• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.01.2019

14:58

ŽENE SNS NOVI SAD: Stop nasilju nad ženama

Politika

ŽENE SNS NOVI SAD: Stop nasilju nad ženama

Podeli vest

Članice Novosadskog odbora SNS i odbornice u Skupštini grada Novog sada osudile su danas uvrede glumca Sergeja Trifunovića upućene novinarki Srpskog telegrafa Ivani Žigić i poručile da vređanje žena nikada ne može da bude normalno u Srbiji.

„Odlučile smo da ne ćutimo, jer ukoliko ćutimo, to znači da nemamo ništa protiv kada neko naše sestre, majke, drugarice, koleginice ili ćerke naziva k….m. To nikada ne može da bude normalno u Srbiji”, rekla je na pres konferenciji član IO SNS i šef odborničke grupe SNS u Skupštini grada Novog Sada Dina Vučinić.

Ona je rekla da Trifunović nije opasan “kao pojedinac”, ali da on izgovara ono što misli njegova okolina.

MINISTARSTVO KULTURE: Nedopustive uvrede Sergeja Trifunovića!​

 

“Kroz Trifunovića govore Dragan Ðilas, Boško Obradović, Vuk Jeremić… To sto u SzS ćute je dokaz da su Ðilas, Jeremić i Obradović nalogodavci Sergeja Trifunovića”, rekla je Vučetić.

Ona je navela da je Trifunović demonstrirao kako u SzS vide žene u Srbiji i upitala šta je njihova ideologija i sa čim će sutra na izbore.

FILIPOVSKI: Nadležne institucije da reaguju povodom nasilja nad ženama

 

“Da li će sa mržnjom prema Aleksandru Vučiću ili će na izbore sa pozivom na linč nad ženama. I, ne brinite, oni se izbora najviše i plaše, ali to što oni danas rade je silovanje zdravog razma”, rekla je Vučetić.

Kako je rekla, SNS je stvorila Srbiju u kojoj su žene poštovane i cenjene i poručila da se nasilje neće tolerisati i da se neće dozvoliti da bilo ko vređa žene, digne glas ili ruku na njih ni na ulici, ni na društvenim mrežama, ni u parlamentu.

Poslanica Skupštine Srbije Jasmina Obradović rekla da je da vređanje žena zahteva jasnu i glasnu raakciju svakoga kome je, kaže, stalo do normalne i pristojne Srbije.

“Pozivam sve žene da zajedno poručimo - stop nasilju nad nama, ženama. Pokažimo žensku solidarnost i kažimo - ne, mi vas se ne plašimo”, rekla je Obradović i apelovala na sve - medije, ciivlni sektor i one koji brinu o rodnoj ravnopravnosti da reaguju na uvrede i govor mržnje.

Kako je rekla, danas ne bismo imali ovakve uvrede da se na vreme i na pravi način reagovalo na napade premijerke Ani Brabić, “kada je (Željko) Veselinović pozivao na njeno silovanje, a Trifunović nastavio u istom maniru”.

“Zar je drugačije mišljenje od njihovog greh, da li je to poziv da napadaju? Bojim se da jeste, jer za njih postoje samo dve vrste mišljenja - njihovo i pogrešno, a pogrešno mišljenje se kažnjava, bar tako oni misle, a tako i rade”, kazala je ona.

SNS je, kaže, pokazala nultu toleranciju prema svakom obliku nasilja.

“Njima nasilje nad ženama prerasta u predizborni program, izbora kojih se oni jako boje, koji još uvek nisu ni najavljeni, a oni ih jednoglasno ne prihvataju i kažu da će ih bojkotovati. Poražavajuće je, tužno je, a svima je jasno da oni program za budućnost i nemaju. A, kakva im je prošlost, to su građani Srbije dobro osetili. Ne ponovilo se”, rekla je Obradović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Urke

pre 5 godina

Svaka izgovorena reč, uvreda, nepoštovanje govori o čoveku samom...znači sve je do Sergeja i njegove sramote!

NB

pre 5 godina

Političarke iz opozicionih partija kao i njihove simpatizerke bi prve trebalo da osude i da se ograde od ovakvih mizoginih opaski svojih kolega.

Snezana

pre 5 godina

Opoziciji izgleda postaje manir da samo vredjaju zene,zaista bruka i sramota

Mina

pre 5 godina

Za svaku je osudu vredjanje zena koje propagira Sergej

Milena

pre 5 godina

Neko mora stati na put ovakvom javnom linču žena, samo zato što imaju drugačiji stav i razmišljanje

Tifani Rok

pre 5 godina

Svako vid nasilja nad ženama mora strogo da se osudi i kazni!

Mara

pre 5 godina

Treba najostrije osuditi i kazniti svako vredjanje i omalovazavanje zene, jer to sto radi Sergej je nedopustivo.

Maja

pre 5 godina

Najoštrije osuđujemo nasilje nad ženama. Javne ličnosti ne smeju da postupaju kao što postupa na primer Sergej Trifunović.

Maja

pre 5 godina

Srpska napredna stranka je stala u zaštitu žena. Svaka čast.

danilo

pre 5 godina

Nasilje ne treba tolerisati i ne treba dozvoliti da bilo ko vređa žene, digne glas ili ruku na njih ni na ulici, ni na društvenim mrežama, ni u parlamentu.

Nadica

pre 5 godina

Svaki vid nasilja je strasan i nadamo se da ce to prestati.

Ana

pre 5 godina

Nasilje se mora sankcionisati u potpunosti, zene treba postovati, a ne vredjati

Captainsrki

pre 5 godina

Sve zene treba da osude nasilje nad zenama!

Maja

pre 5 godina

Strašno šta pojedinci dozvoljavaju sebi da učine nešto loše slabijem polu!Srbi urazumite se!

Boka

pre 5 godina

Stop nasilju prema svima i svakim oblikom naseljem.

jake zene

pre 5 godina

Borimo se protiv nasilja nad zenama! Zene su jake i borbom protiv uvreda jos vise pokazuju svoju jacinu

Mara

pre 5 godina

Sramota je da niko ne stane na put nasilju na zenama.Podhitno neko treba ozbiljno da reaguje.

Maki

pre 5 godina

Kakav primer dajemo deci ako javne ličnosti (glumci i političari) u medijima i na društvenim mrežama vređaju žene?

Emil

pre 5 godina

Nasilje nad ženama je za svaku osudu i takve stvari treba sankcionisati.

mimi

pre 5 godina

ma kakav on glumac ,on nije prvo ni covek jer se ljudi ne ponasaju tako ,i sramota je njega nazivati glumcem jer je on uvreda za nase srpsko glumiste

Nina

pre 5 godina

Krajnje je vreme da se prestane sa vredjanjem, zena!

Daca

pre 5 godina

Zene u celoj Srbiji digle su svoj glas i iskazale u najmanju ruku gnusanje,prema onome sto zagovara Trifunovic.Obradovic,Jeremic,Djilas i njima slicni...

Dada

pre 5 godina

Nasilje nad zenama se nece tolerisati. Svaki vid nasilja se mora strogo kazniti.

Ana

pre 5 godina

Sve zene u Srbiji su se udruzile i zele da stanu na put onima koji ih vredjaju. Tako i treba, narod i drzava su uz vas.

milica milicic

pre 5 godina

Zene pokazuju solidarnost u borbi protiv nasilja nad zenama.

Gorica

pre 5 godina

Svaki muškarac koji mrzi i vređa žene, je obična kukavica.

Keva

pre 5 godina

Slabići iz SZS napadaju žene jer nemaju m..a da napadnu na nekog ko bi mogao da im uzvrati. Prekinite sa uvredama pem ženama konji jedni!

Ivan

pre 5 godina

Sergej je jedan običan drogirani majmun! Treba ga naučiti redu ako nastavi da se ponaša kao orangutan!

Ancika

pre 5 godina

Sergejevom bezobrazluku nema kraja. Ovako sramni napadi na zene su za svaku osudu

caca

pre 5 godina

Samo ujdinjene,zene,mogu da nadvladaju prostog Sergeja!!!!

Nini

pre 5 godina

Osudimo nasinike! Neka agresija prema zenama prestane!

Izbori 2024

TV

EKSKLUZIVNO NA INFORMER TV! Predsednica Skupštine Ana Brnabić: Svaki dan se bavimo novim zahtevima opozicije i drndamo vunu!
Live TV

EKSKLUZIVNO NA INFORMER TV! Predsednica Skupštine Ana Brnabić: Svaki dan se bavimo novim zahtevima opozicije i drndamo vunu!

Predsednica Skupštine Ana Brnabić bila je gošća "Kolegijuma" Informer TV. Ona je pričala za našu televiziju o izborima, opoziciji, ali i o aktuelnim spoljnopolitičkim pitanjima kao što su glasanje o prijemu tzv. Kosova u Savet Evrope, kao i o pokušaju uvođenja sramne rezolucije o Srebrenici koja ima za cilj da etiketira srpski narod kao genocidan.

16.04.2024

14:42

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!
Partizan

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!

Fudbaleri Partizana poraženi su u meču 30. kola Superlige na Banovom brdu od Čukaričkog (3:2), čime su praktično ispali iz šampionske trke u domaćem šampionatu. Prethodnog leta, crno-beli su u prvom kolu gostovali u Bačkoj Topoli i u sudijskoj nadoknadi ostali su bez trijumfa nad TSC-om (3:3). Kako su započeli, puleni Igora Duljaja na isti način su i okončali regularni deo šampionata - "ludom" utakmicom punom preokreta, na kraju čega su ostali uskraćeni za bodove.

16.04.2024

17:02

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija