• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.01.2019

12:33

U ZATVOR ZA VREĐANJE ŽENA?! Kuburović: Nadležni da utvrde ima li krivične odgovornost

Politika

U ZATVOR ZA VREĐANJE ŽENA?! Kuburović: Nadležni da utvrde ima li krivične odgovornost

Podeli vest

Ministarka pravde Nela Kuburović danas je povodom najnovijih uvreda na račun žena u Srbiji pozvala sve nadležne organe da utvrde da li postoji krivična odgovornost.

“Ovo nije nikakav pritisak ni na tužilaštvo, ni na sudove, jer i u prethodnom periodu kada se dešavalo nasilje prema predstavnicima pravosudne profesije za koje je nadležno Ministarstvo pravde smo pozivali nadležne organe da deluju brže i efikasnije”, rekla je Kuburović novinarima.

Ona je dodala da se ovih dana dešavaju različite vrste nasilja, a prednjači, kaže, verbalno nasilje i to od pripadnika Saveza za Srbiju.

DOSTA JE! Ana Brnabić oštro reagovala na najnovije uvrede na račun žena! SUDSTVO MORA DA REAGUJE!



“To svakako nije slika Srbije ili Vlade Srbije koja ima nultu toleranciju prema svakom obliku nasilja. Dosta toga smo uradili u prethodnom periodu i vrlo često smo bili kritikovani kada smo donosili Zakon o sprečavanju nasilja u porodici, jer smo potencirali verbalno nasilje. Zato i sada pozivam sve nadležne organe da utvrde da li postoji krivična odgovornost za sve ono što imamo prilike da slušamo ovih dana”, rekla je ministarka.

SELAKOVIĆ OSUDIO GOVOR MRŽNJE PREMA ŽENAMA: To nije pristojna i normalna Srbija za koju se borimo


Kuburović je očekuje da će u narednih mesec dana biti poznat konkretan predlog izmena krivičnog zakonodavstva, kao i način odmeravanja kazni, naročito kada je reč o povratnicima.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
lela

pre 5 godina

Meni SNS svakodnevno vredja inteligenciju. Da li ima tu krivične odgovornosti?

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija