• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

23.01.2019

21:50 >> 21:53

OVO JE MNOGO OPASNIJE OD UVOĐENJA TAKSI - ŠIPTARI KREĆU NA SRPSKU MITROVICU: Tači otvorio karte!

Politika

OVO JE MNOGO OPASNIJE OD UVOĐENJA TAKSI - ŠIPTARI KREĆU NA SRPSKU MITROVICU: Tači otvorio karte!

Podeli vest

Hašim Tači, predsednik lažne države Kosova, podržao je inicijativu predsednika opštine Južna Mitrovica Agima Bahtirija za ujedinjenje severnog i južnog dela grada naglašavajući da je taj proces nezaustavljiv

Kompletno rukovodstvo lažne države u početku je bilo protiv ideje s obzirom na to da je Mitrovica podeljena na srpski i albanski deo grada prema planu Martija Ahtisarija, ali je Tači očigledno promenio mišljenje.

Da li je za to dobio zeleno svetlo spolja ili je ovo samostalni pokušaj da Albanci "zaokruže sever pre potpisivanja bilo kakvog sporazuma"?

Stefan Surlić sa Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu i profesor Dušan Čelić sa Univerziteta u Prištini saglasni su da je ovo novi pritisak na Srbe i Beograd kojim Priština šalje jasnu poruku.

Obojica su uvereni da se iza svega krije velika opasnost, a jedino u čemu se njihova mišljenja razlikuju su u tome da li je ovo samostalni potez Prištine ili ne. Surlić veruje da je ovo čin međusobnog nadmetanja ondašnjih političara u pokušaju da dokažu ko je veći patriota, a Čelić u ovome vidi koordiniranu akciju prištinskog rukovodstva uz podršku Amerike.

(VIDEO) NATOVCI, CRKNITE OD MUKE - SRBIJA PRODAJE PUTINU ORUŽJE! Rusija će za svoje potrebe uposliti NAŠU VOJNU INDUSTRIJU!

Surlić smatra da je na sceni "dokazivanje patriotizma koje se se meri time ko će umanjiti više prava srpskoj zajednici i ko će biti predvodnik u eventualnom nastavku pregovora sa Beogradom".

U isto vreme "čita" i poruku koju je Tači poslao Beogradu.

- Ovo je jasna poruka i dodatni pritisak pred neki zamišljeni finalni sporazum sa Beogradom, gde će staviti do znanja da nema pregovora o Mitrovici, Gazivodama i uopšte o budućem statusu severa Kosova. I da Kosovo, kao "nezavisna" država ima pravo da radi na toj teritoriji šta god želi, pa makar to bilo i u suprotnosti sa interesima Srba - uveren je Surlić.

Čelić dodaje da je Priština otišla i korak dalje otvoreno nepoštujući takozvani Ahtisarijev plan, koji je deo njihovog sistema, kao ni sporazume postignute u Briselu. On veruje da je Priština dokazala da se politički ulozi podižu s tim što smatra da je Tačijev postupak mnogo ekstremniji od taksi uvedenih Srbiji od strane Ramuša Haradinaja.

MONTGOMERI, NAJZAD SI I TI UKAPIRAO: Situacija na Kosovu ide u opasnom smeru, ŠIPTARI MISLE DA MOGU DA RADE ŠTA HOĆE!

- Bojim se da je ova poslednja Tačijeva inicijativa izuzetno ozbiljna jer "ujedinjenje" etnički podeljenog grada predstavlja ratni cilj iako možda to zvuči ekstremno. Dakle, ako sam u pravu, to znači da se "ujedinjenje" ne može dogoditi bez prolivanja krvi - ističe Čelić i dodaje da ovo vodi do maksimalnog usijanja atmosfere što bi moglo ozbiljno da eskalira.

SDA SE ZALAŽE ZA OSAMOSTALJENJE SRPSKE?! Dodik: Inicijativa STRANKE BAKIRA IZETBEGOVIĆA znači kraj BiH!

Surlić podseća da je Tači ovu ideju podržao posle peticije koju je sprovedena samo u albanskom delu Mitrovice. A da se uzme u obzir nesrazmernost južnog isevernog dela grada ujedinjenje bi značilo samo jedno - marginalizaciju srpske zajednice i umanjivanje prava koja su im zagarantovana čak i nepriznatim Ahtisarijevim planom i kosovskim zakonima.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marijana

pre 5 godina

E ovo je zaista presedan. Tači se mnogo zalaufao. Misli da će Srbija ostati nema?!

Veljko M

pre 5 godina

Mogu da pokušaju, ali od toga nema ništa. U tom slučaju vojska Srbije bi ušla na Kosovi i više se nikada odatle ne bi povukla.

Ana

pre 5 godina

Na sve načine nas pritiskaju kako bi iznudili priznanje,ali neće im uspeti.

Peca

pre 5 godina

Zašto da ne probaju i ovo. To sto su napravili vojsku niko vise i ne spominje samo se takse spominju. Izgleda da im je to proslo i vojska im ostaje.

Hana

pre 5 godina

Taci je nista, on moze samo da se buni kod novinara i da daje izjave.

captainsrki

pre 5 godina

Strasno sta rade...Maltretiraju Srbe svakodnevno i niko im izgleda ne moze stati na put.

caca

pre 5 godina

I ovo je jos jedna u nizu od njihovih prvokacija!!!!Na sve nacine nas pritiskaju kako bi iznudili priznanje,ali nece im uspeti,mi smo malo intelektualniji od njih!!!!

Kalina

pre 5 godina

Ovo je strasno.Zlocinci nemaju granice u mrznji i zlobi provokcijama

NB

pre 5 godina

Svakako se neće dogoditi "jedna Mitrovica" kakvu priželjkuju albanci, gde će srpska zajednica biti potpuno podređena i kontrolisana od strane Prištine. Srbija je jača nego pre i neće ponovo dozvoliti egzodus njenog stanovništva sa Kosmeta.

Ruki

pre 5 godina

iskreno se nadam da do ovog nece doci i da ce neko zaustaviti ovo ludilo za koje se sprema ovaj nasilnik taci.. bolje po njega da ne preduzima nista sto se granici sa ludilom, jer ce time doneti steti ne samo sebi, nego i mnogima u rgionu.. pored srbije

miodrag

pre 5 godina

Oni i jihove zaludne ideje, pitam se da li ce doci dan a da oni ne izjave nekakvu nebulozu koja nema veze sa realnosću.

SS

pre 5 godina

Jeste li vi stvarno očekivali da neće da pokušaju sa ostvarivanjem svojih ciljeva.Pa nas treba slati na ispirivanja,jer sa njima kao i sa ustašama se ne može,narode.

Dragan R

pre 5 godina

Ništa drugo se ni ne očekuje od ratnohuškačkog i zločinačkog šljama. Samo, malo su se prevarili u računanju, Srbija i srpski narod neće mirno gledati njihovo divljanje.

Uros

pre 5 godina

Tači manipuliše i priča jednu priču za medije a čim se isključe kamere radi nešto drugo i to sve na štetu Srba.

Miki

pre 5 godina

Rekla bih da Albanci opet provociraju. Srbija će svoj narod zaštititi. Nadam se da će i drugi reagovati na sve luđe ideje Prištine.

Oki

pre 5 godina

Gospodine Tači, Srbija neće ostati nema, ipak Srbija je veličina za Vas.

Mika

pre 5 godina

Tači je preterao, ne može mu se više ništa tolerisati.

Milorad

pre 5 godina

Hoce li ikada iz Pristine stici neka civilizovana, ljudska vest?? Od Siptara mozemo cuti samo pretnje, divljastvo...

Mirjana

pre 5 godina

Ovaj covek se smiruje, tacno ce napraviti nesto zbog cega ce se kajati

Spaske

pre 5 godina

Ajde vise pokazite da imate m*da pa uvedite takse 1000% na sve kamione i autobuse sa Kosova ka Evropi. Pokazite zube a ne samo d*pe

Stanislav

pre 5 godina

Ni jednu jedinu poruku ne donose bez Amerike, i ovo je americko maslo !!!!!!

Milos

pre 5 godina

Na zalost u EU nema nikog ko moze da im lupi sakom o sto i zaustavi ovo ludilo za svagda.

Marko

pre 5 godina

Neka sedi miran gde jeste, da se ne bi i mi razgoropadili

Mila

pre 5 godina

Na sve nacine pokusavaju da nas isprovociraju! Rat je poslednja opcija nama!

kiki

pre 5 godina

Srbija ne sme da ostane nema , mora da reaguje.

Milenko

pre 5 godina

Skroz pogrešna politika Tačija, koja i dalje ugrožava region.. Nadam se da će neko da mu očita lekciju!!

Mila

pre 5 godina

Albanci jedno govore, drugo misle a trece rade.

zarkokoric78

pre 5 godina

Još jedan pokušaj manipulacije Tačija da izmami reakciju Srbije koju bi mogao da iskoristi za početak puškaranja po Kosovu.

bojana

pre 5 godina

To je evidentno da se sprema da sa paravojnim formacijama krene u konacnu okupaciju severa KiM!

Mitar

pre 5 godina

Hoce da ujedine Mitrovicu, a prethodno su je razjedinili.

Nikoletka

pre 5 godina

Jos jedan vid pretnji pristinskog alugatora i oblik sticanja podudarnosti.Kad prelome SAD buce ovo Tacijev bolan silazak sa politicke scene pretnji i mucenja.

novak

pre 5 godina

Nije pametno talasati u ovakvoj situaciji. Treba sačuvati mir.

Kristina

pre 5 godina

I ovo je bedni deo scenaria da bi izvukli priznanje.

almir

pre 5 godina

Drzava Kosovo je vrlo stvarna i to ne moze niko zaustaviti a jedini koji laze to ste vi i vasa politika koji ste ostavili ljude bez njihovih domova. srpska vojska i policija je ubila 13000 Albanaca. Vasa politika je nanela ogromnu stetu srbima u hrvatskoj i ako tako nastavite unistice te srbe na kosovu. Zato apelujem na vas pustite srbe da mirni zive u njihovoj Najstvarnijoj Drzavi Republici Kosovo.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija