• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTRS

31.01.2019

11:11

BIH MOŽE U NATO SAMO KADA BI ALIJANSA OKUPIRALA SRPSKU, a to je u domenu fantastike - OVO NISU 90-TE!

Politika

BIH MOŽE U NATO SAMO KADA BI ALIJANSA OKUPIRALA SRPSKU, a to je u domenu fantastike - OVO NISU 90-TE!

Podeli vest

Univerzitetski profesor Nenad Kecmanović smatra da ne postoji drugi način na koji bi BiH mogla da uđe u NATO, osim da Alijansa okupira Republiku Srpsku, ali i ukazuje da je to malo verovatno jer više nije 1992. godina i globalni koncept se promenio

On je podsetio da, ako se pogleda unazad, mnoge stvari su prolazile mimo stava srpskog naroda, počevši od secesije BiH.

- Svašta je moguće, pa i to da NATO integriše BiH tako što će okupirati Srpsku. Međutim, ovo više nije 1992. godina i globalni koncept se promenio - rekao je Kecmanović za Sputnjik.

Na pitanje da li postoji bilo koji formalno pravni način na koji bi BiH ušla u NATO, ako to ne odobri Republika Srpska, Kecmanović kaže:

- Sem da okupiraju Srpsku, ne znam kako na drugi način mogu da postignu da Srpska dobrovoljno uđe u NATO.

(VIDEO) NATO NE DA SRBIJI DA VRATI RADAR NA KOPAONIK?! Svako malo su na Pančićevom vrhu da provere da radari nisu vraćeni!

Osvrćući se na činjenicu da nekoliko meseci nakon izbora BiH još čeka na formiranje Savjeta ministara i da se imenovanje Zorana Tegeltije za predsedavajućeg Savjeta uslovljava usvajanjem Predloga godišnjeg nacionalnog programa za NATO, Kecmanović kaže da su uzajamne blokade hronično stanje u BiH.

(HIT VIDEO) ALBANAC ABAZOVIĆ: SKENDERBEGOVI RODITELJI SU SRBI!

- Rekao bi čovjek, tamo je večito neki džumbus, ali kada odete, vidite da stvari normalno funkcionišu, posebno kada je riječ o Republici Srpskoj - naglasio je Kecmanović i ukazao da je Srpska u unutrašnjoj podeli relativno nacionalno homogena, a da problemi nastaju u Federaciji BiH.

On je napomenuo da se to se moglo očekivati, jer su nesuglasice dugo kamuflirane raznim manipulacijama sa strane.

Foto: fotomontaža

Kada je riječ o Makedoniji, Kecmanović navodi da su se Makedonci uvijek prilagođavali i pravili ustupke albanskoj manjini, pa su svojom kooperativnošću doveli do situacije da je moguće ovo što se desilo - da uđu u NATO.

EVO ZAŠTO HARADINAJ NEĆE DA UKINE TAKSE SRBIJI: Reč je o DILU NJEGA I ZAEVA da preuzmu TRGOVINU ROBOM ŠIROKE POTROŠNJE!

- Ako prihvatite ulogu da jači može da tlači, onda ulazite u prostor u kojem nema kraja popuštanju. Srpska u toj situaciji pruža odlučan otpor, koristeći diplomatska sredstva, tražeći uporište i podršku na drugoj strani - rekao je Kecmanović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija