• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik.rs

21.01.2019

17:58

SRBIJA JE OVO, BRALE! Lazanski oštro poručio: Nećemo u NATO i na granicu sa Rusijom!

Politika

SRBIJA JE OVO, BRALE! Lazanski oštro poručio: Nećemo u NATO i na granicu sa Rusijom!

Podeli vest

Lider stranke SPO Vuk Drašković izjavio je pre nekoliko dana kako je "tragično što je blizu 80 odsto građana Srbije odlučno protiv članstva Srbije u NATO-u, da ta većina ne zna da će sve nesporazume i moguće sukobe na Kosovu, u Bosni, u Makedoniji, ili bilo gde na Balkanu rešavati NATO, kaže novinar, pisac i vojno-politički komentator Miroslav Lazanski, čiju kolumnu za "Sputnjik" prenosimo u celosti

Kaže Vuk Drašković "da se odluka o članstvu Srbije u NATO-u ne sme prepustitu ni neznanju, ni inatu, ni mantri da vlast mora da sluša volju većine", pa nastavlja kako "u nekim pitanjima neukoj većini država ne sme da povlađuje". Priznajem, ovakvim konstatacijama gospodina Vuka Draškovića više sam nego iznenađen. Iako gospodina Draškovića više cenim kao pisca nego kao političara.

Dakle, ako je mantra da vlast mora da sluša volju naroda, onda gospodin Drašković negira osnovne principe demokratije, jer volja naroda se iskazuje na izborima. Što bi značilo da se gospodin Drašković, zapravo, direktno zalaže za princip nepoštovanja izbornih rezultata. Što i nije čudno s obzirom kakve rezultate postiže na izborima…

Gospodin Drašković naziva više od 80 odsto građana Srbije "neukima i pristalicama inata", slobodnije rečeno, on smatra više od 80 odsto građana Srbije glupacima i neznalicama. Da je to bilo koji političar na Zapadu izjavio za svoj narod, njegova bi politička karijera bila momentalno ugašena. Ali, Srbija je ovo, brale…

Ako je, po gospodinu Draškoviću, više od 80 odsto građana Srbije neuko i sklono neznanju, koja je to ta učena elita u Srbiji koja zna šta je danas NATO. Koje su to danas prednosti, a koje mane NATO-a? Da malo analiziramo obrazovanje i školsku spremu glavnih lobista NATO-a u Srbiji, da vidimo koje su sve knjige iz te oblasti objavili, u kojim su to stručnim časopisima izlazili njihovi radovi.

Uključujući i stručne radove o NATO-u gospodina Vuka Draškovića. Sa svoje strane, mogu da kažem da sam prvi novinar iz neke socijalističke zemlje koji je još 1982. godine ušao u glavni štab NATO-a u Monsu i napravio intervju sa vrhovnim komandantom NATO-a, američkim generalom Bernardom Rodžersom. Godine 1990. opet sam bio u istoj komandi i napravio intervju sa vrhovnim komandantom NATO-a, američkim generalom Džonom Galvinom. Dakle, ja odlično znam šta je bio NATO do 1991. godine, šta je bio od 1991-1995, šta je bio 1999. i šta je danas. I nema tog NATO lobiste koji može o tome da  vodi bilo kakvu ozbiljnu polemiku sa mojom malenkošću…

Odnosno, gde su bili sa svojim stavovima pre 30, a gde pre 20 godina današnji lobisti NATO-a u Srbiji?

Neki su pre 30 godina prodavali kolače, drugi su bili revnosni članovi SKJ i šefovi kabineta istaknutih partijskih drugova. Vuk Drašković je pre 20 godina javno bio protiv ulaska SRJ u proces "Partnerstvo za mir", čak je i sa pozicije ministra spoljnih poslova SRJ sugerisao zemljama, bivšim članicama Varšavskog ugovora, da ne ulaze u proces "Partnerstvo za mir", a kamoli u NATO. Postoje pismeni tragovi o tome.

Naravno, ne sporim političarima da mogu da menjaju svoje mišljenje. To je sastavni deo te profesije. Ali me zanima koje su to nove okolnosti nastupile u Srbiji i oko Srbije, da od nekadašnjeg protivljenja da Srbija uđe u "Partnerstvo za mir", gospodin Drašković se sada zauzima za članstvo Srbije u NATO-u? To što je Crna Gora u NATO-u i što će to verovatno uskoro biti i Makedonija? Pa smo, jelte, "opkoljeni"?


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
DANAS

pre 5 godina

Godišnica maestralne akcije MASLENICA gde je Gotovina satrao arkanovce! Pošto se ide u EU demokratiju i slobodu medija pa krajnje je vreme više da se u Srbiji počne pisati i govoriti istina...Dnevno.hr MASLENICA: GOTOVINA PAMETNO ODLUČIO: Ubacio Crne mambe u akciju Maslenica. Pročitajte što su napravili ‘Arkanovcima’ i ‘Niškim specijalcima’ VRO Maslenica - 5 minuta za sjećanje-Youtube www.youtube.com/watch?v=Tqr_ts0XPl8

Lala iz Banata

pre 5 godina

Ja imam neki osecaj, da bi MI naprimer, kada bi usli u taj, jelte NATO, to brzo razjebali...Jer gde god mi udjemo, u neku medjunarodnu instituciju, ta brzo prdne u fenjer...Mozda bi PUTIN trebalo da nas uclani u taj NATO, onda bi mi to najbrze razjebali...Zamislite kad bi neki nas general tamo poceo da igra...dugmicima...Ode sve za tri dana u majcinu..., on sam dezurni u stabu NATO...Ode sve u PM....

filozof

pre 5 godina

@sladja...........nikad u NATO. Zato je NATO ,,ugurao,, u Srbiju. Tvoja malekonskinLazanski objasni ti narodu koja sve prava ima NATO u Srbiji pa dodji da pricas sa mojom malenkoscu......a ne sa Draskovicem i vama ostalima koji ste mijenjali partije i politiku svakodnevno........

EU

pre 5 godina

Mi bismo trebali da Srbiju osudimo na karantin, sve dok se virus koji ona nosi ne izbriše – David Gompert za bombardovanje Srbije 99g! Pa eto to i rade sa EU i NATO paktom su lepo okružili Srbiju da ne mrdne. A već je EU zapretila da će naplaćivati svaki prelazak granice sa po 7E i eto samo to im je dosta! Inače ko to u svetu može da podržava mirno deljenje zemlje ko ovo Dačino i Vučićevo "razgraničenje" pa kakva bi to budućnost bila da političari mogu sami da crtaju granice sa dogovorom ili mafijom ili političkim likvidacijama a ne ko do sada sa ratom i genocidom iako ni to ne znači da se mogu menjati? Inače za ulazak u EU ima poglavlja i uslovi koji treba da se ispune i to nisu ucene nego samo srpski političari treba da rade poso za koji su plaćeni....

mimi

pre 5 godina

Lazanski oštro poručio: Nećemo u NATO i na granicu sa Rusijom!

Marko

pre 5 godina

Kada bi taj isti lazanski znao što je i zakoga radio u proteklih 30 godina, za udbu brale moj za KOS, dvije najveće zločinačke i terorističke organizacije u bivšoj državi. Njihov je isprdak pa nije ni čudno što laprda.

Zara

pre 5 godina

Lazanski je maestralno i argumentovano sasuo istinu u lice Vuku Draškoviću. Tako treba!

Lara

pre 5 godina

Srbija vodi odgovornu i mirnu politiku, nas više zanima stabilnost i blagostanje nego vojne alijanse.

mica

pre 5 godina

Neka on i njegova Danica udju u NATO. Mozda im dodele neku funkcoju?

Smrad

pre 5 godina

Baš Lazanski foler zna o NATO. I šta su to nama Rusi pomogli 90-ih

Kažu

pre 5 godina

Papa Franja je danas pokrenuo internetsku aplikaciju Click to pray(Klik tu prej-klikni za molitvu) za molitve preko interneta i u prvi dan je preuzelo preko milion ljudi!

moma

pre 5 godina

NATO nas je bombardovao,bilo bi glupo da budemo deo njih.

Ana

pre 5 godina

Vlada Srbije nema nameru da dozvoli da Srbija bude clan NATO Pakta.Nikada necemo zaboraviti sta su nam uradili 1999godine.Posledice Borbandovanja jos uvek osecamo,jer zbog bombi koje su bacali na nas,ima mnogo obolelih od raka.Oni koji su nas borbandovali,treba da se boje Boga.

Penzionerj

pre 5 godina

Bradonja vuk je veciti izdanik, tesko djubre.

Kosovka devojka

pre 5 godina

Srbija je ozbiljna I jaka drzava...bravo Lazanski...svaki put se odusevim kad procitam reci ovog coveka

Desa

pre 5 godina

Moj Pape je za Vuka jos devedesetih rekao da je djubre i izdajica ,nije ni milimetar pogresio.

milica milicic

pre 5 godina

Srbija je vojno neutralna drzava i mislim da tako treba i da ostane.

Mito

pre 5 godina

Svi znaju ko je Vuk. Ako napišem i obrazložim genezu o Vuku (koja ćebiti poširoka i ne u rukavicama kao kod Lazanskog), nećete objaviti i zato vas molim da objavite prvu rečenicu.

marko

pre 5 godina

Bivsi komunista,bivsi nacionalista a danas eurofanatik i Nato lobista zaboravio da je taj savez bombardovao Srbiju i Srbe u njegovoj Bosni pa se cudi zasto smo protiv. Tezak idiot. Vratite ga nazad u ono njegovo selo u Hercegovini.

Marko

pre 5 godina

Više puta je Vučić jasno rekao da Srbija u NETO neće da ulazi.

hag

pre 5 godina

A zašto srbija onda ,jedina zemlja u svijetu,koja nije članica NATO saveza,ima veće veze s NATO nego neke same članice...npr.HRV....laŽanski ne bacaj dimne bombe narodu a informer baca drkicu na tvoje bajkice :)))

Sanjica

pre 5 godina

Uvek sam se slagala sa misljenjem Lazanskog. Svaka cast coveku

Vla

pre 5 godina

Draskovic je mozda pisac ali je I debil kad je politika u pitaju, neka salje rodjake I decu ako ih ima da ginu zarad interesa Nato okupatora

rolex

pre 5 godina

Ali zato Dana uredno prima placu u NIS-u od ovih Rusa.Sumnjam da bi joj Natovci dali nesto takvo

Vladdimir

pre 5 godina

Toma dva puta ušao na fakultet, i postao Predsednik. Ovaj dva puta ušao u zgradu NATO-a, i postao Ekspert. Srbija je bre rasadnik talenata.

Natasa1996

pre 5 godina

Srbija nikada nece biti clanica NATO alijanse.

Nesa

pre 5 godina

Nit pisac nit politicar vec fukara. Posrao je i ono svoje sto je napisao i zbog cega je skrenuo paznju na sebe. E tako ja vidim ne Vuka vec ovcu draskovica. Ustvari kad bolje razmislim, mi ispadosmo ovce kad nas je ta fukara preveslala.

lela

pre 5 godina

NATO je prva stvar za koju Srbija nije zainteresovana.

toma

pre 5 godina

sigurno NATO obecava dobru lovu za propagandusa kojom draskovic zeli da uvuce srbiju u NATO misleci da netreba pitati narod, kao sto ga nije ni on pitao kada je blagoslovio da NATO sme sve u srbiji. i kada je dobio novac od amerikanaca da srusi milosevica. takvi izdajnici nisu nam potrebni

Lala iz Banata

pre 5 godina

NATO je mafija...Mafija Zapada, radi pljacke ISTOKA....

miljan

pre 5 godina

Ovaj Lazanski igra u sve ekipe. Ko si ti po poreklu Poljak, Makedonac ko da ti budes narodni poslanik ali ko je tebe izabrao. . . na kom si ti listicu bio . . . sta ce tebi i nato i evropa kad imas poslanicku platu od 150.000.din a moji roditelji zive sa 15.000. din i koga ti zastupas ?

Bojšika

pre 5 godina

Па, господине Лазански да сте и ви више година у назад доручковали у Вашингтону вероватно би се и ви здушно трудили да тај молитвени доручак некако платите !!!

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59