• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.01.2019

16:18

TAČI OTVARA AMBASADU U MOSKVI?! Brutalna provokacija Šiptara, prst u oko Srbima! PUTIN ĆE BITI BESAN!

Politika

TAČI OTVARA AMBASADU U MOSKVI?! Brutalna provokacija Šiptara, prst u oko Srbima! PUTIN ĆE BITI BESAN!

Podeli vest

Teško je, ali nije nemoguće da do kraja godine Priština i Beograd postignu sporazum, kaže Hašim Tači i poručuje da odmah po postizanju sporazuma planira otvaranje ambasade u Moskvi

Na pitanje da li je uveren da će Rusija Kosovo priznati kao državu ako dođe do sporazuma Beograda i Prištine, predsednik kosovskih privremenih vlasti u intervjuu bečkom dnevniku „Kurir" odgovara: 

 

 


- Posle tog sporazuma će Kosovo vrlo brzo otvoriti ambasadu u Moskvi.

- Ako ne budemo iskoristiti ovaj trenutak, onda bi moglo doći do pogoršanja situacije. Jasno sam stavio do znanja da će Kosovo tu šansu iskoristiti. To posmatram iz ugla strateških ciljeva, a ne kosovske unutrašnje politike - poručio je on. 

Takođe ističe da se nada da će uskoro biti ukinute takse na srpsku robu, kako bi dijalog mogao biti nastavljen. 

- Pokušaćemo sve da dijalog ne otežamo. Ali, Srbija ne sme da postavlja nikakve uslove za nastavak dijaloga - rekao je on.

 

 

 

 


Na dodatno pitanje da li to znači da će premijer Ramuš Haradinaj uskoro povući takse, Tači je kazao da se nada tome, „kako bi se postigao sporazum koji bi bio dobar kako za Prištinu, tako i Beograd, a koji bi bio prihvaćen od međunarodne zajednice“.

Tači koji je, prema sopstvenim navodima, proteklog vikenda boravio u Beču, na „proputovanju“, ocenio je da će to biti veoma teško, ali da nije i nemoguće da se još u ovoj godini postigne sporazum sa Beogradom. 

 

 

 

 


- Sporazum između Beograda i Prištine je apsolutno potreban. Ne treba više nikada da bude rata između Albanaca i Srba. U celom regionu treba da vlada mir. Želimo da postignemo sveobuhvatni sporazum, a ne privremeni - dodao je Tači. On međutim, skreće pažnju da sporazum bez priznanja Kosova kao države i mesta u UN ne bi imao nikakav značaj. 

- Verujem i radim na tome da Kosovo dobije mesto u UN i bude globalno priznato. EU i Federika Mogerini posreduju u procesu dijaloga, a imamo veliku podršku SAD, posebno predsednika Donalda Trampa. Takođe, postoji i saglasnost Rusije kada budemo postigli sveobuhvatni sporazum. To sve je nedostajalo u prošlosti. Sada je odgovarajući trenutak na međunarodnom nivou, jer ako bi imali podršku EU, SAD i Rusije za naš sporazum, to bi značilo globalnu podršku - objasnio je Tači. 

Kada je reč o razmeni teritorija, Tači je rekao da će sporazum biti sveobuhvatni, da neće biti granica po etničkoj liniji. 

- Obe „zemlje“ će ostati multietničke. Vladaće multietnički evropski duh. Želimo otvorene granice, slobodnu trgovinu. Nećemo klasične granice kao do sada. Sporazum će podstaći ekonomski razvoj, blagostanje i bolji život, kao i veće međunarodne investicije. Kosovo je mlada zemlja i ima puno potencijala koji do sada još nije dovoljno iskorišćen - smatra Tači.  

 

 

(FOTO) NOVI SAVEZNIK U BORBI ZA KOSOVO: Vučić se sastao sa predsednikom Republike Palau

ŠOKANTNA ISTINA O ZAVERI PROTIV SRBIJE: Medlin Olbrajt sakrila PRAVI IZVEŠTAJ O RAČKU, pod okriljem Amerike ZLOČINI PRIPISIVANI SRBIMA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ilija

pre 5 godina

Putin je jasno rekao da će Rusija prihvatiti samo ono rešenje koje bude prihvatila Srbija.

Ana

pre 5 godina

Ma i ja idem na Mars ko sto on otvara ambasadu.Dok mi docekujemo Putina on mucenik sanja nedostizne snove.

Tresimesi1

pre 5 godina

Pošto su Rusi baš adekvatan partner za ambasadu Kosova,vidi se iz aviona da je providna provokacija koju treba ignorisati.

Nini

pre 5 godina

Ma kako da ne, Putin jedva ceka da dodje kod vas!

arsa

pre 5 godina

Taci, po meni, na kraju kada se sve ovo zavrsi, treba da budete srecni ako vam opstane i Albanija kao drzava.A sto se tice Kosova, moracete da pobijete sve srbe da bi ste to ostvarili.U suprotnom necete dobiti ni grumen srpske Kosovko Metohijske zemlje.

Saki

pre 5 godina

Rusija je velika sila koja ne gazi svoju reč. Srbija i Rusija doslovno poštuju rezoluciju 1244.

Baki

pre 5 godina

Ništa nije loše čovek rek’o podržavam da s esto pre postigne sporazum da obe strane izgube nesta a ne samo jedna i da s rastavi tačka kao sto je rek’o nas predsednik

MALOMORGEN

pre 5 godina

Da..Beograd..nece..da..vesa..na..Terazijama..za..takav..sporazu.Nema..podele..nema..priznanja..nema..nista..osim..zamrznutog..konflikta...nismo..mi..vama..EU..da...joj..pretite..i.trazite..viznu..liberalizaciju..na..silu.

Nevena

pre 5 godina

Dzava vam, nece dobiti priznanje lazne drzave Kosova od strane Kremlja!

Sale

pre 5 godina

Nastavljamo da se borimo svim mogućim pravnim i političkim sredstvima.

Žika

pre 5 godina

Rusi će se baš obradovati na ovu Tačijevu izjavu...

Boki

pre 5 godina

Na ove njegove provokacije smo navikli i ne treba da obraćamo pažnju

Branko

pre 5 godina

On ce da otvori ambasadu u Hagu. Zajedno sa Haradinajem i ostalim drugarima iz OVK.

Mašnica

pre 5 godina

Tači može samo da sanja o ambasadi u Rusiji.

Bojana

pre 5 godina

Sta ce siptarska ambasada Putinu?Koji su ovo ludaci!

Natasa1996

pre 5 godina

Postavljaće uslove i Srbija neće baš to tako kako je zamislio Tači.

Natasa1996

pre 5 godina

Nastavljamo da se borimo svim mogućim pravnim i političkim sredstvima.

miki

pre 5 godina

Samo neka oni provociraju na kraju svako pojede to što zamesi!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17