• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/rts.rs

17.01.2019

08:44

SELAKOVIĆ: Iskren i otvoren odnos Vučića i Putina

Politika

SELAKOVIĆ: Iskren i otvoren odnos Vučića i Putina

Podeli vest

Generalni sekretar predsednika Republike Nikola Selaković rekao je za RTS da je sve spremno za posetu predsednika Rusije Vladimira Putina Srbiji koju je ocenio kao izuzetno važan događaj

 

Nikola Selaković je, gostujući Dnevniku RTS-a ukazao da Rusija ima jasan i principijelan stav u odnosu na Srbiju i da sa tom zemljom postoji partnerstvo i veliko prijateljstvo.

Kako je istakao, oličenje tog prijateljstva jeste predsednik Putin i to je razlog zbog kojeg strukture države i svi građani Srbije u velikom broju dočekuju uvaženog gosta.

Napominje da će doček biti najsvečaniji mogući, baš kao što predsednik Putin i zaslužuje i baš kao što Srbija ceni prijateljstva sa onima koji su bili uz nju u teškim vremenima i sa kojima planira partnerstvo u budućnosti.

Selaković kaže da poseta dolazi u značajnom trenutku, ali ističe da, kad god bi predsednik Rusije došao u Srbiju, to bi bio značajan trenutak.

Dodaje da je predsedik Srbije Aleksandar Vučić uspeo da svojom politikom vrati u žižu pitanje koje su veliki sklonili s dnevnog reda i da se bavi rešavanjem problema a ne da ih gura pod tepih.

Generalni sekretar predsednika podseća da stav Rusije i predsednika Putina u međunarodnim forumima jedan od oslonaca spoljne politike Srbije, i dodaje da to važi i kada je reč o pitanju Kosova i Metohije.

Kako kaže, Putin i Vučić imaju otvoren i iskren odnos koji može da daje samo dobre rezultate. Veoma je dobro kada predsednik Srbije ima nekoga sa kim može da se savetuje i to znači da taj neko ima težinu, iskustvo, odgovornost i moć, ukazao je Selaković.

Govoreći o intervjuu koji predsednik Putin dao za srpske medije uoči posete Beogradu, Selaković je rekao da su Rusi bili iznenađeni reakcijom EU na poslednji niz događaja na Kosmetu, počev do taksi pa do transformaciej KBS.

Potpisivanje važnih sporazuma

Kada je reč o sporazumima koji će danas biti potpisani, Selaković kaže da je paket impozantan i vredan pažnje i da će nešto od toga krenuti da se realizuje veoma brzo.

Sporazumi se tiču energetike, gaske i železničke infrastrukture, obrazovanja, tehnoloije...

Dva predsednika obići će i Hram Svetog Save, a Selaković kaže da je Putinova pomoć u početk izrade mozaika u Hramu velika i da, kada je poslednji put bio u Hramu, na zidovima nije bila nijedna kockica mozaika.

"On je pokrenuo taj niz da uradimo mozaik u kupoli", rekao je Selaković dodajući da je predsednik Vučić posvešćenošću omogućio nastavak radova i da su zbog tgoa dva predsednika simbolično vezana za Hram.

Njih će ugostiti patrijarh Irinej, a Selaković se nada da će u dogledno vreme doći dan kada će Hram zasijati u punom sjaju i kada će dva predsednika prisustvovati osvećenju.

Povodom posete predsednika Putina biće organizovan i svečani ručak kojem će prisustvovati priznate ličnosti u Rusiji kao što su Emir Kustiruica i Miloš Biković. Tu će biti i prethodni predsednik Tomislav Nikolić, Ivana Žigon, Nikolaj Muhin...

Selaković napominje da je reč o ljudima koji su svojim ponašanjem jačali veze između Srbije i Rusije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Miloš

pre 5 godina

Sve je spremno da se ruski predsednik Putin dočeka kako dolikuje!

miki

pre 5 godina

Odnos koji imaju pravi prijatelji i veliki drzavnici.

Kristina

pre 5 godina

Iskrenost ih je spojila i odrzace ih zajedno pod rukom prijateljstva jos dugo.

Maja

pre 5 godina

Drugačiji odnos ne može biti, najbitnije je da izmedju nas postoji ljubav i poverenje.

Gaja

pre 5 godina

Putin i Rusija su prijatelji ove zemlje i ovo je veliki dan za nas.

sale

pre 5 godina

Odlična saradnja dvojice precednika je veoma važna za dve države i njen narod.

Rajko

pre 5 godina

Ova poseta predsednika Putina je od izuzetnog znacaja

Velja

pre 5 godina

Iskrenost i poverenje je kljuc svake uspesne saradnje!

Vladimir

pre 5 godina

Iskrena saradnja i dobar odnos između Vučića i Putina je veoma važno za Srbiju i Srpski narod.

Mimigitarista

pre 5 godina

Naravno. Ovo su dve bratske drzave i od njih se zahteva da imaju takav iskren odnos!

Vivijen

pre 5 godina

Русија има јасан и принципијелан став у односу на Србију.

Milana

pre 5 godina

Iskren i otvoren razgovor dolikuje pravim prijateljima. S kim ce Vucic pricati iskreno i otvoreno ako ne sa Putinom? Verujem da ce Putinova poseta biti od velikog znacaja za Srbiju, pogotovo kad je u pitanju nas najveci problem a to je problem sa Albancima na KiM.

MilijanaLakić

pre 5 godina

U ovim kriznim vremenima za Srbiju zbog Kosova dobro je imati na svojoj strani jednu svetsku velesilu kao što je Rusija uz uzajamno poštovanje i odličnu saradnju predsednika Putina i Vučića

Dehan

pre 5 godina

Putinova poseta je od velikog znacaja za sve nas

Siniša

pre 5 godina

Slažem se sa Selakovićem ova poseta ipak dolazi u veoma značajnom trenutku!

milan

pre 5 godina

Iskrenost je nepokidiva karika koja veze Putina i Vucica.

jana

pre 5 godina

Iskrenost je spojla ova dv avelika lidera, a nadmo se da ce ih i odrzati

jana

pre 5 godina

Srbija i Rusija su iskreni prijatelji, i Putin sve ovo i zasluzuje.

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!
Fudbal

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!

Već izvesno vreme se fudbaler Mančester sitija Erling Holand (23) kroz medije provlači u lošem kontekstu, a uzrok je najverovatnije očigledan pad forme norveškog napadača.

18.03.2024

22:31

Planeta

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!
Šta reći?!

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!

Posle izbor Voana Getinga za sledećeg lidera Velsa, po prvi put nijednu od četiri glavne vlade Velike Britanije ne vodi belac. Premijer Riši Sunak ima indijsko nasleđe i prvi je britanski hinduistički lider. Prvi ministar Škotske Humza Jusaf - koji, kao i Geting, vodi poluautonomnu vladu - potiče iz pakistanske muslimanske porodice. Regionalnu administraciju Severne Irske zajedno vode dve žene, Mišel O'Nil i Ema Litl Pengeli.

18.03.2024

22:24

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59