• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

27.01.2019

23:00

NOVA ŠIPTARSKA PROVOKACIJA! Zaplenjeni paketići za decu iz Osojana i Goraždevca!

Politika

NOVA ŠIPTARSKA PROVOKACIJA! Zaplenjeni paketići za decu iz Osojana i Goraždevca!

Podeli vest

Kosovska policija večeras je u južnom delu Kosovske Mitrovice zaplenila 140 svetosavskih paketića namenjenih osnovcima u Goraždevcu i Osojanu, sa obrazloženjem da sadrže "nelegalne“ proizvode iz centralne Srbije, saopštila je kancelarija za Kosovo i Metohij

- Iako je deo paketića pre nekoliko dana legalno unet na Kosovo i Metohiju preko administrativnog prelaza Jarinje, a deo su napravili osnovci sa severa pokrajine za svoje vršnjake u metohijskim enklavama, kosovska policija je na potpuno besprizoran i nasilnički način sprečila da naša deca u Metohiji budu obradovana povodom praznika Svetog Save - ističe se u saopštenju.

Kako se navodi, Prištini nije dovoljno to što je u činu samovolje i pravnog nasilja uvela blokadu na uvoz proizvoda iz centralne Srbije, već je sada nelegalnim proglasila i samo posedovanje bilo čega što je proizvedeno u centralnoj Srbiji, čime su srpske grisine i smoki stavljeni u istu ravan sa narkoticima i oružjem.

Vozaču „Kolašin prevoza“, koji je paketiće vozio za Goraždevac i Osojane, napisana je prekršajna prijava, i on je zajedno sa autobusom sproveden u Prištinu, navodi se u saopštenju.

- Deo paketića je pocepan i uništen u činu bestijalnog iživljavanja i samovolje predstavnika privremenih prištinskih vlasti, i sledeći korak Prištine je valjda hapšenje Deda Mraza i Božić Bate", kaže se u saopštenju i dodaje da "ovaj piratski i banditski napad na kekse i čokolade pokazuje svu podlost i bezdušnost onih koji se predstavljaju kao albanski politički lideri na Kosovu i Metohiji.

Iz Kancelairje navode da ne čudi što su autori kampanje spaljivanja robe iz centralne Srbije na lomačama sposobni za ovako niske udarce.

- Neobično je samo što nisu poslali specijalce i oklopna vozila na srpske slatkiše kako bi se pohvalili još jednim „velikim herojstvom" - piše u saopstenju.

Ranije je najavljeno da će sutra zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Željko Jović i predsednik beogradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić, u okviru obeležavanja Dana Svetog Save, obići učenike osnovne škole "Janko Jovićević" u Goraždevcu i učenike osnovne škole "Radoš Tošić" u Osojanu i tom prilikom im podeliti paketiće.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Simo Djordjevic

pre 5 godina

Ne znam da li nekoga ovo cudi ali mene ne, ali ja ne optuzujem 'njih', ja optuzujem Srpske politicare i prosle i sadasnje..Srpski politicari su im omogucili sve, i sto se radilo i sto se radi i samo zahvaljujuci njima je situacija kakva jeste..

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija