• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.01.2019

18:26

BEZ RUSIJE NEĆE BITI REŠENJA ZA KOSOVO! Vučić ima dogovor sa Putinom! Britanci nam spremaju OSVETU?!

Politika

BEZ RUSIJE NEĆE BITI REŠENJA ZA KOSOVO! Vučić ima dogovor sa Putinom! Britanci nam spremaju OSVETU?!

Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je danas da je potpuno jasno da bez Rusije, i zbog njene snage u Savetu bezbednosti UN, neće biti rešenja kosovskog pitanja i istakao da će se pre postizanja bilo kakvog dogovora posavetovati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom

Vučić je to rekao na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Putinom, upitan da li se razmatralo posredovanje Rusije u postizanju rešenja za kosovsko pitanje i u kom formatu.



Srpski predsednik je rekao i da ne može da bude optimističan, da smatra da postizanje rešenja nije blizu i da nije realno da ga bude u nekom skorijem roku.

Foto: Tanjug

Istakao je i da će se pre postizanja bilo kog rešenja posavetovati sa Putinom.

- Mi sve vreme pričamo o rešenju, svi vole da pričaju o rešenju i vole dobre vesti, ali ja sam realističan čovek i ne mogu da budem optimističan i govorim o rešenju. U ovom trenutku ga ne vidim. Nadamo se, ali ne mislim da je blizu i da je realno da bude u nekom skorijem roku - istakao je Vučić.

Poštujemo Britance, ali Srbija vodi nezavisnu politiku 
 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je večeras da se Srbija diči i ponosi činjenicom da je nezavisna i slobodna država. 

Vučić je, na zajedničkoj konferenciji za štampu sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, na pitanje da li očekuje, zbog velikog interesovanja britanskih i drugih medija, da će porasti pritisak na Beograd da pokvari odnose sa Rusijom, kazao da nema nikakav problem s tim ko će šta da govori u svetu. 

- Ne želim da govorim o drugim zemljama, ali Srbija se diči i ponosi činjenicom da je nezavisna i slobodna država. Ne samo u očuvanju svog teritorijalnih integriteta, već i donošenju odluka - rekao je on. 


Srbija, kako je podvukao donosi odluke na osnovu volje svojih građana, a ne volje vlada drugih država.

- Poštujemo Britance, ali ni oni, ni bilo koji drugi neće određivati kakve odluke ćemo donositi. Šta pišu novine mene je baš briga. Sribja ima strateški pravac, ozbiljnu politiku koju ne menja i koju će teško neko promeniti - naglasio je Vučić. 

- Izbori su ovde na neko vreme pa svako ima pravo da pobedi i okrene politiku u drugom smeru. Dok sam ja predsednik Srbija će voditi politku koju smo zacrtali, biće slobodna zemlja koja će voditi politiku u korist svojih građana - zaključio je on.

Hoćemo najbolji i najeftiniji gas, a to je ruski

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se radi na izgradnji gasnog Turskog toka kroz Srbiju i da Srbija hoće za svoje građane najbolji i najeftiniji gas, a to je ruski gas. 



Upitan da li je razmatran nastavak Turskog toka i šta može ometati realizaciju projekta s obzirom na pritisak na Srbiju od strane EU, Vučić je rekao da Srbija očekuje mnogo od Turskog toka i da je mnogo toga urađeno do sada, mnoge procedure su završene.

- Ne znam kakvi su pritisci na neke druge kroz čije teritorije gasovod Turski tok treba da prođe, sa Srbijom Rusija nije imala tu vrstu problema. Mi smo na takvu vrstu pritisaka otporni, naš narod mora da dobije gas, naša preduzeća moraju da dobiju gas - rekao je predsednik Srbije.

On je podsetio da je Srbija do sada gas dobijala preko Ukrajine i Mađarske, ali da je plan da ubuduće od Turskog toka dobijamo gas, preko Bugarske, te da se zbog toga gradimo taj gasovod.



- Za Srbiju je to od izuzetnog značaja. Znam da su Nemci sve što je bilo do njih već izgradili po pitanju Severnog toka. Već je oko 500 kilometara izgrađeno pod vodom. I mi kao i drugi imamo pravo da dobijemo gas - rekao je Vucić.



Kako kaže naslušao se priča "po celom svetu" odakle će sve gas u srbiju da stigne, ali da nije video drugi gas osim ruskog.

- Nudili su drugi tečni gas, ali duplo skuplje. Mi da plaćasmo dvostruko više cene nemamo i nemožemo, iako ekonomski stojimo bolje. Hoćemo da nabavljamo najbolji i najeftiniji gas za naš narod i naši zemlju, a to je ruski gas - zaključio je on.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zana

pre 5 godina

Rusija i Srbija su bratske drzave, verujemo u pravedno resenje nasih predsednika

Tanja

pre 5 godina

Predsednik Vucic ne bi mogao da ima boljeg savetnika od predsednika Putina ,od tako velikog i ostroumnog coveka Velika sreca za Srbiju

didi

pre 5 godina

majmuni engleski gledajte svoja posla drma vam se vlada pa vam je bolje ono u se i u svoje kljuse a vi i jeste kljusad i rage a ružna ste nacija i spolja i iznutra sem trave nema ničeg lepog kod vas genocidni narode!!!

Kosovka devojka

pre 5 godina

Ma mogu Britanci samo da placu...Rusija ce pruziti punu podrsku Srbiji

Dusko

pre 5 godina

Zapadu nikada nije odgovarala bratska veza Srbije i Rusije

Ivana

pre 5 godina

Rusiju treba ovlastiti da u ime i za racun Srbije pregovara o Kosovu

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija