• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

30.01.2019

23:37

(VIDEO) STRAŠNE POSLEDICE TRAGEDIJE U BRAZILU: Skoro 100 poginulih posle pucanja brane, RASTE BROJ ŽRTAVA

Politika

(VIDEO) STRAŠNE POSLEDICE TRAGEDIJE U BRAZILU: Skoro 100 poginulih posle pucanja brane, RASTE BROJ ŽRTAVA

Podeli vest

Broj poginulih nakon pucanja brane rudnika na jugoistoku Brazila porastao je na 99, izjavio je danas portparol državne agencije za civilnu odbranu u brazilskoj državi Minas Žerais, Flavio Godinjo. Kako je dodao, 259 osoba vodi se kao nestalo

Brazilske vlasti kažu da je, zbog slabe kiše, danas privremeno obustavljena potraga za eventualnim preživelima i spasilačke operacije, ali napominju da kiša nije uticala na nivo vode, prenosi AP. 

 

 


Posle pucanja brane u petak, poplavljeno je područje u blizini naselja Vilja Ferteko, što je izazvalo strah od širenja toksičkog otpada i mogućeg zagađenja životne sredine.

 

 

 

 


Za sada nije poznato šta je uzrokovalo pucanje brane. Iz predostrožnosti stanovnici okolnih sela su evakuisani.

 

 

 

 


Brana rudnika izgrađena je 1976. godine i bila je jedna od nekoliko u tom području koja se koristila za čuvanje ostataka iz rudnika.

 

 

 

 

(VIDEO) JEZIVA NESREĆA U BRAZILU: Najmanje 200 nestalih posle pucanja brane SA TOKSIČNIM OTPADOM!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija