• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

29.01.2019

11:46

(FOTO) VULIN I ČEPURIN razgovarali o odnosima i saradnji dve zemlje!

Politika

(FOTO) VULIN I ČEPURIN razgovarali o odnosima i saradnji dve zemlje!

Podeli vest

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i ambasador Ruske Federacije Aleksandar Čepurin danas su razgovarali o bilateralnim odnosima i unapređenju saradnje, a srpski ministar zahvalio je Ruskoj Federaciji na podršci teritorijalnom integritetu Srbije i naporima za pronalaženje kompromisnog rešenja za Kosovo i Metohiju

Vulin je zahvalio i na doslednoj podršci pozicijama Srbije u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, "kad god je interes Srbije ugrožen".

Kad je reč o Kosovu i Metohiji, Vulin je napomenuo da je zbog aktuelnih dešavanja otežan dalji nastavak dijaloga između Beograda i Prištine, kao i mogućnost postizanja kompromisa. 

Foto: Tanjug

Kako je naveo, Srbija smatra da formiranje "vojske Kosova" može da stvori ozbiljne bezbednosne probleme u čitavom regionu i snažno se tome protivi.

Vulin i Čepurin veoma su zadovoljni bilateralnom vojno-tehničkom saradnjom i poručili su da će oba ministarstva odbrane preduzeti mere za unapređenje saradnje u toj oblasti.

Foto: Tanjug

Na sastanku je istaknuto da su odnosi dve zemlje na izuzetno visokom nivou, te da je poseta predsednika Vladimira Putina Republici Srbiji ostavila snažan utisak i u Srbiji i u Rusiji. 

Takođe, sagovornici su se složili da između dve zemlje postoje istorijski duboki koreni i duhovna bliskost, koju otvoren i iskren odnos dva predsednika, Vučića i Putina, dalje jača u cilju postizanja novih vrednih rezultata.

Vulin je još kazao da će sa ruskim ministrom odbrane Sergejem Šojguom razgovarati o unapređenju saradnje već na Osmoj Moskovskoj bezbednosnoj konferenciji.

VULIN: Srbija misli na sve Srbe gde god da žive!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mica

pre 5 godina

Nakon posete Putina, saradnja Srbije i Rusije sigurno je unapredjena u mnogim oblastima.

aleksandarpuskin

pre 5 godina

Saradnja je bila fenomenalna i bice jos bolja u daljem periodu.

Tea

pre 5 godina

Saradnja sa Rusijom je od velike vaznosti za nasu drzavu

Luka

pre 5 godina

Podrska Rusije u ovim teskim vremenima za Srbiju je od izuzetnog znacaja, nadam se da ce Srbija i Prstina sesti za pregovaracki sto i napokon doci do kompromisnog resenja koje ce zadovoljiti obe strane.

Lela

pre 5 godina

Nakon posete Vladimira Putina, saradnja Srbije i Rusije sigurno je unapredjena u mnogim oblastima....

Dejan

pre 5 godina

Srpsko-rusko prijateljstvo postoji od davnina i trajaće zauvek.

Filip

pre 5 godina

Dobra saradnja Srbije i Rusije na svim nivoima,bravo

kiki

pre 5 godina

Podrsku koju imamo do Rusije nam jako znaci i stvarno smo srecni sto su uz nas.

Ognjen

pre 5 godina

Uz podršku Rusije Srbija ima izgledne šanse da povrati Kosovo.

Vivijen

pre 5 godina

Rusija je prijatelj Srbije u ovim teškim vremenima su nas podržali i stali uz nas rame uz rame.

Vivijen

pre 5 godina

Odnosi dve zemlje na izuzetno visokom nivou.

Nađa

pre 5 godina

Saradnja Srbije i Rusije je dodatno ojačana potpisivanjem brojnih sporazuma za vreme Putinove posete, sada treba da vredno radimo na njihovom ostvarenju.

Ivana

pre 5 godina

Prijateljska saradnja sa Rusijom se sve vise razvija na obostrano zadovoljstvo.

Zoran

pre 5 godina

Velika zahvalnost Rusiji na podršci, Srbija to ume da ceni i poštuje.

Anja

pre 5 godina

Mislim da je poseta Predsednika Rusije Vladimira Putina Srbiji,jos vise ojacala saradnju i prijateljstvo Srbije i Rusije.Srbija je ponosna sto ima podrsku Rusije.

Zelimir

pre 5 godina

Verujem u jos bolju saradnju sa nasom bratskom Rusijom.

Coka

pre 5 godina

Na odnsoima koje imamo sa Rusijom mogu samo da namzavide. Verujem da cemo i saradnju povecati na jos veci nivo, ipak je to duhovno naa bratska drzava.

Sale

pre 5 godina

Dolazak ruskih investitora bitan je za Srbiju u cilju smanjenja nezaposlenosti i razvoja ekonomije.

mila

pre 5 godina

saradnja Srbije i Rusije sigurno je unapredjena u mnogim oblastima.

Ana

pre 5 godina

Nasa saradnja je duga i postena,treba negovati takvo prijateljstvo i saradnju.

Ranka

pre 5 godina

Sa Rusijom imamo dobru saradnju koja se unapredjuje u svim oblastima.

Jaca

pre 5 godina

Saradnja sa Rusijom je sve bolja. Odnose treba unaprediti na svim poljima.

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija