• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

16.01.2019

23:49

HARADINAJ NIJE DOBRODOŠAO U BELU KUĆU: Otkazano mu učešće na Molitvenom doručku, ZLOČINCU "ISTEKAO ROK TRAJANJA"?!

Politika

HARADINAJ NIJE DOBRODOŠAO U BELU KUĆU: Otkazano mu učešće na Molitvenom doručku, ZLOČINCU "ISTEKAO ROK TRAJANJA"?!

Podeli vest

Odbijanje američke vize kosovskom premijeru Ramušu Haradinaju, čime mu je otkazano i učešće na Molitvenom doručku u Vašingtonu, "jasan je znak da su SAD spremne na konkretne poteze u slučaju da Priština ostane pri svom stavu", odnosno ne ukine takse od 100 odsto na robu iz centralne Srbije

- Molitveni doručak je konkretan događaj koji organizuje predsednik SAD Donald Tramp, na koji je Haradinaj pozvan... Otkazano mu je učešće na Molitvenom doručku, to je vrlo jasan znak da Priština mora da menja nešto - rekao je za list izvor iz diplomatskih krugova.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić kaže za "Blic" da je "to posledica neodustajanja od taksi za robu iz Srbije, ali i potvrda da SAD žele da ozbiljno izvrše pritisak na Prištinu kako bi se došlo do dogovora oko trajnog rešenja" u dijalogu Beograda i Prištine.

Sam Haradinaj potvrdio je da je preko ambasadora SAD u Prištini dobio zahtev američke administracije za suspenziju taksi na uvoz robe iz Srbije i BiH.

- Poštujem Ameriku kao Kosovo. Ovo Kosovo ima ljubav prema Americi. Ali mi ne možemo... preći preko sebe samih da bismo razgovarali o toj temi -  pravdao se Haradinaj.
 

ŠIPTARI UKIDAJU TAKSE OD 100%! Na pomolu velika pobeda srpske diplomatije




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mirjana

pre 5 godina

Koliko covek treba da bude lud i tera inat u srpskoj zemlji da na silu potpise nesto sto je srpsko a nije siftarsko ili cerkesko.I ako znaju da im je pola sveta potpisalo nezavisnost u otetoj zemlji oni izgleda (SIFTARI} se svima svete i kazu sta hocete priznaliste nasu samostalnost i mi mozemo da radimo sta hocemo na nasoj teritoriji.E pa sada nema Klintonove administracije,vremena i politika se menjaju a cerkezi kao da svakoga dana padaju sa sar planine ili sa marsa.Nikako da udju u stvarnost.A nema zasta kuce sarplaninsko da ih ujede.Sta alo ako im Bondstil ostane prazan i ameri ih puste iz vodu.Srbija im nece nikada potpisati samostalnost.Jedino ako im neko nije u Briselu potpisao 2012 godine. ako se to jednoga dana sazna onda smo ga ugasili ,i kod naroda srbije i kod Rusije.Britanija je konce pomrsila,ali Rusija ce odmrsiti.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija