• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputniknews.com/Informer

23.01.2019

13:19

(VIDEO) SRPSKI PILOTI OTKRILI SNIMKE: Pogledajte kako su naši migovi pratili i čuvali Putinov avion

Politika

(VIDEO) SRPSKI PILOTI OTKRILI SNIMKE: Pogledajte kako su naši migovi pratili i čuvali Putinov avion

Podeli vest

Dobrodošlicu predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu, kada je pre nedelju dana bio u Beogradu, prvi su poželeli piloti migova 29. Oni su ga i ispratili. Gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, piloti Aleksandar Marković i Dejan Beda otkrili su proceduru dočeka letelica. Doneli su i ekskluzivne snimke nastale tokom dočeka ruskog predsednika

Gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, piloti Aleksandar Marković i Dejan Beda otkrili su proceduru dočeka letelica. Doneli su i ekskluzivne snimke nastale tokom dočeka ruskog predsednika.

- Kada se izvode ovakvi letovi, letovi dočeka visokih zvanica, udaljenost od civilnog aviona je između 100 i 150 metara. U trenutku kada su pravljene fotografije i video-zapisi udaljenost je bila 100 metara - objasnio je Aleksandar Marinković.

Da bi pozdravili gosta koji dolazi, piloti najpre moraju da nađu letelicu.

- Posle pronalaska i identifikacije vazduhoplova koja se vrši na dva kilometra, traži se odobrenje za prilazak na udaljenost od 100 do 300 metara. Posle toga pratimo predsednički avion do određene tačke koja je bezbedna - opisao je Marinković proceduru pozdravljanja.

Predsednik Rusije i delegacija sa kojom je posetio Srbiju doputovala je u Beograd u tri aviona.

- Drugi i treći avion su bili predsednički, ali ne zna se u kojem se nalazi predsednik u tom momentu. Putin je bio u drugom. Ti avioni mogu da menjaju najavljenu putanju iz bezbednosnih razloga - otkriva Marinković.

Procedura praćenja aviona koji idu na sletanje je komplikovana jer je avion u procesu sletanja i druge letelice ne smeju da mu smetaju već da se prilagođavaju njegovoj putanji.

Pilot Dejan Beda ističe da je procedura dočeka aviona uvek ista, ljudstvo je uvežbano, avioni spremni, ali kada su posebni zadaci i važne ličnosti u pitanju, kao što je to sada bio slučaj, svi se trude da sve izvedu bez greške, mnogo je veća tenzija i pripreme preciznije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 5 godina

A kada će tako da čuvaju srbe na KiM da ih više šipci ne batinaju,maltretiraju,pljuju

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59