• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.01.2019

08:53

(VIDEO) STEFANOVIĆ: Treba da se proveri volja naroda, ali ODLUKA O IZBORIMA NIJE LAKA!

Politika

(VIDEO) STEFANOVIĆ: Treba da se proveri volja naroda, ali ODLUKA O IZBORIMA NIJE LAKA!

Podeli vest

Nije laka odluka raspisati vanredne parlamentarne izbore jer postoje različiti faktori koje treba uzeti u obzir, a još nije bilo reči o datumu njihovog mogućeg održavanja, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova i visoki funkcioner SNS Nebojša Stefanović

 

- To nije laka odluka. Svi faktori se uzimaju u obzir i zato još čekamo da se kristališe šta će se dešavati i sa odnosima sa Evropskom unijom... Nismo razgovarali čak ni o datumima. Znam da mediji nekad vole da spekulišu. Bilo je prvo da će biti odmah posle Nove godine, da će biti u februaru, sad već mart-april, videćemo dokle će dogurati - kazao je Stefanović na RTS.

Situaciju koja se tiče ovih mogućih izbora okarakterisao je kao "neobičnu", istakavši da izbore u jednoj zemlji obično traži neko ko nije na vlasti ili ko želi da se vrati na vlast.

- To je slučaj kod nas. Stranke opozicije koje su nekada bile na vlasti žele da se vrate. Oni ne traže izbore jer tamo gde su izlazili, kao što je bio slučaj u Lučanima, nisu prolazili baš dobro. Mi smo pozvali i mi smo rekli, ''mi želimo da razgovaramo o tome'' pošto su počele te priče - nema Vučić legitimitet, nema vlada legitimitet, dobro, hajde da proverimo šta misli narod o tome - kazao je on.

Stefanović je naglasio da je on uvek za izbore kada se u javnosti dođe do ukazivanja na potrebu za tim, ali istakao da to "nije uvek pametno".

- Treba da se proveri volja naroda, zašto da ne, šta ima više od demokratskog toka, ja bih to u svakom slučaju voleo. Da li je to u svakom momentu pametno ili nije? Nije. Treba uvek razmisliti da li postoje druge okolnosti vezane za dešavanja u zaštiti našeg teritorijalnog integriteta - kazao je Stefanović.

Napomenuo je da se aktuelna vlast bori i da je uspela da učini da 12 zemalja povuče priznanje tzv. Kosova kao nezavisne države.

- To je veliki uspeh za našu državu, to se ranije nije dešavalo. To radi ova vlada, ovaj predsednik, ova diplomatija. Imate naravno jačanje ekonomije, a znate da kad god se dođe do izbora, iako sam ja uvek za to da treba da se proveri narodna volja, ali naravno, kad razmišljate o ekonomiji, zapitate se da li će oni (izbori) usporiti jačanje ekonomije - kazao je Stefanović.

Takođe je kazao da veruje da će Evropska unija zbog izbora za Evropski parlament koji se očekuju u prvoj polovini tekuće godine, prilično usporavati ostale procese, zato što su, kako je kazao, koncentrisani na izbore koji njih muče, i to treba uzeti u obzir.

- Dakle, mnogo je faktora koji su pred nama i koji će na kraju i formulisati odluku - zaključio je Stefanović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Veljko M

pre 5 godina

Lela:Redovni izbori su na proleće iduće godine, pa prema tome nema potrebe sada za vanrednim izborima.

Aleksa

pre 5 godina

Opozicija ne zeli na izbore je su shvatili da nemaju podrsku naroda u srbiji.

caca

pre 5 godina

Volja naroda se zna,i tu nema sta da se proverava!!!Kakvu god odluku da Vucic donese,znamo da ce odluka biti prava,i da ga narod podrzava u svemu!!!

Maja

pre 5 godina

Ishod se zna,jasno see vidi uspeh predsednika Vucica

SS

pre 5 godina

Pustite se stalno nekih vanrednih izbora i volje šačice naroda kad kuva u i oko Srbije.Ako nešto ne štima,a verovatno znate gde i šta,onda menjajte u sistemu i načinu rada.

Sanja

pre 5 godina

Kada god da se izadje na izbore SNS ce odneti ubedljivu pobedu, toliko ubedljivu da ce moci sami da formiraju vladu.

Joca

pre 5 godina

Daj nam izbore a narod ce vladi dati ponovo jek vetar u ledja da nastavi sa uspesima.

Gaga

pre 5 godina

Jasno je da nimalo nije laka odluka o raspisivanju vanrednih izbora.

Dara

pre 5 godina

Kada god se odrzali izbori glas naroda je najvazniji.Narod ce i ovoga puta podrzati rad.

AleksMache

pre 5 godina

Zna se volja nego pojedincima nešto nije jasno!

Pera

pre 5 godina

Odluka o izborima naravno da nije laka, ali volja naroda je dobro poznata. Narod je uz vladajuću stranku i predsednika Vučića.

srecko

pre 5 godina

Mislim da je to neodgovorno , unisticete opoziciju naravno ne vasom krivicom vec njihovim egoizmom i lazima.

Jana

pre 5 godina

Nasa vladaim ajak legimitet i u svakom slucaju moze na izbore.

Verica

pre 5 godina

Treba da se proveri volja naroda,ali odluka o izborima zavisi od mnogih faktora.

Mirjana

pre 5 godina

Opozicija je vec pocela da se kolje medjusobno, verovatno ne znaju kako da podele ministarstva kada pobede na izborima,hahahhahahahahhahahahah, zar ne.

Tresimesi1

pre 5 godina

Biti ili ne biti?S obzirom na trenutnu konstelaciju u politici odluka nije nimalo laka,ali s obzirom da uzavrele strasti prete kompletnoj destabilizaciji, izbori bi bili dokaz i potvrda legitimiteta aktuelne vlasti.

Milorad

pre 5 godina

Izbori nece nista novo doneti rezultati ce biti isti kao na proslim izborima.

milab

pre 5 godina

Na izborima ce se videti da opozicija nikad nece uspeti sa svojom mrznjom.

Nata

pre 5 godina

Sigurna sam da ce doneti ispravnu odluku, ipak je njima narod na prvom mestu.

Aleksa

pre 5 godina

Po meni izbori treba da budu sto pre, da ne gledam ove setace subotare vise... Videce da imaju podraku oko deset odsto gradjana, i valjda ce ucutati onda, jer oni i nisu opozicija, vec bivsa vlast koja je oterana 2012.

Rada

pre 5 godina

Izbori su u ovom trenutku nepotrebni kad imamo mnogo vece probleme po pitanju KiM,ali ako ih opozicija toliko zeli mogu se raspisati,mada ne vidim njihovu potrebu za istim kad znaju da ih nece dobiti.

vidic

pre 5 godina

Doći će vreme i za to samo polako,dajte da se uradi još dobrih stvari.

Mila

pre 5 godina

Dokle god slusate narod nemate cega da se plasite!

NB

pre 5 godina

Takva odluka nikad nije laka. Treba pažljivo odmeriti šta se dobija a šta gubi, posebno imajući u vidu razvoj situacije na Kosmetu.

avanturista

pre 5 godina

Kakvi izbori,jedva 5% sakupe na izborima ,a maltretiraju više od 65% populacije Srbije ,koliko glasa za SNS.Dosovci nemaju ni opravdanja ni kapacitet da zahtevaju vanredne izbore,niti im to treba dozvoliti,redovni se održavaju u roku utvrđenom.Razjuriti tu bagru i oterati na društveno korisni rad

Milica

pre 5 godina

Moja podrska na izborima bi isla SNS-u i Vucicu, a ne onim lopovima sto setaju subotom, sto su nas unistili i rasprodali sve sto su mogli

milos

pre 5 godina

Da li to znaci da je opozicija prihvatila da izadje na izbore,ili se jos uvek plasi istih.

Aca

pre 5 godina

Sada je pravo vreme da se proveri volja građana, uoči teških i važnih odluka koje su pred nama.

Mašnica

pre 5 godina

Izbori će samo pokazati da su građani zadovoljni sadašnjom Vladom na čelu sa predsednikom.

Kokan

pre 5 godina

Vučić i SNS ima težak zadatak da nekeko uklopi izbore u tesnom kalendaru za 2019. godinu a da ne uspore ubrzani razvoj privrede. Verujem da če dobro proceniti.

Desimir

pre 5 godina

Izbori će pokazati volju naroda - mada smo videli i po podršci tokom boravka Putina da je rezultat utakmice jasan. Ali, izbori bi zapušili usta opoziciji koja rovari.

Ana

pre 5 godina

Nije lako i treba dobro razmisliti. Volja naroda je ipak i sada uz Vučića.

Lajka

pre 5 godina

Idemo na izbore, dosta je više opozicije i njihovih lajanja.

Sara

pre 5 godina

Ma idemo napred, dokle da se čeka, vreme da opozicija padne u zaborav.

Ronaldinjo

pre 5 godina

Volja naroda će uvek pokazati da su građani uz Vučića i to je činjenica okupiti onoliko sveta ispred Hrama nije lako, t znači da Vučić ima podršku naroda.

Danijela

pre 5 godina

Predsednik Vucic i SNS imaju svu podrsku naroda

Sale

pre 5 godina

Narod je odlucio vec, ali ako opozicija zeli izbore, SNS je uvek spreman za izore.

sut5e

pre 5 godina

Opozicija ne zeli na izbore je su shvatili da nemaju podrsku

minja03

pre 5 godina

Ova opozicija je dotakla dno .ne znam šta više hoće.

mimi

pre 5 godina

pricamo o izborima koji su neminovnost pitanje je samo termin,dajte opoziciji izbore neka se prebrojimo jos jednom nadam se da ce i setnja da prestane jer to nije demokratija

Miki

pre 5 godina

Smatram da nema potrebe za izborima.narod je pokazao koga podržava.tako da nastavimo putem kojim smo pošli .

Aneta

pre 5 godina

Opozicija zeli po svaku cenu da se docepa vlasti.Njih samo fotelja zanima,briga ih za gradjane Srbije.To su vise puta i dokazali.Mislim da su gradjani iskazali svoju volju na proslim izborima.Nema potrebe ,da se organiziji ponovo izbori.

Mija

pre 5 godina

Opozicija zeli po svaku cenu da se docepa vlasti.Njih samo fotelja zanima,briga ih za gradjane Srbije.To su vise puta i dokazali.Mislim da su gradjani iskazali svoju volju na proslim izborima.Nema potrebe ,da se organiziju ponovo izbori.

Sanja

pre 5 godina

Kako god bude,bice pravedna odluka od strane predsednika Vucica.

Milisav

pre 5 godina

Narod bi na izborima potvrdio podršku ovoj vlasti, međutim postoje mnoge stvari i okolnosti o kojima treba razmišljati. Ukoliko bude potrebe za raspisivanjem vanrednih izbora, SNS je spremna!

Gospodja Ministarka

pre 5 godina

Mnogo faktora utice na izbore, dovoljno je da Albanci traze pregovore, pa da stagniramo sa izborima!

BAKI

pre 5 godina

- избори, него шта! Ако имаш опозициiу коiа на улици негира легитимитет Власти - шта друго него избори?

milica milicic

pre 5 godina

Volja naroda se moze proveriti samo na izborima.

vuk

pre 5 godina

Nije lako jer se moraju dodatni napori ulagati,a pri tome ispunjavati obaveze koje su nas drzavni vrh i vlada zacrtali za dobrobit Srbije i njenih gradjana.

Dehan

pre 5 godina

Opozicija ne zeli izbore jel nema podrsku naroda

Dehan

pre 5 godina

narod je pokazao za koga je ali odluka o izborima nije laka

bolje

pre 5 godina

Odluka nije laka. Izbori bi rešavawe nekih stvari prolongirali, ali je bolje i to nego da vlast neko stalno sapliće, kuka...

zoki

pre 5 godina

Bolje ti reci narodu - koliko si dobio evra da kupis za policiju auta marke PEUGEOT i SKODE umesto FIATA koji proizvodimo ovde u SRBIJI. KOLIKO SI DOBIO EVRA ISPOD STOLA ?????????

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija