• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.01.2019

18:03 >> 18:07

SDA SE ZALAŽE ZA OSAMOSTALJENJE SRPSKE?! Dodik: Inicijativa STRANKE BAKIRA IZETBEGOVIĆA znači kraj BiH!

Politika

SDA SE ZALAŽE ZA OSAMOSTALJENJE SRPSKE?! Dodik: Inicijativa STRANKE BAKIRA IZETBEGOVIĆA znači kraj BiH!

Podeli vest

Republiak Srpska je ustavna kategorija i njeno ime ne može biti dovedeno u pitanje, poručio je danas predsednik SNSD i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik povodom najave SDA, Bakira Izetbegovića, da će pokrenuti inicijativu za promenu imena Republike Srpske

Republika Srpska je ustavna i medunarodno priznata i po oceni Venecijanske komisije iz 2005. godine, naglasio je Dodik na vanrednoj konferenciji za novinare.

Dodik je rekao da je inicijativa SDA postojala i ranije i da ju je pokrenuo Sulejman Tihić, ali ju je pod uticajem stranaca povukao.

Ovog puta inicijativa nije pokrenuta samo pameću SDA, već nekih sa strane.

Dodik je upozorio da je inicijativa o promeni imena Republike Srpske istovremeno i poziv na razdruživanje tog srpskog entieta od BiH.

KOME JE JASENOVAC RADNI LOGOR, TOME JE I STEPINAC SVETAC! Vulin poslao BRUTALNU PORUKU ustašici Kolindi!

Sve do rešenja ovog pitanja, Dodik je rekao da će prekinuti svaku saradnju unutar Predsedništva BiH i u razgovorima za formiranje Saveta ministara BiH.

Ova najava SDA je "kap koja preliva čašu, ovo je tačka preko koje neću preći", poručio je Dodik i pozvao SDA da povuče saopštenja da bi se nastavio razgovor.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vera

pre 5 godina

Znači to da sev komšije hoće da sa Srbima poravnaju genocidne račune iz 90ih sada kad su svi za tazliku od 91g naoružani?

Srbija u EU do 2025g

pre 5 godina

Do 2025g moraju biti pophapšeni SVI srpski zločinci to je prvi uslov za poglavlje 23... Hrvatska raspisala poternice za dvojicom Srba osumnjičenih za raketiranje Gospića

Propali planovi

pre 5 godina

STARI PROPALI PLAN: Valerijanov Memorandum SPC 1941g NOVI PLAN: Prvi Memorandum SANU 1986 -Youtube POČETAK: Početak balvan revolucije u RH , 1989-1990-Youtube PROVEDBA: B92: Beograd, Srbija 1991-Bacanje cveca po tenkovima JNA-Youtube VRHUNAC: Uvježbavanje bijega iz Krajine - srpanj 1995-Youtube GENOCID: Europe's Muslim Holocaust Short Documentary #Srebrenica-Youtube KRAJ: Oluja-Predaja 21.Kordunskog Korpusa Srpske Vojske-8.08.1995-Youtube POSLEDICE: Bombardovanje Srbije 1999 (Ceo Dokumentarac)-Youtube PLAN ZA ISPRAVAK PRVOG PLANA: Drugi Memorandum SANU (2011)-Youtube NOVI PLAN: Mora da se izbije bar na albansko jezero Gazivode kad se nije moglo u Karlobag na more! Jezero Gazivode produbilo podjele na Kosovu-Youtube PLAN ZA SPASAVANJE OD POSLEDICA SVIH PROPALIH PLANOVA: Treba ODMAH na Jug Srbije naseliti bar nekih 500 000 migranata da ga Albanci ne preuzmu ko Kosovo sa svojom brojnošću a posle kad SPC i propaganda naprave svoje za jedno 50g sve će to biti Veliki i Nebski srpki narod i to najstariji na svetu od Adama i Eve kako se to i uradilo posle 500g ropstva.

Danilo

pre 4 godine

Šta pričaš ti?kakvo poravnavanje računa?jel znaš ti koliko su Srba pobili oni 90 esetih?ne branim ubice ni sa jedne strane ...Bože sačuvaj ali zločina je bilo jednako...Samo glupi Srbi nasjedaju na takve teorije da sami za sebe misle da su najgori..pogledaj samo srpske Civile u Bratuncu i Sarajevu i Mostaru...ne treba ti Više nista .mrzim svakog zločinca koji je mogao počiniti takav odvratan zločin u Srebrenici nad muslimanima ali isto tako ne mogu da ne spomenem njihove zločine koje su počinili nad Srbima.

Geno

pre 5 godina

Neće biti novih kolona sa živim Srbima kako odolaze i glume etničko čišćenje ni u BiH ni u Sandžaku ni u Vojvodini ni na Kosovo to je samo onaj krivousti idiot mogao biti tako dobar i glup.

Milosrdni Franjo Frivousti

pre 5 godina

Kad su hrvatski generali od Tuđmana psole Oluje 95g tražili da spreče ili čak napadnu srpske kolone od 250 000 civila da ih "pročešljaju" jer to liči na "etničko čišćenje" i da to ne sme da dozvoli zbog Međunarodne zajednice i da pohapse čke četničke koji voze traktore i kamione i one sakrivene u njima on je odgovorio: Pustite te jadne ljude da idu a mi ćemo posle lako i na sudu ako treba dokazati da nismo krivi. To sada niko neće da piše i zato mu je Lepa dobila tužbu u Hagu za “genocid i etničko čišćenje” i niko mu nije rekao HVALA šta su došli živi da ih Oluja ne odnese a i skoro mu Gotovina završi na 20g robije da nije imao dobrog advokata koji je video koliko je lažina optužnica i sa pored Vukovara "prekomerno bombardovanog Knina" i izmišljenim pravilima ratovanja i "radiusa od 200m"…A šta reći o srpskim lažima eto posle 4g agresije i rušenja zemlje i sustavnog genocida nad svojim komšijama Hrvatima i katolicima i muslimanima tako neviđeno u svetu sada kukat i lagat i glumit žrtvu zato šta ti pustili te iste komšije i to žive i zdrave zarobljene kukavice ćetničke i njihove civile u kolonama ma to mogu samo Srbi ne svi nego četnici i vojvode samo su oni toliko besramni i kukavički vekovni gubitnici. Zato je Tito i dalje heroj koji je to na Blajburgu napravio kako treba? Nadam se da tako glup neće biti i Tači sa albancima da puštaju žive Srbe sa Kosova u kolone?

hag

pre 5 godina

Ko god misli da inicijativa dolazi od strane SDA je obična budala!Inicijativa je direktiva USA i zapada,a zadnji je korak ka gašenju tzv.rs osnovane ratnim zločinima i genocidom. I šta će pravoslavni u bosni???Zagužvati do usijanja i do sukoba???Neće jer bi to bio kraj uopše opstanka pravoslavnih u bosni.Zaboravljaju da ovo nije 90a godina,da su oni jedini naoruzani do zuba,da imaju podrsku zapada za rasturanje zemlje i da srbija moze da uradi nesto u slučaju sukoba.7 Bosna je de fakto NATO država,a tzv.rs bukvalno okružena "prijateljima" koji ne zaboravljaju zločine iz 90tih. Takodje ko misli da Mile ronhil nema prste u ovome je budala. Mnogu su mu zahvalni za ovo što radi i što je konačno ugasio tzv.rs ;)

Inicijativa

pre 5 godina

Nakon šta je Kolinda sa Rusima dogovorila rešenje problema rafinerije u Brodu eto sada reševa polako i probleme BiH pa ipak je i 13-a najmoćnija žena na svetu... Večernjilist.hr U SARAJEVU ZATEČENI Erdoğanov poziv za reviziju Daytona izazvao je – muk.

Zoran

pre 5 godina

Treba tu inicijativu odbaciti i podnijeti novu a to je da su oni muslimani a nikakvi bosnjaci

hag

pre 5 godina

Greška.Inicijativu za potvrdjivanje činjenica i istine a to je da ne postoje nikakvi tzv.srbi već isključivo pravoslavni turci. tzv.srbi,ako su ikad i postojali,istrijebljeni su zakonom rve bračne noći za vrijeme turske okupacije. Činjenice a ne guslarski mitovi kojima žive pravoslavni...

hogar

pre 5 godina

Očijukanje s Rusijom i dolazak Putina došli su glave i srbiji i tzv.rs

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija