• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.01.2019

12:54

MUP: Šalju mejlove sa lažnim tvrdnjama o ubistvu Ivanovića da bi došli do ličnih podataka!

Politika

MUP: Šalju mejlove sa lažnim tvrdnjama o ubistvu Ivanovića da bi došli do ličnih podataka!

Podeli vest

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije upozorilo je danas javnost na mejl poruke sa zlonamernim i netačnim tvrdnjama o ubistvu Olivera Ivanovića, čiji je cilj da se dođe do podataka o licima kojima je taj mejl poslat

 

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, takve poruke su upućene sa više, navodno mejl adresa državnih organa Republike Srbije.

Policija je o svemu obavestila Posebno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal.

Dosadašnja istraga je pokazala da je reč o takozvanim "spoofing" porukama čiji je cilj da se dođe do ličnih, finansijskih i drugih poverljivih podataka o osobama kojima je ovaj mejl poslat.

Proverama je utvrđeno da je najveći broj poruka stigao sa jednog servera u Holandiji, koji se koristi za slanje većeg broja neželjenih poruka.

Policija po nalogu nadležnog tužilaštva nastavlja istragu povodom ovog događaja, kako bi identifikovala i pronašla izvršioce ovog krivičnog dela, dodaje se u saopštenju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija