokumenata
* Ručak lidera s delegacijama na kome će biti i Kusturica, Biković...
* Poseta Hramu Svetog Save i obraćanje građanima

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zoran

pre 5 godina

Nek puknu nato izvestaci i kukavice kojima su sefovi strani ambasadori nato placenici i ostala fukara napokon zemljom srbijom koracace najmocniji covek sveta

mimi

pre 5 godina

stalno se prica u narodu da nas rusi nikad nisu branili.mislim da je sada druga situacija ,mislim da se oseca postena namera putina da bude na nasoj strani,u svakom slucaju osecaju se pozitivne vibracije dva naroda kao nikad do sada

bobi

pre 5 godina

On li planira rat da vodi u Srbiji pleme li mu jebem!!!!!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija