• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

20.01.2019

16:18

(FOTO) RADOJIČIĆ PRVI GRADONAČELNIK NA PLIVANJU ZA ČASNI KRST! Patrijarh srpski Irinej, uručio mu priznanje!

Politika

(FOTO) RADOJIČIĆ PRVI GRADONAČELNIK NA PLIVANJU ZA ČASNI KRST! Patrijarh srpski Irinej, uručio mu priznanje!

Podeli vest

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić prvi je gradonačelnik koji je prisustvovao plivanju za časni krst na Zemunskom keju, prvom mestu u Beogradu gde je ovaj stari običaj obnovljen 1998. godine, nakon dugo godina zatišja

Događaj je uveličao patrijarh srpski Irinej, a u ime domaćina predsednik opštine Dejan Matić istakao je zadovoljstvo što je ove godine Grad Beograd pružio podršku jednoj od najvoljenijih manifestacija koji Zemunci s radošću već godinama posećuju.

Ovogodišnji presedan jeste to što je Organizacioni odbor svetkovine nagradio upravo gradonačelnika Radojičića za izuzetan doprinos hrišćanskog podviga i viteštva koji se izobražava u Bogojavljenskom plivanju. Patrijarh je uručio prvom čoveku Beograda „Bogojavljenski krst”, kao posebno odličje, a gradonačelnik je izrazio veliku čast i zahvalnost. 

Priznanje shvatam tako da je dato za nešto što tek treba da uradim i ne smem dozvoliti da se zbog njega pogordim. Zahvaljujem patrijarhu srpskom gospodinu Irineju za neizmernu podršku srpskom narodu i za sve ono šta godinama čini za nas – poručio je Radojičić.

Foto: beoinfo.rs

Gradonačelnik je pozdravio stotine okupljenih građana u publici među kojima je bilo i 244 plivača, kojima je poručio da Bogojavljenje podseća na to da sve može da se obnovi i ponovo rodi, a sve ono što je teško može da se prevaziđe, zbog čega je jedan od najvećih praznika jer nas upućuje na veru i volju za prevazilaženjem prepreka koju je imao i sam Isus. On je poslao i poruku pravoslavcima da neguju vrednosti kao što su ljubav, tolerancija i briga jednih prema drugima.

Ovaj dan simbolički podseća na to da fizička slabost uz volju može da se prevaziđe. Plivači su upravo pokazali kako ljudska slabost može, korak po korak, da se pobeđuje. Današnji dan podseća nas i na važnost razvijanja bratske ljubavi, tolerancije i međusobne pažnje – naglasio je Radojičić.

„Bogojavljenski krst” uručen je i predsedniku Ruske Federacije i ambasadoru Rusije, kao i predstavniku Radiotelevizije Republike Srpske, takođe za veliki doprinos u promociji pravoslavlja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marko Lučić

pre 5 godina

Marko:Zaista gradonačelnik zaslužuje sve pohvale.

Petar

pre 5 godina

Sve pohvale za Zorana to sve govori o tom coveku!! Covek iz naroda covek iz stuke i covek na mestu!!! Sve pohvale za ovaj tekst informera!

juca

pre 5 godina

Svaka cast! Postujemo tradiciju i gradonacelnik aktivno ucestvuje u istoj

Ronaldinjo

pre 5 godina

Ovaj dan simbolički podseća na to da fizička slabost uz volju može da se prevaziđe. Plivači su upravo pokazali kako ljudska slabost može, korak po korak, da se pobeđuje. Sve čestitke Radojčiću.

anci

pre 5 godina

Svaka čast za gradonačelnika Beograda i sve koji su plivali za časni krst.

Tina

pre 5 godina

Radijcic je pre svega prvenstveno dobar covek.Svoj posao Gradonacelnika radi profesionalno i odgovorno.Mozemo biti posnosni na naseg Gradonacelnika.Zasluzio je ovo priznanje.

Mašnica

pre 5 godina

Svako treba da sledi primer gradonačelnika Beograda.

Gorana

pre 5 godina

Svaka cast nasem gradonacelniku, tako i treba.

Voja

pre 5 godina

Velik dan, pohvale za gradonacelnika Radojicica.

minja03

pre 5 godina

Šta reći za gradonačelnika Radojčića osim svaka čast.

Ivana

pre 5 godina

Ako nekom treba odati priznanje za sve što čini i radi u životu, vredno poštovanja i priznanja to je prof. dr Radoičić. Drago mi je što je priznanje lično dobio od patrijarha Irineja.

Luka

pre 5 godina

Tradicija koju vredi poštovati, lepo je što je grad Beograd ovo podržao.

Vanja

pre 5 godina

Radojičić je pravi gospodin, kulturan, obrazovan, odmeren. Svaka mu čast.

caca

pre 5 godina

Sve cestitke za habrost svim ucesnicima na plivanju za Casni Krst,i posebne pohvale gradonacelniku na priznanju!!!

Mile

pre 5 godina

Bravo za gradonačelnika koji podržavapravoslavne običaje i vrši promociju vere!

captainsrki

pre 5 godina

Radojicic je odlican izbor za gradonacelnika!

Slavisa

pre 5 godina

Svi treba da se ugledaju na gradonacelnika Radojicica.

Helena

pre 5 godina

Svaka čast gradonačelniče! Tako se predstavlja naš grad, tako se voli narod i naša vera!

Bilja

pre 5 godina

To je pravi i odgovorni gradonalcenik...Svaka cast!!!

Nale

pre 5 godina

Odlican gest gradonacelnika i velika cast da prisustvuje plivanju za casni krst.

Milasin

pre 5 godina

Odan svome pozivu..svaka mu čast na predanosti i zalaganju

Nikola

pre 5 godina

Svaka cast na hrabrosti da se suocite sa ledenom vodom.

Bojan

pre 5 godina

Čestike gradonačelniku Beograda! Tako rade pravi ljudi! Živela Srbija!

Lenka

pre 5 godina

Lepo je sto je gradonacelnik prisustvovao plivanju za krst casni u Zemunu i sto je urucio ovo posebno odlikovanje pobedniku.

Milica

pre 5 godina

Od samog pocetka se divim ovom velikom coveku. Zoran Radojicic svakim svojim postupkom dokazuje da je opravdano postavljen na funkciju koju vrsi.

milos

pre 5 godina

Hrabro doktore,svaka cast,tako se daje primer sugradjanima.

Lena

pre 5 godina

Svska cast gradonscelniku. I sada je pokazao ds je uvek uz svoje gradjane.

sanja

pre 5 godina

Radojčić je veliki čovek,ovo se moglo i očekivati.

Danko

pre 5 godina

Radojičić je pokazao da mi je stalo do gradjana Beograda.

Maja

pre 5 godina

Plivanje za časni krst je tradicija srpskog naroda i pre svega veliki poduhvat za koji je potrebna snaga, volja i izdržljivost! Ne može to svako i zato onaj koji je nagradjen zaslužuje svo poštovanje!

minja

pre 5 godina

Svaka mu cast, i ovoga puta je pokazao da je uz svoj narod.

Izbori 2024

TV

Šta se zapravo desilo sa Dankom Ilić? Advokat Simić: ima mnogo detalja koji izazivaju sumnju!
Live TV

Šta se zapravo desilo sa Dankom Ilić? Advokat Simić: ima mnogo detalja koji izazivaju sumnju!

Od kako se od utorka popodne pojavila informacija da je devojčica Danka Ilić (2) nestala u naselju Banjsko polje kod Bora, cela Srbija se pita samo jedno: gde je moglo da nestane dete koje je, kako se do sada zna, u presudnom trenutku bilo sa majkom, ima nepune dve godine i od koga nema traga na mestu i u okolini nestanka. Tokom 30 sati potrage, u javnost su stizale nove informacije o okolnostima nestanka devojčice, a mi vam donosimo ključne momente drame koju od sinoć prati cela Srbija i čijem se pozitivnom ishodu svi nadaju. Na ovu tremu u "Info jutru" govorili su Ivan Simić, advokat, Nenad Periš, otac stradalog Mateja Periša i Jugoslava Zajić, psihoterapeut.

28.03.2024

09:39

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!
Live TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!

Pripadnici Ministarstva unutrsanjih poslova nakon 27 sati deetaljne pretrage terena u potrazi za Dankom Ilic, obustavili su dalju pretragu s obzirom na to da svi dosadasnji pezultati ukazuju da se devojcica ne nalazi na ovom podrucju. Policija nastavlja inzenzivan operativan rad, a istraga je usmerena u drugom smeru. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Blažo Marković, bivši predsednik sindikata MUP-a i Mihajlo Janjic iz Centra za drustvenu stabilnost.

28.03.2024

08:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija