• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

30.01.2019

18:25 >> 18:36

(VIDEO) SAMO ZBOG OVOG JE VUČIĆEVA SRBIJA ČUDO NEVIĐENO ZA TADIĆEVU: Za 365 dana 29 SISTEMA NOVOG ORUŽJA, a DOS tek devet!

Politika

(VIDEO) SAMO ZBOG OVOG JE VUČIĆEVA SRBIJA ČUDO NEVIĐENO ZA TADIĆEVU: Za 365 dana 29 SISTEMA NOVOG ORUŽJA, a DOS tek devet!

Podeli vest

Vojska Srbije je prošle godine dobila čak 29 novih sistema naoružanja, a pre toga, rekordna godina je za vreme DOS i Vlasti Borisa Tadića bila 2009. godina, kada je uvedeno samo osam

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas Tehnički opitni centar na poligonu "Nikinci", gde je, sa saradnicima, prisustvovao ispitivanjima novih sredstava naoružanja i vojne opreme.

Ministar Vulin istakao je da je 2018. godina bila po mnogo čemu izuzetna godina, a posebno kada je u pitanju uvođenje sredstava u naoružanje.

- Prošle godine uveli smo 29 novih sistema u naoružanje, a pre toga, rekordna godina je bila 2009. godina, kada je uvedeno samo osam. Mi ćemo nastaviti da ulažemo u industriju naoružanja, nastavićemo da opremamo našu vojsku, ali na prvom mestu trudićemo se da to radimo sredstvima koja smo sami proizveli - naglasio je Vulin.

Prema njegovim rečima, za razliku od vremena kada je ovom zemljom vladao DOS i kada je vojska planski i namerno uništavana, kada smo imali četiri MiG-a 29, od kojih su tri bila predviđena da lete, a četvrti je služio samo da se sa njega skidaju rezervni delovi, danas imamo 10 aviona MiG-29, a ugovoreno je još četiri MiG-29 koja ćemo dobiti od Belorusije.

AMERIČKI GENERAL SE BORI ZA SRBIJU! Specijalac GARDE vodi BITKU za SRPSKO KOSOVO USRED VAŠINGTONA!

- Za razliku od vremena u kome nismo imali ni helikoptere, mi imamo dva nova Mi-17, dobićemo još tri nova Mi-17, a dobijamo još četiri Mi-35. Krajem marta očekujem da će stići i prvi H-145, samo prvi od pet i još četiri koja ćemo obezbediti za pripadnike MUP-a. Za razliku od tih vremena, Vojska se unapređuje i osavremenjuje - kaže Vulin.

Prema rečima pomoćnika ministra za materijalne resurse dr Nenada Miloradovića, danas se u Tehničkom opitnom centru moglo videti kako se ispituju nova sredstva naoružanja.

- Imali smo priliku da vidimo kako se sada povećava kvalitet i brzina ispitivanja novom tehnikom kojom je opremljen TOC. Radimo sa novim digitalnim metama - rekao je pomoćnik ministra Miloradović, dodajući da se na poligonu Nikinci i dalje investira i da se dograđuju kapaciteti poligona, jer je on ključna institucija i za sistem odbrane i za vojnu industriju, praktično šesnaesta fabrika vojne industrije.

EU IMA TRI DANA DA PODRŽI SRBIJU, U PROTIVNOM... Hoće li AERS sprečiti "Turski tok" kroz našu zemlju?!

Osim Vojnotehničkog instituta, dodao je on, svi koji se bave razvojem i proizvodnjom naoružanja i vojne opreme, moraju da prođu kroz TOC kako bi zatvorili krug ispitivanja.

- Naš je glavni cilj da ubrzamo opremanje Vojske najsavremenijim sistemima naoružanja. Ovde samo videli ispitivanja tri sistema koji se očekuju da uđu u naoružanje Vojske Srbije do sredine godine, kao i nekih veoma perspektivnih i sofisticiranih sistema za koje se očekuje da uđu u naoružanje za oko godinu i po dana - rekao je Miloradović.

On je dodao da je proces ispitivanja složen i da podrazumeva razne vrste opita i izlaganje sistema naoružanja najsloženijim klimo-mehaničkim uslovima.

MILOVA POSLEDNJA ODBRANA - SRBIJA I RUSIJA! CRNA GORA NA NOGAMA - afera 'Koverta' je kraj Đukanovića?!

Naglasio je da su se danas mogle videti opitne komore u kojima se sistemi izlažu veoma niskim, a zatim vrlo visokim temperaturama, a zatim se testiraju njihove karakteristike, kao i opitovanje daljinski upravljane borbene stanice na „malom Milošu".

- Zadovoljan sam kako to napreduje i računamo da ćemo uz ovaj zamah koji u ovom trenutku imamo i uz sve investicije koje se dešavaju da bi se ceo proces ubrzao, kao i dodatne stimulacije koje se daju istraživačkom kadru, ostvariti značajan skok u opremljenosti Vojske Srbije do kraja ove godine - zaključio je Miloradović.

Načelnik Uprave za planiranje i razvoj Generalštaba Vojske Srbije pukovnik Milan Popović istakao je da je jedan od glavnih zadataka te Uprave da zajedno sa TOC-om i nadležnim upravama Ministarstva odbrane i Vojnotehničkim institutom uvodi složene borbene sisteme, sredstva naoružanja i vojne opreme u operativnu upotrebu Vojske Srbije.

HAG UNIŠTIO KLJUČNI DOKAZ DA SRBI NISU KRIVI ZA "MARKALE"! Tribunal u panici - ŠEŠELJEV SUDIJA OSLOBODIĆE MLADIĆA I KARADŽIĆA!

On je istakao da deo TOC-a u Nikincima namenjen za ispitivanje naoružanja i vojne opreme predstavlja unikatan resurs ne samo u državi, već i regionu i on isporučuje „tehničku istinu" i elaborat o ispitivanju sredstava, koji je ključni za donošenje odluke o uvođenju sredstava u naoružanje i vojnu opremu.

- U prethodnom periodu napravili smo niz aktivnosti da osavremenimo ovaj Centar, kako infrastrukturno tako i nabavkom savremenih mernih instrumenata i sredstava. To će nam omogućiti da jedan ambiciozan plan koji imamo u 2019. godini privedemo kraju i izvršimo zadatak uvođenja većeg broja sredstava nego u prethodnoj godini - rekao je pukovnik Popović.

Ministar odbrane obišao je danas artiljerijsku radionicu Centra za ispitivanje naoružanja i vojne opreme "Nikinci", gde je predstavljena novonabavljena i savremena oprema koja se koristi za poligonska ispitivanja, među kojima su i uređaj za vizuelnu inspekciju cevi artiljerijskog naoružanja, mikrometarska zvezda za merenje kalibra cevi, kao i radar za merenje početne brzine projektila i uređaj za prikupljanje meteoroloških podataka.

Vulin je prisustvovao je predstavljanju konstruktorskih i internih ispitivanja sredstava iz razvoja usavršenog PA sistema Bofors-PASARS, proveri funkcije gađanja nakon realizovane vožnje daljinski kontrolisane besposadne zemaljske platforme "Miloš", kao i lansirnom ispitivanju u zatvorenoj petlji vođenja rakete 2T5.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ana

pre 5 godina

Ulaganje u vojsku je ulaganje u sigurnost svih nas.

Mira

pre 5 godina

Srpska vojska je konačno dočekala bolje dane!

Azot

pre 5 godina

Ovo ne bih imali sa Tadicem ni za sto godina,on je i vojni rok skinuo!!

Fikus

pre 5 godina

Sva je sreća da je SNS uzeo vlast jer da su DS i Tadić zadržali vlast još 4 godine mi bi danas bili u NATO a od vojske ne bi imali ništa osim nekoliko prešadijskih jedinica koje bi bile topovsko meso na NATO (Američkim) ratištima širom sveta, izigravajući nekakve "mirovne misije" i ginuti za Amerikance.. Zato i jeste sva ova galama i pokušaji da ta bratija ponovo dođe na vlast, makar i silom jer im je Vučić pokvario planove. Jeste da nas sve ovo jako mnogo košta ali nezavisnost i sloboda nema cenu.

dada

pre 5 godina

Zahavljujuci nasem predsedniku Srbija napreduje.

Tika

pre 5 godina

Vučić sve radi u interesu Srbije i građana Srbije. Ne može se Tadić ni po jednom osnovu uporediti sa Vučićem. Dok se Tadić borio da što duže ostane na vlasti, i gurao velike probleme pod tepih, Vučić se svojski zalaže da reši svaki problem u korist građana Srbije.

Mašnica

pre 5 godina

Konačno da i vojska progleda posle propasti koju su imali tokom Tadićeve vlasti.

Anita

pre 5 godina

Bravo za vojsku Srbije.Na najvisem nivou ulaganje u nasu vojsku.

Maja

pre 5 godina

Ono sto je nekada bila Tadiceva Srbija danas ne bi Vucicevoj Srbiji bila ni do kolena!

nikica

pre 5 godina

Nema napredne i stabilne Srbije bez jake i moderne vojske...ova vlast je videla gde je demokratska vlast gresila...

Marijana

pre 5 godina

Prilicno je jasno da je narod izabrao prave ljude da vode nasu drzavu, rezultati koje ti ljudi ostvaruju za nasu drzavu govore vise od svega

Igor

pre 5 godina

Srpska vojska je spremnija,organizovanija i sigurno naoružanija nego u vreme od pre nekoliko godina a pogotovo u vreme Tadića i kompanije!

Marko

pre 5 godina

Srbija je ojačala svoju vojsku i osigurala bezbednost u regionu, to ne vidi samo onaj ko ne želi.

007

pre 5 godina

I Nemacka je 30-tih godina dvadesetok veka ulagala u naoruzanje...

slađa

pre 5 godina

Modernizacija Vojske Srbije je bio i ostao jedan od glavnih priroriteta Aleksandra Vučića i ministra Vulina. Srbija je ponosna, kako zbog oruđa i oružja koje je kupljeno i nabavljeno, tako i na proizvode domaće pameti. Nadamo se da će se još više ulagati u domaću proizvodnju.

Milorad

pre 5 godina

Ogroman napredak u vojsci za razliku od vremena kada je Tadic vladao.

Mara

pre 5 godina

Ulaganje u vojsku je jako bitno. Nikada se vise nije ulagalo do sada.

Mislim

pre 5 godina

Da nije informera ne bih se nasmejao . Smesni ste kao I politicari u Srbistanu. Od Srbije ce ostati samo BG pasaluk , vaske I gnjide u njoj . Fakaj te se politicari

luna

pre 5 godina

Srpska Vojska danas je savremenija i mnogo bolje opremljena u poređenju sa Vojskom u Tadićevo vreme.

Herc

pre 5 godina

Molim vas. Nemojte samo da mi pominjete Tadica. Pa taj bi prodao i Srbiju da je mogao. Doduse izdao je KiM sa Jeremicem.

milan lala

pre 5 godina

Eh...... samo kad bi Srbija mogla kupiti jedan divizion S-350 Vitjaz modernizovani S-300 koji ce uskoro zamenuti u Ruskoj vojsci sve sisteme BUK i S-300 . Srbija bi bila bezbedna od sviju moguci napada aviacije ili raketa svih vrsta bilo kog neprijatelja . Jedan divizion moze maximalno imati 144 raketa u jednom plotunu sa 12 vozila nosaca, sa po 12 raketa sa svakog vozila nosaca = 144 spremnih da odmah dejstvuju ispale rakete + rezervne rakete za novo punjene . Visinski domet 30 km , brzina rakete 5,3 maha nista na planeti sto leti ( a nije ruske proizvodnje ahahaha ) nemoze pobeci ovoj raketi, daljinski domet 120km. Ko se do granice Srbije priblizi na 120 km a ima agresorske namere obrao je zelen bostan . Ako cak ispali rakete sa velike daljine oboricemo ih ako doleti sa aviacijom oboricemo im avione. Ne treba nam S-300 , S-400 skupi su za odrzavanje , VITJAZ je moderniji i efikasniji , netreba nama ni BUK M3. Samo da kako znamo kupimo S-350 VITJAZ + Pancir S1 i BM- Smerc teski bacac raketa ciji je max domet 90 kilometara raketa kalibra 300mm teska 800 km vozilo nosi u kontejneru 12 raketa i 12 u rezervi a cija udarna moc se poredi sa nuklearnom . Sad zamislite samo deset nosaca / vozila sa koji se ispaljuju rakete SMERC kad otpocne plotunsku paljbu po objektima ili nepijateljskoj vojsci , jadna im majka. SMERC na Kopaonik i da razgovaramo sa Albanskim okupatorima o tom cije je KiM.. Na Istoku novi je sudija .

Bili

pre 5 godina

Porediti Vucica sa covekom (Tadicem) koji ne samo da nije unapredio vojsku, vec je uspeo da unisti sam sebe, je uvreda.

milica milicic

pre 5 godina

Za vreme sadasnje vlasti Vojska Srbije je moderno opremljena,a polozaj pripadnika vojske poboljsan.

perun1

pre 5 godina

Za vreme DOS-a i Sutanovca Vojska Srbije je skoro nestala ,bolje receno "pretopljena".

progi

pre 5 godina

Ulaganju u vojsku je ulaganje u buducnost Srbije.

Milos

pre 5 godina

Evidentno je da je Srbija uznapredovala za vreme sadasnje vlasti, to ne moze niko da ospori a narocito ne ovi ulicni setaci - kvazi politicari.

rastko

pre 5 godina

Bezbednost nase zemlje mora biti jedan od primarnih zadataka!

Sava

pre 5 godina

Tadić je uništio Vojsku Srbije, zahvaljujući Vučiću Vojska Srbije je podignuta na viši nivo.

Janoš

pre 5 godina

Izvinite, ali od kada je ovo postala Vučićeva Srbija, a ne Srbija svih njenih građana.

Smiljana

pre 5 godina

Na ovakav nacin se jaca i modernizuje Vojska Srbije,koja mora da bude spremna da u svakom momentu reaguje.

uros

pre 5 godina

Predsednik Aleksandar Vucic i trenutna Vlada na celu sa premijerkom Anom Brnabic su pun pogodak za bolju Srbiju u buducnosti.

Miroslav

pre 5 godina

Vojska Srbije je dosta napredovala i u nju se mnogo ulaze za razliku od ranije.

Maksa

pre 5 godina

A vise od pola nije u upotrebi, kao i kod Tadica.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru
Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru

Policijska uprava u Novom Pazaru, zarad istinitog informisanja javnosti, ističe da su netačne informacije u tekstu „Pucnjava u Ulici Save Kovačevića uznemirila građane - Policija na terenu“, koje je noćas objavio portal „Sandžak danas“, kao i da video koji su postavili uz ovu vest nema apsolutno nikakve veze sa navodnom pucnjavom.

25.04.2024

11:57

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija