• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.01.2019

10:51

DAČIĆ PORUČIO ŠIPTARIMA: Ideja da skinete Vučića sa vlasti je NAUČNA FANTASTIKA!

Politika

DAČIĆ PORUČIO ŠIPTARIMA: Ideja da skinete Vučića sa vlasti je NAUČNA FANTASTIKA!

Podeli vest

To što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da bi eventualni izbori bili prilika da ga neko skine sa vlasti, a naročito kosovski premijer Ramuš Haradinaj, naučna je fantastika, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić

 - Čak i delovi opozicije koji stalno nešto kritikuju, a ne znaju kakva im je politika, hoće izbore na rečima, a mole Boga da se ne raspišu izbori -  rekao Dačić na RTS-u.

(HIT VIDEO) POGLEDAJTE KAKO SE PUTIN NAŠALIO: Upitao je KAD ĆE PLATA, a onda jednom rečenicom pokazao kakav je ŠMEKER



Prema njegovim rečima, izbori dolaze u obzir ako nema smetnji po državne interese.

 - Ulazimo u jedinu predizbornu godinu, odnosno izbornu godinu praktično, 2020. godine treba da budu parlamentarni i lokalni izbori. Ako nema smetnji po državne interese, onda je svakako pitanje političke odluke kada će ti izbori da se održe. To ne bi bili na neki način vanredni, odnosno prevremeni izbori. S druge strane, ako ima državnih interesa važnijih od toga, onda izbora neće biti. To govori predsednik Vučić -  rekao je ministar Dačić, podsećajući da je najveći državni interes Srbije Kosovo, a da dijaloga s Prištinom neće biti ukoliko takse ne budu ukinute.

(VIDEO) DAČIĆ KRENUO DA PEVA, A ONDA ŠOK! NEZGODA! Putin ga samo hladno gledao! Pa gde baš sad?! Nastala je frka, ali brzo su dotrčali...



Povodom izjave bivšeg predsednika Srbije i koalicionog partnera Borisa Tadića da rade zajedno, Dačić kaže i da to spada u domen političke fantastike.

  - Apsolutno je nerealno da bilo ko na takav način razmišlja o tome šta će se s nama desiti u nekom periodu -  rekao je ministar.

On je istakao da s predsednikom Vučićem radi zajedno već šest godina i da se među njima razvilo ne samo političko već i lično poverenje.

Foto: Tanjug

Putin govorio isto i javno i iza zatvorenih vrata
 

Tokom posete predsednika Rusije Vladimira Putina u četvrtak Beogradu, nije bilo razlike u onome što je on govorio javno i što je govorio iza zatvorenih vrata, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.



 - Putin je još jednom ponovio da će podržati sve što je dobro za Srbiju i što Srbija misli da je dobro, ali da ostaje čvrsto u osudi kosovskih jednostranih akata -  istakao je Dačić gostujući na RTS. 

Poseta ruske delegacije je bila propraćena velikom srdačnošću, jer Srbija, kaže Dačić, s Rusijom nema otvorenih pitanja.

 - Osnovna nit je veliko prijateljstvo koje postoji, ne istorijskog karaktera o vekovnom prijateljstvu, već prijateljstvo koje se dokazuje na delu, političkom i ekonomskom planu. Imamo dobre rezultate u prethodnom periodu, u ekonomiji može i bolje. U političkom delu nije bilo velike razlike između onog što je bilo otvoreno rečeno i što je rečeno iza zatvorenih vrata. To je puna podrška Srbiji. I Putin i (ministar inostranih poslova Sergej) Lavrov su do detalja upoznati sa situacijom -  naveo je Dačić.

(VIDEO) PUTIN DONEO SRBIJI NOVO ORUŽJE: Dobijamo PVO raketni sistem PANCIR ILI taktičku raketu TOČKA, Vojska Srbije JAČA VATRENU MOĆ!



Putin je, kaže, komentarisao i susret s kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem.

 - Rekao je da su na nekom skupu svi čekali da počne ceremonija i da to nije bio sastanak. To nije uticalo ni da Rusija promeni pozicije u vezi s Kosovom. To čak ni ne spada u zvanični sastanak -  ukazao je šef srpske diplomatije.

Foto: Tanjug



Opcija je, kako kaže, da se dijalog nastavi, ako dođe do ukidanja kosovskih taksi na iz centralne Srbije, a laž je da se ne vrši pritisak na Prištinu.

 - SAD vrše pritisak. Laž je da nema zahteva. (Predsednik kosovske skupštine Kadri) Veselji je rekao da oni (SAD) to ne traže, to je laž, Stejt department je zvanično saopštio njihovom tzv. ambasadoru Flori Čitaku u Vašingtonu šta je njihov stav - ukidanje taksi. Oni neće dozvoliti da Priština bude prepreka postizanju dogovora i snosiće posledice zbog toga. Ne bi se Pacoli i Hodžaj povukli već... a i Tači je obećao u Americi da će raditi na ukidanju taksi -  rekao je Dačić.

On je istakao da iganje "dobrih i loših policajaca" Srbiji ništa ne znači, jer ona ne postavlja neke uslove.

Naveo je i da je Lavrov, po Putinovom nalogu, uoči posete Beogradu poslao pismo šefici diplomatije EU Federiki Mogerini u kome je zatražio da ga informiše dokle je stigao dijalog Beograda i Prištine.

 - Ona mu je odgovorila dan pre njihove posete Beogradu, ništa u suštini nije rekla. Ali je rekla da će taj dogovor ako bude postignut, morati da verifikuje Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija -  rekao je Dačić.

On je pojasnio da će konačni sporazum Beograda i Prištine morati da bude neka rezolucija Saveta bezbednosti UN, koja će u stvari predstavljati novu rezoluciju u odnosu na Rezoluciju 1244.
 

Neću ni da potvrdim ni da demantujem,neka razmišlja Priština
 

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da ne može ni da potvrdi ni da demantuje da li je pacifička država Palau povukla priznanje nezavisnosti Kosova, kao i da do ponedeljka neće govoriti koja je to 13. zemlja povukla PRIZNANJE.

 - Predstavnik te zemlje doći će u Beograd i zato sada neću da govorim o tome. Ja sam rekao da ću u ponedeljak (21. januara) objaviti koja je zemlja povukla priznanje. Sigurno je da će 13. zemlja to objaviti. Neka razmišljaju u Prištini o tome -  rekao je Dačić za RTS.

Govoreći o tome što je prištinski Klajn Kosov objavio da je Palau povukla priznanje, Dačić je rekao da je zanimljiva pojava da sada prištinski mediji sami objavljuju koja je zemlja povukla priznanje.

 - Ministarstvo spoljnih poslova takozvanog Kosva je dematovalo to, ali to nije smetalo (kosovskom ministru inostranih poslova Bedžetu) Pacoliju da pošalje pismo predsedniku Palaua u kome izražava čuđenje zbog toga - rekao je Dačić.

On je dodao da su prilikom posete Beogradu i predsednik Rusije Vladimir Putin i šef diplomatije Sergej Lavrov rekli da su iznenađeni koliko je zemalja Srbija uspela da privuče na svoju stranu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Darki

pre 5 godina

To što šiptari i opozicija snivaju je u domenu ludila i pustih želja.

Bojana

pre 5 godina

Ako Siptari misle da ce Vucica da smene i da sa nekom drugom vlasti uspeju u svojoj nameri da im damo Kosovo-grdno se varaju.

Jova

pre 5 godina

Dačić zna koliku podršku ima Vučić, a sad su se uverili i ostali! Skinuti Vučića jeste naučna fantastika, a posle izbora se nastavlja, naučna fantastika drugi deo!

Danilo

pre 5 godina

Samo neka Haradinaj masta, pre stize u Hag nego sto ce svojim delovanjem srušiti Vučića

caca

pre 5 godina

Tako je Dacicu!!!Treba podrzati Vucica,i svima ce biti dobro!!!

Milica

pre 5 godina

Tako je,to ce biti nemoguca misija za Siptare!

Saša

pre 5 godina

Amerima i Šiptarima bi trebao na vlasti u Beogradu neko ko bi igrao kako Ameri sviraju.

markopetrovic

pre 5 godina

On radi svoj posao radi za svoje gradjane a ne za stranku a na izborima cemo dobiti legitimitet da vlada jos 4 godine

Uros

pre 5 godina

Nikoga nece oni da skinu, oni treba samo da olade malo.

Jana

pre 5 godina

Opoziciji treba da se daju izbori, pa da ih ucutkama jednom za svagda. Dosadise vis ei Bogu i narodu.

Gospodja Ministarka

pre 5 godina

Albanci su mnogo gledali Ratove i zvezde!

Ana

pre 5 godina

Nece ostvariti to sto su zamislili jer je narod svim snagama uz sadasnju vlast i predsednika Vucica!

Laki

pre 5 godina

Vucica podrzava narod i to velika vecina jer veruju u njegovu pokitiku

Tifani Rok

pre 5 godina

Predsednika Vučica ne može niko da "skine sa vlasti" jer ga narod voli i podržava!

Davor

pre 5 godina

Predsednik radi časno i nema šta da krije za razliku od opozicije, zato je i spreman na nove izbore.

bubica

pre 5 godina

Opozicija vise nema nikakvog nacina da dodje do vlasti.

Mara

pre 5 godina

Predsednik Vucic ce jos dugo biti na vlasti, svi ga cene i postuju, bori se za Srbiju i nas narod.

Iva

pre 5 godina

Predsednik Vučić ima ogromnu podršku svog naroda.

Iva

pre 5 godina

Ujedinjeni napori opozicije i Šiptara ne mogu da ugroze predsednika Vučića.

Toma

pre 5 godina

Dozvoljeno je sanjati, mada treba shvatiti na vreme da se snovi ne ispunjavaju.....

Voja

pre 5 godina

Ne znam ko im ovako sulude ideje usadi u mozak.

Mladenovac

pre 5 godina

Videli Siptari da ne mogu nista Vucicu, pa pokusavaju protestima po Beogradu i Novom Sadu. Stvarno mislite da su protesti slucajnost bas u momentu kad je Haradinaj najavio da ce Vucica sa vlasti skinuti preko ulice??!?!?!

Tresimesi1

pre 5 godina

Ideja da skinu Vučića od strane Albanaca je i razumljiva,ali ideja ovog našeg ljudskog ološa koji sada podržava separatizam u Vojvodini predstavlja tek neviđeno zlo.U oba slučaja mogu da sanjaju o poziciji na kojoj je sada Vučić.

Misa

pre 5 godina

Siptari mogu da sruseVucica samo ako se odreknu nezavisnosti!!

kontesanera

pre 5 godina

Amerikancima bi bilo u interesu da postave svoje poslušnike na vlast kojima bi diktirali kako da vode politiku naše zemlje u njihovom interesu.

Zoran

pre 5 godina

Albanci su se malo zaneli u svojoj bujnoj masti.

Jovan

pre 5 godina

Neka se potrudi da vidi kako ce mu se svi smejati

Luka

pre 5 godina

Ne znaju oni sta ste vi njima rekli. Nikad culi za taj izraz, oni su civilizacijski zaostali miljama iza nas.

Anita

pre 5 godina

U ovom naučno fantastičnom filmu, srećan kraj pripašće Srbiji,jel svojim zalaganjem i politikom doprinosi jačanju svoje zemlje.

Vladimir

pre 5 godina

Opozicija bi pomoću nasilja da se dočepa vlasti, ali im to nece uspeti.

Ana

pre 5 godina

Sto bi rekli jedno su zelje a drugo je realnost!

Marcco

pre 5 godina

Kad je rekao "skinućemo" mislio je na Amerikance, Engleze, Šiptare i Srpsku opoziciju.

Miki Vrbas

pre 5 godina

neće haradinaj, "skinućemo " ga mi srbi, ko god rasprodaje SRPSKE TERITORIJE i trguje s njima (Republika Srpska),,,

Tina

pre 5 godina

Nemogu i da hoce nema sanse da se bore protiv precednika.

nena

pre 5 godina

Mogu samo da imaju nocne more zbog toga /Vucic nikad jaci

Ana

pre 5 godina

O tome mogu samo da sanjaju pokazala je Srbija kolika je Vuciceva podrska.

Maja

pre 5 godina

Patologija kroz morfoloske i fizioloske promene moze definisati stanje bolesti, ali ovaj empiriski pristup ne vazi za marionete iz Pristine.. Stanje nepoznato.

Izbori 2024

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba!
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba!

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija