• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

25.01.2019

18:05

AMERI NAJSTRAŠNIJE UGAZILI ŠIPTARE ZBOG TAKSI! Nikad ranije im nisu poslali ovako BRUTALNU PORUKU! Mislili ste da ćemo vas štititi, ali...

Politika

AMERI NAJSTRAŠNIJE UGAZILI ŠIPTARE ZBOG TAKSI! Nikad ranije im nisu poslali ovako BRUTALNU PORUKU! Mislili ste da ćemo vas štititi, ali...

Podeli vest

Sjedinjene Američke Države u potpunosti podržavaju dijalog između Beograda i Prištine predvođen Evropskom unijom, navodi se u saopštenju ambasade u Prištini, koje je na svom Tviteru objavio ambasador Filip Kosnet

- Sveobuhvatan, obostrano koristan sporazum je u strateškom interesu Sjedinjenih Država - napisao je on.

 

 

Ambasador je podsetio na pismo koje je američki predsednik Donald Tramp uputio predsedniku privremenih prištinskih institucija, Hašimu Tačiju, kog je pozvao da iskoristi ovaj "jedinstveni trenutak", da govori ujedinjenim glasom tokom mirovnih pregovora i uzdrži se od akcija koje bi otežale postizanje sporazuma".

- Neki političari su sugerisali da će Kosovo svoj status kao nezavisne, suverene države, blisko povezane sa Sjedinjenim Državama, štititi od svih posledica njegovih odluka na međunarodnoj sceni. Upozoravamo da ni Kosovo niti bilo koji drugi prijatelj SAD ne može preduzimati akcije koje su u suprotnosti sa našim strateškim interesima, a da se ne suoči sa posledicama - navodi se u saopštenju.

 

 

U saopštenju se navodi da SAD poziva Kosovo i druge regionalne aktere da pokažu posvećenost normalizaciji odnosa, regionalnom miru i stabilnosti i pokret na putu ka evropskim integracijama.

- Ponavljamo naš stav da je trenutna suspenzija carine na uvoz iz Srbije i Bosne jedna od neophodnih mera za vraćanje zamaha procesu dijaloga. Očekujemo da drugi akteri sami preduzmu konstruktivne mere. Akcije koje podrivaju dijalog i odbijanje da se ukinu tarife, sve su u suprotnosti sa interesima SAD. Ono što je trenutno potrebno je hrabro vođstvo koje će promovisati naše zajedničke ciljeve. To nam pomaže da održimo jake bilateralne odnose - stoji u saopštenju.

Privredna komora SAD upozorila Prištinu na štetnost taksi
 

Američka privredna komora upozorila je danas Prištinu na negativne efekte nametanja 100 odsto uvećanih taksi na proizvode iz Srbije i BiH i sugeriše suspenziju te mere.

Suspenzija te mere bi, saopšteno je iz Američke privredne komore, ubrzala ekonomski razvoj na dobrobit svih građana Kosova.

APK je upozorila Prištinu da ekonomske barijere “između država” ometaju ekonomski razvoj, preneo je portal prištinskog lista Ljajmi.

Ukazali su takođe, da američki investitori teže da ulažu u "zemlje" koje omogućavaju nesmetan pristup većim tržištima i koje konstantno promovišu deregulaciju tržišta i slobodno kretanje robe i kapitala.

ALBANCI ĆE STVORITI VELIKU SRBIJU! Pometnja u Tirani i Prištini, bivša ministarka optužila Ramu za ĐAVOLSKA POSLA!

 

Komora je ponovila stav da je slobodna trgovina važan faktor u potencijalu ekonomskog rasta, a sve prepreke slobodnom kretanju roba mogu da ugroze ekonomski rast i promociju investicija.

ŠIPTARSKI SUD OSLOBODIO TERORISTU KOJI JE MUČKI UBIJAO SRBE! Neće se dugo radovati... Po izlasku ga čeka HAG!



“U skladu sa svojom misijom da podrži razvoj uzajamnih ekonomskih odnosa između Sjedinjenih Država i Kosova, Američka privredna komora smatra da prepreke regionalnoj trgovini ometaju američke poslovne operacije u regionu i čine Kosovo manje atraktivnim za američke i druge strane investitore”, navodi se u saopštenju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milan

pre 5 godina

Nije valjda da verujete u ovo? Zvanična verzija ne zvaničnog huškanja u oružane sukobe...

nk

pre 5 godina

dajte ljudi molim vas,..molim vas,..jos poludili nismo. Za koga vi smatrate ljude koji ovo citaju? "Amerikanci pritisnili sitare",..dajte molim vas vise, citam rado Informer ali sto je dosta dosta je! SIPTAR SE UPRAVO ZA KOSOVI PITA KOLIKO I GRADJANIN MONGOLIJE, eto toliko. Ako vi verujete u ove bajke niko vam ne moze pomoci

istina

pre 5 godina

Pa vi novinari ste prolupali kad serete sa naslovima. Kad će rat ništa novo .

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17