• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.01.2019

16:51

VUČIĆ U DAVOSU: Država će obezbediti zaštitu i slobodu rada, a novinari veću odgovornost!

Politika

VUČIĆ U DAVOSU: Država će obezbediti zaštitu i slobodu rada, a novinari veću odgovornost!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će država Srbija raditi na ubrzanoj izgradnji institucija, dodatnoj zaštiti novinara i uslovima za punu slobodu njihovog rada, te da od onih koji se bave tom profesijom očekuje veću odgovornost

 

On je, posle učešća na panelu o medijima, u okviru Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, ponovio ono što je rekao i na panelu - da imamo polarizovanu situaciju u medijima, ali i da je uveren da ćemo napraviti napredak u medijskoj oblasti.

Vučić je, novinarima, rekao da su svi bili iznenađeni načinom na koji je govorio.

Za razliku od političkih protivnika, kaže, koji sve prebacuju na politiku, on se trudi da vidi šta možemo da promenimo i uradimo, dok se oni bave samo vređanjem ili time kako da "gađaju" vlast.

Preneo je i da je na panelu govorio o tome da je napad na novinara MIlana Jovanovića država doživela kao upozorenje:

- Naše je ne samo da pohvatamo počinioce i nalogodavce, već i onog ko stoji iza tako nečeg bahatog i opasnog. Moramo da pokažemo da sa državom nema šale, da Srbija hoće da bude demokratska zemlja. Kada smo mogli da postignemo najveće rezultate u ekonomiji, i to ćemo, sigurno - naglasio je on.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Radenko

pre 5 godina

Mnogo veće medijske slobode postoje danas u Srbiji nego u vreme vladavine DS-a.

klara

pre 5 godina

Sa ovog skupa poruka novinarima da će imati veću odgovornost,al će im država obezbediti i veću zaštitu i slobodu.

Mirjana

pre 5 godina

Vlada Srbije radi odgovorno svoj posao,i verujem da ce svojim radom doprineti da novinari budu bezbedni na svojim radnim mestima.Nasilje se u Srbiji nece tolerisati.

Sanja

pre 5 godina

Radikalnim merama smo uspeli da poboljsamo situaciju u citavoj zemlji, tako da se nadam se cemo uspeti da poboljsavo situaciju medija!

Dorel

pre 5 godina

Nastupa novo doba Srbije, gde ce novinari bilo da rade u privatnim medijima ili drzavnim, imace slobodi da izvestavaju kako budu hteli, sto nece imati svako u regionu. Predsednik opet dokazao zrelost, ozbiljnos i volju da demokratiju podigne nivo vise.

Miki

pre 5 godina

Drzava ce napraviti jos slobodnije medije a trazi da oni rade sa cinjenicama.

Nadica

pre 5 godina

Predsednik Srbije rekao je danas da ce drzava Srbija raditi na ubrzanoj izgradnji institucija, dodatnoj zastiti novinara i uslovima za punu slobodu njihovog rada.

Milorad

pre 5 godina

E bas tako narocito novinarima veca odgovornost!

mila

pre 5 godina

Država će obezbediti zaštitu i slobodu rada, a novinari veću odgovornost!

Nini

pre 5 godina

Srbija sa Vucicem na celu ima jedino buducnost!

Gospodja Ministarka

pre 5 godina

U Davosu cemo dobiti zadatke od sveta i Eu koje cemo raditi preko cele godine, i na taj nacin unaprediti sebe po vise tacaka. Jedna od tih tacaka ticace se upravo rada medija.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija