• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DAKIĆ

23.01.2019

19:23

SILEDŽIJE IZ SAVEZA ZA SRBIJU POKUŠAVAJU PO SVAKU CENU DA IZAZOVU HAOS! Tajkun Đilas naredio SERGEJU DA DIVLJA!

Politika

SILEDŽIJE IZ SAVEZA ZA SRBIJU POKUŠAVAJU PO SVAKU CENU DA IZAZOVU HAOS! Tajkun Đilas naredio SERGEJU DA DIVLJA!

Podeli vest

Glumac Sergej Trifunović najstrašnije uvredio Ivanu Žigić, novinarku 'Srpskog telegrafa', nazivajući je kurvom! Istovremeno, za predsednika Vučića rekao da je Hitler! Sve to radi po Đilasovom nalogu

Glumac Sergej Trifunović, jedan od lidera Đilasovog Saveza za Srbiju, brutalno je izvređao novinarku 'Srpskog telegrafa' Ivanu Žigić, i to samo zbog toga što mu je ona radeći svoj posao postavila pitanje!

Sergej je Žigićevu nazvao kurvom i ološem, a onda je juče preko celog dana nastavio da je na najstrašniji način vređa i ponižava! Naravno, ni Đilas, niti bilo ko drugi iz SZS nije ni pokušao da se ogradi od ovog divljaštva. Obavešteni tvrde da je tajkun Đilas lično naredio Sergeju da krene da vređa i preti svima koji se usuđuju da mu protivreče. To potvrđuje i činjenica da je Trifunović, bez ikakvog razloga, juče napao i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, za kog je na Tviteru napisao da je Adolf Hitler!?!

Prljavi poslovi

Sergej Trifunović je baš idealan za ove pokušaje pravljenja haosa, ne preza ni od čega
Dragomir Anđelković, analitičar

Ne zna za sramotu

Da stvar bude još strašnija, Sergej Trifunović je na Tviteru objavio i broj telefona novinarke Ivane Žigić, čime joj je direktno ugrozio bezbednost. Potom je u prepoznatljivom uličarskom maniru izvređao i direktorku Studija B Ivanu Vučićević, nazvavši je fuksom!?!

- Sergej Trifunović je glavni Đilasov čovek za prljave poslove. On govori ono što Đilas zbog imidža koji pokušava da izgradi ne sme javno da izgovori. Zato je Sergej tu. Đilasu je jasno da protesti ovakvi kakvi jesu nemaju šanse na uspeh, pa mu treba bilo kakav incident koji bi doveo do većeg odziva demonstranata. Zbog toga je naredio Sergeju da divlja - navodi sagovornik Informera, funkcioner opozicione DS.

UNS osudio Trifunovića, NUNS ćuti!?

Udruženje novinara Srbije osudilo je kao neprihvatljive uvrede Sergeja Trifunovića upućene Ivani Žigić i pozvalo ga da joj se javno izvini.
- UNS protestuje zbog uvreda i ističe da je ovakav način javne komunikacije neprihvatljiv, naročito kada su u pitanju javne ličnosti koje imaju uticaja na kreiranje javnog mnjenja i koje svojim ponašanjem treba da daju primer - naveo je UNS, dok iz NUNS-a juče nisu želeli da komentarišu uvrede.

Inače, novinarka 'Srpskog telegrafa' Ivana Žigić pre dva dana je kontaktirala Trifunovića želeći da mu pruži priliku da odgovori na optužbe Biljane Srbljanović. Umesto odgovora, on je na Tviteru objavio njihovu prepisku, njen broj telefona i nazvao je kurvom, a potom ološem koji koji radi za 'zidne novine'. Kada mu je Žigićeva argumentovano odgovorila, bez bilo kakvih psovki i uvreda, on se izvinio kurvama što ih je uporedio s 'novinarkom ološem', a potom dodao da 'ovoliku buku nije digla ni urednica Studija B kad je bila fuksa'!?!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je juče da neće tolerisati ovakve napade na novinare.

- Oni koji žene nazivaju kurvom, a govore o pristojnoj Srbiji, zapravo sami nisu deo pristojne Srbije. Žena mu je samo postavila pitanje, ništa nije uradila ni objavila. Borićemo se protiv toga i pobedićemo ubedljivo, ubedljivije nego ikada. Ljudi moraju da se nauče odgovornosti - istakao je Vučić i osvrnuo se na to što ga je Trifunović uporedio s Hitlerom:

- Zamislite kako bi trebalo ja da reagujem na to da sam Hitler ili Pinoče i sve drugo, svaki dan. Taj Trifunović govori da sam Hitler. Zamislite, čovek koji je odgovoran za smrt 70 miliona ljudi! I mene upoređuje sa njim?!

Svi napadi Saveza za Srbiju na žene

* Željko Veselinović pozvao na silovanje Ane Brnabić
* Sergej Trifunović Maju Gojković nazvao fuksom
* Pristalice Dveri napale novinarke Maru Dragović i Goranu Uzelac
* Sergej Trifunović direktorku Studija B Ivanu Vučićević nazvao fuksom
* Željko Veselinović za udovicu Milenu Ivanović rekao da je žena-đavo

Treba im kulminacija

Politički analitičar Dragomir Anđelković ocenjuje da je Trifunović idealan za prljave poslove opozicije.

- Trifunović važi za čoveka koji ima kontroverzne nastupe i ako je neko imao interes da se stvori atmosfera haosa, Sergej je idealan čovek za to. Protesti očigledno nemaju uzlaznu liniju, pa možda njihovi stratezi procenjuju da su kulminacija tenzija i neki sukob šansa da se ti protesti omasove... - ocenjuje Anđelković.

REAKCIJE

Irena Vujović
PREDSEDNICA OPŠTINE SAVSKI VENAC

Ivana Žigić je samo jedna u nizu žena koja je pretrpela najodvratnije uvrede od Đilasovog, Jeremićevog i Obradovićevog saveza i to nećemo tolerisati.

Maja Gojković
PREDSEDNICA PARLAMENTA

Ovo nažalost nije poslednji napad na žene u Srbiji. Nasilnici iz SZS u nedostatku programa mogu da ponude samo maltretiranje i ponižavanje žena.

Biljana Popović Ivković
DRŽAVNI SEKRETAR MUP

Najoštrije osuđujem uvrede novinarki. I sama sam bila izložena linču. Sem što su nasilnici, Đilas, Trifunović i drugi u SZS su i ženomrsci.

Brankica Janković
POVERENICA ZA RAVNOPRAVNOST

Osuđujem Trifunovićeve mizogine izjave, kojima ju je uvredio na neprimeren, seksistički način i obelodanio njen broj telefona, ugrozivši joj privatnost.

ĐILASOV SERGEJ SVE LUĐI: Trebalo je Žigićku da nazovem USTAŠKOM KURVOM!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija