• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

15.01.2019

18:40

KARLA DEL PONTE O SUĐENJU ZLOČINCIMA OVK: Previše je kasno za istinu, Bramerc zna ko je naredio DA SE UNIŠTE DOKAZI O ŽUTOJ KUĆI!

Politika

KARLA DEL PONTE O SUĐENJU ZLOČINCIMA OVK: Previše je kasno za istinu, Bramerc zna ko je naredio DA SE UNIŠTE DOKAZI O ŽUTOJ KUĆI!

Podeli vest

Bivša glavna tužiteljka Haškog tribunala Karla del Ponte smatra da je prošlo previše godina od zločina na Kosovu i da ne očekuje da će Specijalni sud doći do istine i zadovoljiti pravdu

- Previše je kasno da se utvrdi istina o zločinima počinjenima na Kosovu, a pogotovo o Žutoj kući. Pokušavali smo da to uradimo svojevremeno, ali nismo uspeli rekla je Del Ponte danas u telefonskom razgovoru za Tanjug.

Del Ponte je tako odgovorila na pitanje Tanuga da prokomentariše mogućnost da žrtve OVK i njihove porodice ipak dočekaju pravdu i pored toga što su brojni dokazi o tim zločinima uništeni u čemu je udela imao, kako se spekuliše, i bivši tužilac Haškog tribunala Džefri Najs, koj će biti advokat odbrane bivšeg komandanta OVK Samija Ljuštakua pred Specijalnim sudom za ratne zločine.

- Najs, koliko se sećam, nije bio umešan u slučaj istrage o Žutoj kući - rekla je Del Ponte i dodala da ne zna da li će sud posle toliko vremena moći da utvrdi istinu.

Kako kaže, ne može ništa više da kaže o tome, jer je prošlo mnogo godina, pa se ni sama više ne seća detalja vezanih za to, a u međuvremenu se bavila i drugim predmetima.

Advokat Branislav Tapušković, koji je učestvovao u procesima pred Haškim tribunalom, tvrdi da je Džefri Najs, kao tužilac Haškog tribunala imao udela u uništavanju dokaza u vezi s trgovinom ljudskim organima u slučaju "žuta kuća", što je kako je danas naveo medijima, svojevremno tvrdila i Karla Del Ponte.

Priča o uništavanju dokaza u Tribunalu otvorena je pre desetak godina, a Del Ponte je u jednom od intervjua 2011. navela da je Diku Martijiu rekla da treba da ide u Hag, jer tamo postoji dosije i dokazi koji su sakupljeni u "žutoj kuci" , a da pri tom nije znala da su "dokazni uzorci bili uništeni". 

Tada je izjavila i da je zatražila od Tribunala da sprovede unutrašnju istragu i otkrije ko je dao nalog za uništavanje dokaza.

- Čim sam saznala za uništenje uzoraka postavila sam pitanje Tribunalu. Oni su zatim sproveli unutrašnju istragu i treba njih da pitate za rezultat. Ja znam koji je taj rezultat, ali ne mogu da vam to kažem jer nisam više u Tribunalu. Pitajte Serža Bramerca, sadašnjeg glavnog haškog tužioca. Zna vrlo dobro ko je naredio - rekla je ona tada. 

ZLOČINCI OVK U PANICI, JOŠ 100 VOJNIKA IDE U HAG! Odlaziće u grupama, poslednja će biti saslušana 4. februara!

 

NEMA ŠANSE DA SE IZVUČE! Hašim Tači će morati da se pojavi u sudu za ratne zločine OVK nad Srbima!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
barbarosa

pre 5 godina

a ti kucko da kazes ko te placa, da srpska ili ruska ob. sluzba, da tako blatis ovk kako bi poistovetaëi zlocine i povuce paznju od zloc. poc. od erp. strane. treba da se pozabavi i i tuz. o vama da se preispita, za koga radis i kol. nov. si primila.

DANAS

pre 5 godina

27g od Međunarodnog priznanja RH! 21g od Mirne reintegracije Istočne Slavonije da se i tamo ne nastavi Oluja! 19g od ubistva Arkana!

SS

pre 5 godina

II sv.rat nije završen još uvek,pa nemojte se radovati,već upregnite mozgove i sačuvajte srpski narid.

Milorad Culibrk

pre 5 godina

Klasika. Haski sud je radio po principu. 1. Ako nema dokaza o krivici Srba izmislite ih ( Markale, Vase Miskina, Srebrenica, Racak, 200.000 silovanih muslimanki i albanki, 200.000 ubijenih muslimana i albanaca itd. ) 2. Ako ima dokaza o krivici muslimana, albanaca i Hrvata UNISTITE IH. A posle kazete da mi moramo postovati odluke haskog suda. NIKADA IH NECEMO PRIZNATI. ODNOSNO PRIZNACEMO KADA VI UPERITA PRSTOM U KREATORA TAKVE KREATURE OD SUDA. Karla Del Ponte je barem pokazala da je strog tuzilac koji ima nameru da utvrdi istinu i ostro kazni zlocine svih strana. Sklonili su je ali to ne znaci da sada ne moze i ne treba da kaze istinu o manipulatorima sudom i sudijama.

Branislav

pre 5 godina

" KARLA DEL PONTE O SUĐENJU ZLOČINCIMA OVK: Previše je kasno za istinu, Bramerc zna ko je naredio DA SE UNIŠTE DOKAZI O ŽUTOJ KUĆI! " ------------------------------------------------------------Ne slažem se sa vašim stavom gospođo Del Ponte, NIKAD nije kasno za ISTINU, istina je potrebna svima kao lek, kao vazduh, kao voda...Život bez istine nema smisla. KASNO je jedino za vaše ZAKAŠNJELO KAJANJE i neiskreno opravdavanje u učestvovanju u zaveri protiv celokupnog srpskog naroda. Ni najmanje ne verujem da vas muči savest, ubeđen sam da opet igrate neku prljavu igru, da opet spinujete, frizirate istinu. Za mene ste osvedočeni neprijatelj celokupnog srpskog naroda!!!

uros

pre 5 godina

Ako ti veštice i one tvoje spodobe patite od amnezijie(ništa čudno) mi ne zaboravljamo !

Marcco

pre 5 godina

Nije tačno da ne može da kaže koje unistio dokaze. Ne samo da može već mora. Uništavanje dokaza je krivično delo a ako je neko u saznanju o krivičnom delu, dužan je da ga prijavi. Neprijavljivanje krivičnog dela je krivično delo.

Giša

pre 5 godina

Treba vas pobiti mater vam j....m.Mongoloidni idioti ni bog vas neće toliko ste jada nama učinili da se to nemože opisati dabogda završili u nekoj žutoj kući.Fuj.

Milemalivuk

pre 5 godina

Srbin koji se nada i vjeruje da ce ovi fasisti suditi svojoj pjesadiji i egzekutorima njihovih bolesnih namjera je malo reci Idiot. Jedini nacin za kaznjavanje srpskih dzelata i izdajnika je Mosadov metod i kraj price o drugim metodama ne treba uzalud trositi vrijeme.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija