• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Jutarnji/Globus

16.01.2019

19:19 >> 19:23

VUČIĆ OD SRBIJE PRAVI NAJVEĆU SILU NA BALKANU! Poruka najuticajnijeg hrvatskog političara ZALEDILA 'LIJEPU NJIHOVU'!

Politika

VUČIĆ OD SRBIJE PRAVI NAJVEĆU SILU NA BALKANU! Poruka najuticajnijeg hrvatskog političara ZALEDILA 'LIJEPU NJIHOVU'!

Podeli vest

Davor Ive Stier, najuticajniji hrvatski političar, u intervjuu koji je dao za Globus, između ostalog je naveo da Aleksandar Vučić pravi od Srbije najuticajniju silu na Balkanu, te da Hrvatskoj preti opasnost od naše zemlje

- Srbija i Albanija se profilišu kao ključni regionalni akteri na poluostrvu. Srbija zbog ekspanzionističkog mentaliteta kao i zbog određenog institucionalnog i državnog kapaciteta, dok Albanija crpi snagu i regionalnu relevantnost iz još uvek dobre demografije.

Objašnjavajući teroristički, secesionistički akt otcepljenja Hrvatske od SFRJ uz pomoć zločinačkog NATO saveza od pre skoro tri decenije, u Globusu se navodi kako su kraj Hladnog rata i koncept ujedinjene i slobodne Evrope omogućili pre trideset godina demokratske promene u bivšim komunističkim zemljama te proces nacionalne emancipacije "potčinjenih naroda od Baltika do Jadrana".

PUTIN PONIZIO I MILA I MILOGORCE! Mandić i Knežević na svečanom RUČKU SA PREDSEDNIKOM RUSIJE U BEOGRADU!

Tada ustanovljen poredak sada se ponovno menja. On je bio organizovan oko koncepta ujedinjene i slobodne Evrope, s Amerikom kao pobednikom Hladnog rata i međunarodnim liberalnim poretkom koji je podsticao slobodnu trgovinu u globalizovanom svetu - ali sada se raspada. Razbija ga onaj koji ga je i stvorio - SAD.

Umesto integracije trenutno se odvija proces fragmentacije, naravno i na Balkanu, a to Hrvatska ne može da zaustavi niti na to bitno da utiče. Takođe, dosad su procesi i mehanizmi proširenja EU i NATO osiguravali mir i sigurnost u ovom regionu, ali njihovom erozijom otvorena su vrata novim izazovima.

Foto: printskrin

Pored većeg angažmana Rusije i Turske, na Balkanu se trenutno odvijaju dva procesa koje predvode Srbija i Albanija. Pri tome, ako postigne dogovor o Kosovu, uz snažnu potporu SAD-a, Rusije i Francuske, Srbija će ojačati svoj međunarodni položaj, a time i uticaj na unutrašnje prilike u zemljama bivše SFRJ.

 

(VIDEO) HA-HA-HA! HAOS U SABORU - Premijera gađali avionom, šef vojske podivljao, SRBIJO, GLEDAJ I UŽIVAJ!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 5 godina

Srbija MORA da bude sila jer najvece svetinje mora da brani...!!

Nile

pre 5 godina

To je bivši šef diplomatije i sadab je jasno zašto je bivši? Koja je to politika ono ubistvo Olivera da se izvuče Vučić iz Brisela i prekinu pregovori ili možda ZSO ili možda da se uzmu Gazivode da Vučić "bar nešto dobije" a po kojima Tači vozi gliser ili možda da se povuku sva priznanja RK ili ova vojska Kosova ili možda takse ili možda to da su Srbi omraženi i ugroženi u ceo Region....Pa logično da i hrvati imaju bisera od političara posebno ovih bivših koji se sada javljaju?

Maja

pre 5 godina

Tek ce pokazati nas predsednik sta je Srbija i koliko je jaka.

Danilo

pre 5 godina

Vučić radi za svoju Srbiju, a vi samo virite preko plota kod komsija i naravno tračarate

mimi

pre 5 godina

da su rusi onda pomogli i naoruzali nas do ovog svega nebi doslo,mi nebi imali problema sa kosovom a rusima se nebi ovoliko priblizili sa nato zemljama

ALO

pre 5 godina

REGIONALNI LIDERI??? Zašto sada ćute svi srpski kukavički mediji jer EU nema alternative a ljudi sve izgubili... Novosti.rs Strazbur odbio tužbe Srba prognanih iz Hrvatske!

Vlada

pre 5 godina

Vučić se bori da Srbija postane jaka i stabilna država.

Regionalni lider

pre 5 godina

Dok se u Srbiji stvaraju robovi sa investicijama koji rade za žalosnu minimalnu platu eto od Nove godine je u Hrvatskoj minimalna plata skoro koliko i prosečna u Srbiji i to posle samo 4g od ulaska u EU je veća od čak 9članica Unije i to posle pola porušene i obnovljene zemlje? Pa gde bi njima bio kraj da rata nije bilo....ŠTO STUPA NA SNAGU 2019. Minimalac raste na 3000 kn, a prosječno kućanstvo imat će tisuću kuna više Hrvatski javni dug je od 57mlrd.E (koliko treba Srbija da plati ratnu štetu) za 2g pao na 37mlrd.E a eto do kraja ove godine kažu da će biti manji od srpskog.... javnidug.manjiporezi.hr

Dejan

pre 5 godina

Naš predsednik državu vodi ozbiljno i odgovorno i poštuje strane državnike i bori se za stabilnost i saradnju u regionu.

Smrad

pre 5 godina

Isto tako piše kako Hrvatska a i drugi ne vide nju kao dio Balkana. Ali zašto bi preneli ceo tekst jer to nije dovoljno senzacionalno

Daliborka

pre 5 godina

Srbiji i jeste mesto upravo to lidersko na Balkanu, jer je cinjenica da je Srbija najbriojnija i teritorijalno najveca i strateski bitna. Vucic ce to da poentira.

Verica

pre 5 godina

Hrvatska se plasi Srbije kao najvece sile na Balkanu.

Laza

pre 5 godina

Uz ovakvog predsednika nemoguce stvari postaju moguce.Samo napred

captainsrki

pre 5 godina

Evo jos jednog dokaza koliko Srbija napeduje zahvaljujuci Vucicu!!

NB

pre 5 godina

Srbija u svakom slučaju jača svoju poziciju u regionu kao i broj saveznika u svetu. Svaka čast Vučiću!

Lila

pre 5 godina

Veoma je bitno da Srbija jaca svoju poziciju od svetu.

Milorad

pre 5 godina

Srbija postaje sve jaca i mocnija drzava zahvaljujuci Vucicu.

Luka

pre 5 godina

Drago mi je što naši susedi to dobro zapažaju jer Srbija je već sada velika sila i siguran sam da ćemo u budućnosti biti još jači i bolji.

Define

pre 5 godina

Vucic samo radi u interesu svoje zemlje i svog naroda.

milica milicic

pre 5 godina

Srbija ekonomski i vojno sve jaca, polako vracamo stari sjaj.

Maka

pre 5 godina

Srbija je broj 1, uz pomoc Rusije bicemo jos jaci!

jova

pre 5 godina

Jasenovačke hrvatske teroriste u budućnosti čeka još veće iznaneđenje nego gore opisano, Hrvatska će propasti sa starom EU. i Anglo-Amerika će propsati. Oformiće se nova Evropska unija u koju neće ući Hrvatska,a Srbija hoće, ta nova EU će se pripojiti Evro-Aziskoj uniji. 8.Kralju,pa kada 8.Kralj preuzme svetsku vladavinu mesto Anglo-Amerike.Krajišnici će se masovno vraćati na svoja vekovna ognjišta, to će im omogućiti 8.Kralj. Hrvatska će morati da plati svu oštetu svim Krajišnicima što im je uništila pokretnu i nepokretnu imovinu i prihod sa zemlje i ostalo. to će se do 2025.god. sve završiti.što znači da će jasenovački hrvatski teroristi morati da vrate Krajinu koju su nasilno oteli,i da plate ratnu oštetu Krajišnicima.

Smrad

pre 5 godina

Ajde malo smanji rakiju matori da ti ne dođe i 9.Kralj sa belim miševima

Kile

pre 5 godina

Zahvaljujuci odgovornoj i predanoj politici Srbija postaje vodeca sila!Svega toga ne bi bilo da nema volje,zelje i ljubavi prema svojoj zemlji i svom narodu!

Nk

pre 5 godina

E ovo je ogroman pomak da Hrvati ovako nesto izjave.

Larisa

pre 5 godina

Vučić ne pravi, Vučić je napravio ! A Hrvati ko Hrvati, neka se drže lijepe njihove i daleko im lepa kuća !

Ljiljana

pre 5 godina

Ništa novo, da gospodi u "Lijepoj njihovoj" snažna i stabilna Srbija nikako ne odgovara. Nego, ko je ono beše još odavno na to upozorio? Ah,da....Vučić. Toliko o tome da nije nikakav političar i dilomata....

Vivijen

pre 5 godina

Hrvatska je u strahu. Ali ne brinite sitni ste Vi za nas.

Mašnica

pre 5 godina

Hrvatska nikada neće moći da dostigne uspeh koji je postigla Srbija.

Jelena

pre 5 godina

Zahvaljujući Vučiću Srbija je prihvacena od najvećih sila današnice

Sonja

pre 5 godina

Srbija je jaka zemlja uz svog Predsednika koji se bori kao lav.

SS

pre 5 godina

Normalno da se zna ko je gazda.Mogu da nas povuku za resu.

Kristina

pre 5 godina

Svi ce shvatiti da je nasa istina najvece oruzje za postizanje pravde i cilja.

giga

pre 5 godina

Hrvati imaju mnogo toga da uče odSrbije i predsednika Vučića.

Ena

pre 5 godina

Sve zemlje će imati priliku da vide kada Srbija zablista najlepšim sjajem. Uz prave odluke, državnike i mudru politiku Srbija će dostići svoj maksimum.

Tića

pre 5 godina

Ostale zemlje regiona mogu na Srbiju samo da budu ljubomorne, jer Srbija iz dana u dan sve više napreduje.

Boka

pre 5 godina

Aleksandar se bori za bolju buducnost Srbije,a oni izmisljaju lazi.

caca

pre 5 godina

Vucic se bori da Srbija postane jaka i stabilna drzava!!!!Samo napred Vucicu!!!

Dragoslav

pre 5 godina

Ne znam zasto se Hrvati samoprozivaju. Pa zar 30 godina ne govore da nisu na Balkanu? Sto ih onda svrbi ovo?

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59