• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: intermagazin/bog-rata

30.01.2019

19:28 >> 19:32

(VIDEO) PUTINE, OVO JE IDEALNO ZA VOJSKU SRBIJE! Rusija po prvi put upotrebila novo oružje! IZNENADNA VEŽBA UPLAŠILA ZAPAD!

Politika

(VIDEO) PUTINE, OVO JE IDEALNO ZA VOJSKU SRBIJE! Rusija po prvi put upotrebila novo oružje! IZNENADNA VEŽBA UPLAŠILA ZAPAD!

Podeli vest

Za vreme provere bojeve gotovosti jedinica koje se nalaze u sastavu kurskog garnizona, angažovana je i brigada PVO koja se nalazi u ovom gradu. Po prvi put su upotrebljeni i sastavi ove brigade koji su opremljeni najnovijim raketnim sistemom srednjeg dometa Buk-M3

Novo oružje su "raketaši" ove brigade dobili krajem prošle godine.

Prema rečima oficira koji komanduje formacijskom jedinicom ranga diviziona, novo oružje ima znatno bolje karakteristike od sistema Buk-M2. Povećana je daljina gađanja, kao i efikasnost protiv vazdušnih ciljeva koji lete na malim visinama. Posebno se ističe značajno povećanje brzine reagovanja celokupnog sistema u odnosu na svoje prethodnike. Za razliku od sistema Buk-M2 jedna lansirna jedinica novog sistema Buk-M3 na raspolaganju ima šest raketa. Takođe, je došlo do proširenja i elektronskog paketa opreme koji su smešteni u dopunskim odsecima svake mašine.

Buk-M3 je prirodan nastavak gore pomenute verzije Buk-M2. Najveća unapređenja sistema su urađena na integraciji novih elektronskih komponenti, ali su primetne i krupne izmene po načinu na koji napada vazdušne ciljeve koji se nalaze u praktično svim pravcima oko lansirne jedinice. 

To se pre svega odnosi na razvoj nove forme transportno-lansirnih kontejnera, koji imaju sličnu koncepciju kao i na sistemu S-300 (raketa ima sposobnost da se lansira vertikalno). Od izuzetne važnosti je i činjenica da je za 50% uvećan broj raketa po jednoj lansirnoj jedinici, što značajno povećava ukupnu vatrenu moć baterija i diviziona koji su opremljeni ovim sistemima.

(VIDEO) SAMO ZBOG OVOG JE VUČIĆEVA SRBIJA ČUDO NEVIĐENO ZA TADIĆEVU: Za 365 dana 29 SISTEMA NOVOG ORUŽJA, a DOS tek devet!

Brojna unapređenja koja su implementirana u ovaj kompleks nalažu da posade koje su obučene za upotrebu ranijih verzija sistema Buk, prođu intenzivnu preobuku za novi sistem, koja ne traje duže od tri meseca. Preobuka se održava u gradu Orenburg, u okviru Centra za obuku jedinica PVO.

Divizion raketnog sistema 9K317M Buk-M3 ima sposobnost da jednovremeno napadne 36 vazdušnih ciljeva u radijusu 70km po daljini, i do 35 km po visini. Pri tome, verovatnoća uništenja cilja sa jednom raketom je gotovo 1/1 (cilj veličine lovačkog aviona), dok je kod krstarećih raketa taj odnos oko 1/0.8. Buk-M3 će koristiti rakete klase zemlja-vazduh 9M317M koje će moći da presreće ciljeve koji lete brzinama i do 3000 m/sek.

Raketa je opremljena parčadno-razornom bojevom glavom. Na cilj se u prvom delu putanje navodi inercijalnim putem, a potom u završnom delu se aktivira aktivna radarska glava za samonavođenje koja je izuzetno otporna na elektronsko ometanje.

Novo oružje ne čini samo jedan mašina, nego njih desetak. Svaka od ovih dopunjuje jedna drugu u cilju efikasnog rešavanja postavljenog zadataka. Lansirne jedinice na kojima se nalaze rakete, poseduju sopstvene radare koji omogućavaju da svaka od njih može autonomno da dejstvuje po vazdušnim objektima. 

AMERIČKI GENERAL SE BORI ZA SRBIJU! Specijalac GARDE vodi BITKU za SRPSKO KOSOVO USRED VAŠINGTONA!

Logistička mašina za transport i punjenje raketama, takođe ima sposobnost samostalnog vatrenog dejstva. Međutim sa dodatnom dopunom diviziona koji se sastoji od komandnog punkta 9S510M , centralnog radarsko-osmatračkog sistema 9S18M3 i radarskog kompleksa 9A316M1 specijalizovanog za otkrivanje niskoletećih vazdušnih ciljeva, dobija se izuzetno žilava i kompaktna formacija koja u jednom naletu može da obori celokupan neprijateljski lovačko-bombarderski puk.

Na vojnoj vežbi koja se realizuje u rejonu grada Kurska, osim raketaša, prisutne su i jedinice za ABHO, specijalisti za protivelektronsku borbu, kao i piloti na lovačkim avionima. Vojska je imala zadatak da brzo napusti svoje matične baze i rasporedi se po okolnim šumama, te pređe u borbeni režim rada.

EU IMA TRI DANA DA PODRŽI SRBIJU, U PROTIVNOM... Hoće li AERS sprečiti "Turski tok" kroz našu zemlju?!

- Iznenadna provera borbene gotovosti se izvodi u sedam regiona Rusije. Proverom su obuhvaćene oklopno-mehanizovane jedinice, jedinice veze i inženjerije, sastavi materijalno-tehničkog obezbeđenja - rekao je načelnik štaba Zapadnog vojnog okruga.

 

MILOVA POSLEDNJA ODBRANA - SRBIJA I RUSIJA! CRNA GORA NA NOGAMA - afera 'Koverta' je kraj Đukanovića?!

HAG UNIŠTIO KLJUČNI DOKAZ DA SRBI NISU KRIVI ZA "MARKALE"! Tribunal u panici - ŠEŠELJEV SUDIJA OSLOBODIĆE MLADIĆA I KARADŽIĆA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
21VEK

pre 5 godina

Izrael je sa F16 koje je hteo prodati hrvatima uništio dva savremena ruska PVO čuda Pancir S za koje su terali čudo internetske propagande a koje su Rusi hteli da prodaju Srbiji a ironije i tuge ljude moji? Još tužnije je to kako sada srpski mediji za to ćute namesto da stavljaju senzaciionalističke naslove...

Patriot

pre 5 godina

Šta ti lupaš prerušeni ustašo? Hajde skini se sa srpskih portala i gledaj svoja posla ako imaš uopšte nešto da radiš u tvojoj "lijepoj".

Nile

pre 5 godina

Šta je bilo nije rekao niti jednu laž nego samo istinu pa mora da je "ustaša"?

Branko

pre 5 godina

" Ma kako vi to Hrvati sve najbolje znate, sta su Izraelci unistili a sta Srbi nisu napisali????? Kad ste tako pametni kako to da ste osvojili ZLATNU MEDALJU ZA NAJGLUPLJI NAROD NA SVETU u 2017 i 2018 g " !!!!??????? " A JESTE VI HRVATI OBJAVILI DA STE VI HRVATI USTASE PO PRESUDI SUDA ZA LJIDSKA PRAVA U STRAZBURU " !!!!?????? " Kad ste tako pametni citajte vas portal INDEX.HR i poslusate vaseg kardinala Bozanica " !!!!!?????

milovan

pre 5 godina

I tebi se to prikazalo. Ili ti javili Izraelci i Rusi, Jako si ti vazan pa te svi obavestavaju. I na plotu pise,pa nije. E sad. Kada nesto procitas u novinama,znaj da je tu istine 10 posto.

mmm

pre 5 godina

Idealno je kada bi bilo dzabe i kada bi Rusi uopste hteli da ga nekom daju

miodrag

pre 5 godina

Daju, daju ali kada platiš. Ko kome daje oružje za džabe? Kakvi informer diletnati, ogrezli u ulizivanju. Jadno, baš jadno.

SS

pre 5 godina

Dobre su nama i protivgradne rakete,samo da ih ima na lageru.

rale

pre 5 godina

naj jace oruzije koje je hitno potrebno srbiji,plata od 1000.eura

Milošević Miloš

pre 4 godine

"Naročito plaže" ko ona pesma "Hajdemo u planine", velika istina !

Izbori 2024

TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)
Live TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)

Broj nestanaka maloletne dece iz godine u godinu je u porastu. Najveći procenat je onih koji sami odu od kuće. Ipak, među nestalima ima i sasvim male dece, ali srećom, njihov broj je izuzetno mali. Porodice nestale dece na prvom mestu obraćaju se državnim organima, ali odgovore traže i od astrologa, vračara, a konkretnu pomoć od privatnih detektiva. Gost "Info jutra" bio je Braca Zdravković, privatni detektiv.

29.03.2024

10:35

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija