• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/rts.rs

15.01.2019

09:58

NEMA ŠANSE DA SE IZVUČE! Hašim Tači će morati da se pojavi u sudu za ratne zločine OVK nad Srbima!

Politika

NEMA ŠANSE DA SE IZVUČE! Hašim Tači će morati da se pojavi u sudu za ratne zločine OVK nad Srbima!

Podeli vest

Prištinski novinar Vehbi Kajtazi veruje da će se u Hagu uskoro naći i kosovski predsednik Hašim Tači i smatra da Specijalni sud za ratne zločine tzv. OVK neće imati smisla ako Tači ne bude bio optužen.


- Očekujem da Tači bude optužen i da u martu otputuje u Hag... U martu bi mogao da bude ispitan - rekao je Kajtazi u emisiji "Presing" na T7, prenosi Gazeta ekspres.

Kajtazi je rekao da misli da su se "najveći zločini na Kosovu desili posle rata" i da se očekuje da Tači bude ispitivan zbog Informativne službe Kosova - ŠIK, zbog drugih struktura koje su proistekle iz OVK, a bile su aktivne.

Očekuje se da Tači bude saslušan za konkretne slučajeve, ubistva ljudi i zbog pokušaja ubistva, kao i zbog napada od kojih se većina dogodila posle sukoba, naveo je Kajtazi.

On je, u tom kontekstu, pomenuo slučajeve Džemalja Mustafe, Smajlja Hajdarija, Ganija Gecija, Adema Saljihaja, Agima Veljiua, Ejupa Visoke, Šabana Muje i Ismeta Racija.

Poslanik Inicijative za Kosovo Miljajim Zeka je pre dva dana rekao da poziv Specijalnog suda može da očekuje i Tači.

- Sud je napravljen isključivo za Hašima Tačija, a ne za vas (novinare) ili mene. Može on da napravi i 100 dogovora sa Srbijom, ali neće pobeći od Specijalngo suda - rekao je Zeka.

Dodao je i da je Tači dva ili tri puta imao kontakta sa predstavnicima Specijalnog suda.

I kosovski advokat Toma Gaši je nedavno izjavio da Tači neće moći da izbegne Specijalni sud u Hagu, ako dobije poziv.

Gaši je, gostujući na RTV Dukađini, rekao da je Tači ranije rekao da će se, ako bude pozvan, odazvati Specijalnom sudu.

- Svi znamo da u Specijalnom sudu niko nema imunitet. Međutim, Tači ne može dobrovoljno da se odazove Specijalnom sudu, ako ga taj sud nije pozvao - rekao je Gaši i dodao da "ako Tači bude meta Specijalnog suda, dobiće poziv i on to ne može izbeći".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Opatica

pre 5 godina

Jedno je pojaviti se na sudu Cetnici a drugo je dal si kriv jer VI verovatno vec imate placenik laznih svedoka AL to srbi nije ljudski vi ubijate mucite pljackate rusite djamije I katedrale A onda se nekolko STOTINA iljada Koje date prodati Dusama kao nevini vadite I nije samo to vec I zrtvu Tim parama kao srbina u isti zverski kos stavljate

mimi

pre 5 godina

kakvo izvlacenje ruke mu do laktova krvave,sad da vidimo kako ce hag da reaguje na njihove miljenike

DEDA RAKA

pre 5 godina

I mene je moj deda učio - UDRI SINE ZMIJU U GLAVU, i bio je u pravu !

milan

pre 5 godina

trla baba lan to svetske sile žele da NAM POKAŽU KAKO SU ZA PRAVDU a ustvari niko od nji heče robijati jer svet je korumpiran

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija