• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Embargo.rs

15.01.2019

19:12

EMBARGO: Sudija Majić kritikuje izmene krivičnog zakona, a sam se ne pridržava sudijskog kodeksa

Politika

EMBARGO: Sudija Majić kritikuje izmene krivičnog zakona, a sam se ne pridržava sudijskog kodeksa

Podeli vest

Sudija Apelacionog suda Miodrag Majić našao je za shodno da komentariše izmene krivičnog zakona Republike Srbije iako je dobro poznato javnosti da se on ne pridržava kodeksa sudijske funkcije koju ima, piše portal Embargo.rs

Da li je moguće? Da li je samo u zemlji Srbiji moguće da sudija Apelacionog suda izađe javno  pred TV kamerama kaubojske postaje Si-En-Ena u Srbiji, zvane N1 i krene da „pljuje po sopstvenom pravosudnom sistemu, da osuđuje i presuđuje i određuje šta su nadležnosti predsednika Srbije“, a da ga, pri tome ni jednoga trenutka, voditeljka „kaubojka“ ne priupita, kako on može da priča o nečijim nadležnostima, kada on čini gore stvari? Sudija Majić je dao sebi za pravo, da komentariše izmene krivičnog zakona Republike Srbije, da određuje šta i o čemu može javno da govori predsednik Srbije, a pri tome sam gazi  sve kodekse sudijske funkcije – radeći upravo  ono zašta optužuje druge: glumi tužioca, vrhovnog sudiju i političara!?! I to sve čini čovek koji je karijeru pravosudnog funkcionera počeo šurovanjem sa komšijom ministrom pravde, preko plota svoje vikendice na Avali, pre toga žestoko se ulagujući sinu nekog ranijeg ministra pravde iz redova JUL-a, navodi poral Embargo.

Prema pisanju Emabrga, to je ta moralna i pravna gromada odevena u najskuplja odela,  „od sudijske plate“, podsećajući na onu vranjansku izreku da izgleda  „ ko kuče u čakšire“, ali koje  trči po anglosaksonskim seminarima, kružocima i zabavama po ambasadama u Beogradu u kojima „ne zatvara usta, sipajući  laži o sosptvenom zemlji, političko-pravnom uređenju i posebno olajavajući koliko god može predsednika Aleksandra Vučića"?!

Nadamo se da nam na ovim  „lascivnim“ komentarima neće zameriti sudija Apelacionog suda u Beogradu, bivši sudija,   kadar „jula“ iz devedesetih, Stojkovićev predsednik bivšeg Prvog osnovnog suda…. Jer, ovom čoveku, sudiji, blogeru, novinaru, komentatoru, CEPRIS-u gitaristi i po malo pevaču ( po zapadnim ambasadama!?)  – očigledno niko ništa ne može!? Njega ne može niko  ograničiti da se bavi samo onim zašta su ga izabrali poslanici Skupštine Srbije – suđenjem!  Čak ni njegov neposredni satrešina – predsednik Apelacionog suda… Njemu ništa ne može ni Vrhovni savet sudstva, jer je Majić četovođa američko-engleskog Udruženja zvanog CEPRIS za pritisak na srpsko pravosuđe, u kome sede sudije i poput tomahavka razaraju srpsko pravosudno tkivo  podvodeći ga samo  interesima svojih nalogodavaca, piše portal Embargo.

A, šta tek reći za „nesretnu voditeljku-spikerku“, koju su ubedili da je novinar i urednik. „Kaubojka Minja“ je oplemenila svoju mržnju i aroganciju prema srpskom predsedniku i svemu što ova država radi za dobrobit naroda… Njoj smeta, što predsednik Srbije daje puni doprinos otvaranju fabrika, gradnji vrtića, mostova, autoputeva, navodi ovaj portal.

Ovaj „ lakirani filadendron“ misli da je pametan, kada nevešto i neprimereno  citira Dostojevskog, bacajući pod noge lik i delo  jednog od najvećih umetnika ljudskog roda!? Bolje bi joj priličila uloga „prerijskog kojota“, da kao vrla „kaubojka“ citira Džona Vejna dok ubija Indijance!? Jer, filozofija njenih gazda, nalogodavaca i mentora je ostala ista: „ Samo mrtav Indijanac je dobar Indijanac", navodi Embargo.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Branislav

pre 5 godina

Gospodin se zaneo, on je " neovisni sudija " sudi za najteža krivična dela i smeta mu da neko preispituje kako on sudi, po zakonu ili po svojoj volji. Umislio da je Bog, da je nedodirljiv. Država mora stvoriti mehanizam javne kontrole svih javnih službi! Niko nije bezgrešan pa ni sudije koje glume bezgrešnost. Svi, apsolutno svi moraju polagati račune za svoj rad pred javnošću po načelu--------------- ko ima veću moć mora imati i veću odgovornost za svoje postupke!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija