• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

25.01.2019

16:19

VELIKA AKCIJA MUP! Uhapšeno devet policajaca osumnjičenih za korupciju!

Politika

VELIKA AKCIJA MUP! Uhapšeno devet policajaca osumnjičenih za korupciju!

Podeli vest

Devet policajaca, penzionisani veštak saobraćajne struke i jedan građanin su uhapšeni u dve odvojene akcije zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja, falsifikovanje novca, krađu, trgovinu uticajem, primanje i davanje mita, prenosi RTS

Pripadnici Sektora unutrašnje kontrole MUP-a, po nalogu posebnih odeljenja za suzbijanje korupcije viših javnih tužilaštava u Beogradu i Novom Sadu, uhapsili su u dve odvojene akcije devet policijskih službenika, penzionisanog veštaka saobraćajne struke i jednog građanina zbog sumnje na više slučajeva korupcije.

Zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja, u prvoj akciji, uhapšeni su policijski službenici iz Zemuna – S. M. (1979), B.M. (1982) i M. Đ. (1987), saopštio je MUP.

Oni se sumnjiče da su proveravali određena lica kroz Jedinstveni informacioni sistem MUP-a i informacije dostavljali fizičkim licima koja su od njih te podatke zahtevala.

Osumnjičeni S. M. se tereti i da je sa policijskim službenikom stanice u Surčinu, A. Ž. (1979), koji je takođe uhapšen u ovoj akciji, skrivao tridesetogodišnjeg muškarca za kojim je bila raspisana potraga zbog izdržavanja kazne zatvora.

Oni se terete i da su uhapšenom građaninu Z. C. (1972), koji se sumnjiči da je počinio krivično delo navođenja na overu neistinitog sadržaja, pomogli da tog muškarca prijavi na svoju adresu sa falsifikovanim dokumentima Bosne i Hercegovine.

Osumnjičeni policajci S. M. i A. Ž. se terete za falsifikovanje novca, jer se sumnja da su u opticaj stavljali falsifikovane novčanice od 50 evra.

Sumnja se i da je S. M. počinio krivično delo trgovine uticajem, tako što je posredovao da policajac B. R. (1982), koji je uhapšen sumnje na zloupotrebu službenog položaja, ne napiše kaznu za saobraćajni prekršaj osumnjičenom građaninu Z. C.

Osumnjičeni policajci B. M. i M. Đ. se terete i da su zloupotrebili službeni položaj, tako što nisu zavodili prijave građana o počinjenom krivičnom delu prevare, već su oštećene spajali sa počiniocem, koji im je vraćao deo novca, a kako se sumnja, jedan deo novca davao je i osumnjičenim policajcima.

Takođe, B. M. i M. Đ se terete i za primanje mita, jer su iz Jedinstvenog informacionog sistema MUP-a štampali podatke o saobraćajnim nezgodama i za 25.000 dinara mesečno ih prodavali uhapšenom veštaku saobraćajne struke u penziji P. K. (1950), koji se sumnjiči za davanje mita.

Pripadnici MUP-a su u ovoj akciji uhapsili su i policijske službenike stanice Zemun B. R. (1969) i D. Z. (1979), zbog sumnje da su prilikom uviđaja, iz stana pokojne osobe, ukrali 88.000 dinara.

Hapšenje zbog sumnje na primanje mita nakon saobraćajnog prekršaja

U drugoj akciji, uhapšeni su policijski službenici u Novom Sadu – B. K. (1985) i M. K. (1985), zbog sumnje na primanje mita.

Sumnja se da su u saizvršilaštvu od učinioca prekršaja u saobraćaju zahtevali i primili 10.000 dinara, kako ne bi preduzeli mere i radnje iz svojih nadležnosti.

Prilikom hapšenja, kod policajaca je nađen novac koji su, kako se sumnja, uzeli od počinioca prekršaja.

Svim osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnim tužilaštvima.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bogoljub

pre 5 godina

Pa u policijskoj stanici Priboj zbog ovakkvih dela pola bi ih bilo pohapseno.

RINGISPIL

pre 5 godina

Dobro jutro gospodine PETROVICU. Barem 70 % drzavnog aparata zasluzuje istu sudbinu sve sa nekima na celu. J...be se meni i svakom gradjaninu ove zemlje za BDP rast mene brine nedostupnost pravde, nedostupnost lecenja zbog nemogucih novcanih troskova, privatno - drzavna mafija u vidu izvrsitelja, sumanute takse, kazne za budalastine. Samo neka se oni i on dobro cesljaju selo je izgorelo sada samo bauljamo po zgaristu a polakio se i prasina podize. Zivelo nama 1,7 miliona penzionera lepu su nam drzavu zaradili i ostavili a mladi su prvi uocili rezultate bajkovite stvarnosti i spakovali kofere.

Bojan

pre 5 godina

Odmah ih puštaju. Taj pritvor je kao protočni bojler.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija