• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ivan Radovanović

23.01.2019

19:33

AUTORSKI TEKST IVANA RADOVANOVIĆA KOJI MORATE PROČITATI! Trifunovići drže narod u Srbiji kao svog taoca!

Politika

AUTORSKI TEKST IVANA RADOVANOVIĆA KOJI MORATE PROČITATI! Trifunovići drže narod u Srbiji kao svog taoca!

Podeli vest

Novinar Ivan Radovanović, kolumnista nedeljnika 'Ekspres', poručuje u svom autorskom tekstu da je neshvatljivo i nedopustivo da se glumci, braća Sergej i Branislav Trifunović predstavljaju kao moralni i politički autoriteti koji dele etikete svima u Srbiji!

Radovanović ocenjuje da je sramno to što se čak i lideri opozicije ne usuđuju da dignu glas protiv bahatih i primitivnih Trifunovića, uplašeni da bi zbog toga i oni mogli da se nađu na meti njihovih napada na Tviteru. Radovanovićevu kolumnu prenosimo u celosti:

Imam samo jedno pitanje za sve one koji se ovih dana utrkuju da podrže proteste, i vrlo je prosto: Da li ste vi normalni? I da li stvarno mislite da je podrška ovom performansu lumpenproletarijata i savremenih ludista (čim razbijem mašinu, to jest smenim Vučića, sve će da bude super), onaj odgovor na sva važna pitanja koji je ovom društvu potreban.

Plašite se Sergeja

Na Kosovo, ekonomiju, obrazovanje, pravosuđe, zdravstvo, demografiju... Vi odgovarate sa: Bane i Sergej Trifunović? Nikola Kojo?! Šta vam je? I da li primećujete da od celog društva pravite taoca jedne sumanute grupe koja je na sebe uzela pravo da kaže ko je građanin a ko ne, i ko je narod a ko narodni izdajnik, i to na osnovu broja tvitova ili parola koje je neko, ili nije, objavio, izgovorio protiv Vučića.

Podržavate tvrdnju da je Vučić 'zapušio protok ljubavi, energije i radosti'. Šta to znači? I da li je to politika ili vračanje belog maga?! Podržavate skup koji je ubeđen da vlast treba da 'napiše kako ćemo je kontrolisati'?! Ma, leba ti, gde su to videli? I zašto uz to ne ide i zahtev da nam svaka buduća vlast obezbedi po sto soma evra mesečno, pošto velike razlike, u suvislosti, između ta dva i nema.

Podržavate vikend-litiju koja nije u stanju da predloži bilo šta osim da baš ona treba da odluči o tome ko će šta i kako da bude u Srbiji, od predsednika, ministara, direktora Javnog servisa, do, pretpostavljam, upravnika pozorišta. I to vam je nešto za šta tvrdite da nam je potrebno? I kako se to zove? Stokholmski sindrom?

Izdajnici

Od celog društva pravite taoca jedne sumanute grupe, koja je na sebe uzela pravo da kaže ko je građanin a ko ne, i ko je narod a ko izdajnik

Plašite se šta će Sergej da sere o vama po Tviteru ako niste uz 'narod'?

Ne primećujete da je nesrećna opozicija već ušla u taj mod, pa kako Bane vikne da se uzmu u pamet (čuj, Bane! Nikada, kao Bane!), oni saopšte da neće u vlast, nego će da je predaju stručnjacima. Ma kome? Banetu i Sergeju, ili Sergeju i Banetu? Šta su oni? Kvalifikovani?

Podržavate papazjaniju u kojoj se više ne zna ko šta laže, pošto je prva, od svih laži u njoj, ona o tome da ih opozicija nije organizovala, nego su 'gradžanski', a druga je još gora - da Bane and company nisu oteli performans od Đilasa i Boška i napravili i od njih svoje taoce.

I to baš zato što ova dvojica, kao ni ostali političari, nisu imali hrabrosti da na vreme urade ono što je Đilas na kraju, iznerviran, uradio klincima iz organizacije 'Marks 21', a na stranu što su oni tu najmanje krivi.

Da ih oteraju u pizdu lepu materinu. Svu braću Trifunović (a baš čekam da se pojavi još neki), sve ostale glumce, tviteraše, pa i profesore, akademike, novinare, koji bi da budu ti koji odlučuju o ovom društvu, ali ne u Žagubici i Pržogrncima, nego samo u Takovskoj, i to subotom po podne, kada bi ionako u grad. I kada ćete vi to da uradite?

Nemoj da niste znali

Da naduvate ove šarlatane, oterate ih u majčinu ili u Hajd park da tamo pričaju o otpušavanju energije i da se onda okupite, sednete, razmislite i izađete sa raznim suvislim, jasnim predlozima rešenja koja nam jesu potrebna. Mrzi vas? Lakše vam je da pratite modu i izbegnete Tviter osudu?

Super. Ali u tom slučaju vam stvarno želim da koliko sutra ona druga većina, koja se zove dva miliona od pet miliona, izađe na ulicu, pa da ona malo krene da postavlja od urednika (npr. N1, Danasa, NIN-a) do profesora na fakultetima. Pa kada vam se to desi, taj ulični gnev, nemojte da se žalite.

Sami ste ga podržali. Pošto niste znali ništa drugo.

IVAN RADOVANOVIĆ

SNS: Naš stav je uvek jasan, svako vređanje je neprihvatljivo




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija