• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

23.01.2019

19:07

AMERIKANCI MU ZAVRNULI JAJA! Haradinaj prso: Ukidamo takse zbog Amerike!

Politika

AMERIKANCI MU ZAVRNULI JAJA! Haradinaj prso: Ukidamo takse zbog Amerike!

Podeli vest

Premijer lažne države Kosovo Ramuš Haradinaj sve više popušta pod pritiskom SAD da ukine takse od 100 odsto na srpsku robu!

Haradinaj je juče, posle sastanka s ambasadorom SAD u Prištini Filipom Kosnetom i predsednikom parlamenta lažne države Kadrijem Veseljijem, izjavio da Priština želi da ukine takse jer je to cilj Amerike. Ipak, nije precizirao kada bi to moglo da se desi.

- Priština želi da ukine takse jer je to cilj SAD. Razgovarali smo o dijalogu sa Beogradom, razvoju događaja u vezi sa dijalogom, ali i u vezi sa taksama. Mi smo insistirali na postizanju sveobuhvatnog sporazuma o međusobnom priznavanju - rekao je Haradinaj, čime je potvrdio da je odluka o ukidanju taksa jako blizu.

Očekujemo sankcije

Amerika bi trebalo da uradi ono što je rekla da će uraditi i uvede sankcije Kosovu
Milovan Drecun, predsednik Odbora za KiM

Američki ambasador Filip Kosnet juče se nije oglašavao povodom sastanka, ali je prethodno preneo Haradinaju zvaničan zahtev Vašingtona da se takse ukinu i da se nastavi dijalog Beograda i Prištine u Briselu.

Komentarišući ove navode, predsednik Odbora za KiM Milovan Drecun ocenjuje da je sastanak s američkim ambasadorom, koji je inicirao Veselji, pokušaj dela kosovskih političara da izvrše pritisak na Haradinaja.

- Neverovatno je da se Haradinaj toliko protivi i suprotstavlja ukidanju taksa. Kada je već tako, trebalo bi i Amerika da uradi ono što je rekla da će uraditi i uvede sankcije Kosovu - ističe Drecun.

BESKRAJNO LUDILO LAŽNE VLADE U PRIŠTINI! Povlače takse, ali najavljuju NOVI POTEZ - NEŠTO JOŠ SUMANUTIJE!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija