• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.01.2019

15:05

VULIN: Na napad na biće Republike Srpske, odgovoriti jedinstvom!

Politika

VULIN: Na napad na biće Republike Srpske, odgovoriti jedinstvom!

Podeli vest

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da je inicijativa SDA za promenu naziva Republika Srpska provokacija i napad na samo biće RS, na koji se, poručuje, mora odgovoriti jedinstvom

 

- Naravno da je to pravno apsolutno nemoguće, pošto je Ustavom BiH jasno određeno ime entiteta koji se zove Republika Srpska. Ne možete vi odlukom Ustavnog suda menjati sam Ustav - rekao je Vulin novinarima u Beogradu upitan da prokomentariše incijativu SDA za promenu imena RS.

On je rekao da je veoma zabrinut zbog te inicijative, ali ne zato što ona može da ukine RS, jer ne može, već zato što govori o veoma lošim namerama prema RS i prema Srbima koji žive u BiH.

Prema njegovim rečima, ta inicijativa će blokirati politički život u Bosni i Hercegovini i produbiti podele.

- Ova inicijativa će izazvati reakcije kod Srba u BiH, i ja se zaista nadam da će Srbi u BiH pokazati smirenost, ali i više od svega, pokazati jedinistvo. Na ovakvu provokaciju, na ovakav napad na samo biće Repulike Srpske mora se odgovoriti jedinstvom - poručio je Vulin.

On je podsetio da je Srbija garant Dejstonskog sporazuma i da je za nas bilo kakva promena tog sporazuma apsolutno neprihvatljiva.

- Samo dva entiteta i tri naroda mogu da se dogovore ako nešto hoće da promene, nikakvi sudovi, a posebno nikakva sila. Veoma sam zabrinut za razvoj političke situacije u BiH. Znam da će Repblika Srpska opstati i samo Srbe molim da budu mirni i da budu jednistveni - poručio je Vulin.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Gospodja Ministarka

pre 5 godina

U RS se svi izjasnjavaju razlicito, a svi smo mi istog porekla, hteli to neki stanovnici ove drzave da prihvate ili ne. Vera nam je nametnuta, ali poreklo se ne moze promeniti.

star

pre 5 godina

Nadam se da će građani Republike Srpske zadržati jedinstvo i neće podleći provokacijama da promene ime svojoj državi.

Kosta

pre 5 godina

Konacno vodimo odgovornu politiku i ne nasedamo na provokacije.

mimi

pre 5 godina

Na napad na biće Republike Srpske, odgovoriti jedinstvom!

nikola

pre 5 godina

Sta je ovom narodu,malo,malo pa na Srbe.Sto nas vise provocirate mi smo jaci i jedinstveni.Okanite nas se i pustite da radimo.

neo

pre 5 godina

Talasaju vođe Bošnjaka,dobili instrukcije,Republika Srpska je mnogima trn u oku.

NB

pre 5 godina

Srbija je jedan od potpisnika i garant Dejtonskog sporazuma i svakako neće dozvoliti nikakvo rešenje koje bi vodilo ukidanju Republike Srpske i umanjenju prava srpskog entiteta u BiH.

Aca

pre 5 godina

Cista provokacija na koju se mora uzvratiti jedinstvom!

Dejana

pre 5 godina

Nikakva strana sila neće promeniti indetitet BiH.

Bojan

pre 5 godina

Tako je. Samo složno moramo da nastupamo. Ali to je teško jer uvek imamo neke izdajnike ( Djilasa, Borka, Jeremiča, Trifunoviće...)

Alekaandra

pre 5 godina

Konacno vodimo odgovornu politiku i ne nasedamo na provokacije.

Nini

pre 5 godina

Tako je! Sve zemlje u regionu ujedinimo se, zajedno smo jaci!

caca

pre 5 godina

Naravno da je provkacija i ucena!!!Oni se samo time bave!!!

AleksMache

pre 5 godina

Žene su se ujedinile i pokazale šta mogu!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija