• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

01.02.2019

17:52

AMERIKANCIMA TREBA NAJJAČI IGRAČ NA BALKANU - SRBIJA! Promenjen kurs prema kosovskom problemu, a politički ZAOKRET tek sledi: SANKCIJE ŠIPTARIMA!

Politika

AMERIKANCIMA TREBA NAJJAČI IGRAČ NA BALKANU - SRBIJA! Promenjen kurs prema kosovskom problemu, a politički ZAOKRET tek sledi: SANKCIJE ŠIPTARIMA!

Podeli vest

Postoji prostor za "malu" kreativnost i fleksibilnost SAD u postizanju konačnog rešenja kosovskog pitanja, jer je Vašington sada skloniji postizanju kompromisa između dve strane, tumače sagovornici Tanjuga , moguće rezultate sve je intenzivnijih diplomatskih aktivnosti na relaciji Vašington-Beograd i Vašington-Priština

Direktor Centra za spoljnu politiku Dragan Ðukanović kaže i da su SAD sada fleksibilne kada su u pitanju konačna rešenja i da to daje neku vrstu nade da je realnije da će se stići do kompromisa.



On napominje da se format dijaloga neće suštinski menjati, da će EU ostati posrednik, ali da će se na neki način uloga SAD osnažiti na indirektan način, tako što će imati uticaj po pitanju okončanje procesa normalizacije koji je započet pre osam godina. 

"SAD imaju nesumnjiv uticaj na kosovsku vladu i moguće je da će uspeti da se izbore za suspenziju taksi na proizvode iz Srbije i BiH na neko oročeno vreme, kako bi se dijalog ubrzao", ocenjuje on.

(VIDEO) KOMANDANT NATO ADMIRAL FOGO UPOZORIO ŠIPTARE: KBS da se pridržava dogovora, NE SMETE NA SEVER KOSOVA!



Direktor Centra za globalizaciju Dejan Miletić smatra da SAD, kao ključni igrač, mogu pokrenuti dijalog i doprineti da se postigne kompromis Beograda i Prištine.

"Sve te napore SAD vidimo, i promenjen kurs i pretnje (Prištini). Na pola koraka smo od određenih sankcija ma kako to izgledalo kad kosovsko rukovodstvo priča ''to su večna savezništva'', a ne menjaju stvari na terenu i ne uvažavaju sugestije. Niko se neće zadovoljiti lepim rečima, nisu to bajke već ozbiljne političke odluke koje se moraju tretirati odgovorno", rekao je Miletić za Tanjug.

AMERIČKI AMBASADOR ZALUPIO VRATIMA, POBESNEO NA HARADINAJA! Mediji: Napustio sastanak sa prištinskim liderima, odbili da suspenduju takse



Pisma predsednika SAD, kaže on, pokazala su odlučnost i dobru volju Vašingtona da posreduje aktivno u traganju za kompromisom, dok su sa druge strane ukazala na probleme da se jedno priča a drugo radi, što je Priština vrlo očigledo na terenu pokazala.

Istovremeno, SAD su pokazale da žele da se izađe iz komflikta kako bi u budućnoti sa Srbijom gradili bliže, partnerske odnose. 

Ključni igrač u regionu je Srbija, SAD to jasno vide, one nemaju nikakav interes u regionu, izvršilie su transformaciju Nato pakta, nema ni nafte, ni gasa ni zlata ni resursa kojim bi SAD mogle da isplate svoj boravak i trošokve u očuvanju mira, treba im savezništvo sa najjačim igračem, a to je Srbija. 

"U tom kontekstu i te promene i njihovi napori da pritisnu rukovodstvo Albanaca da bi se izašlo iz tog vrtloga negativnog, iz negativne spirale i situacije u kojoj krajnje rešenje ispada da je rat, ako ne nađemo kompromis u tom smislu vidim njihovu ulogu kao vrlo konstruktvinu", zaključuje Miletić. 

TRAMP BI VOLEO DA DOĐE U SRBIJU! Američki ambasador otkrio JEDNU OD ŽELJA LIDERA SAD!

ŠIPTARI NEMAJU MNOGO VREMENA! Dobili USLOV: Rok za povlačenje taksi 4. februar!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dona

pre 5 godina

Kako rade, to je izvesno. Inat nikome nije doneo nista dobro.

Marijana

pre 5 godina

Izgleda da je sto bi nas narod rekao Amerikancima doslo iz d... u glavu

Ana

pre 5 godina

To se videlo da se Amerikanci spremaju da ih puste niz vodu.Evo i Tramp najavljuje svoju posetu Srbiji.

Lili

pre 5 godina

Amerika je konacno shvatila da je Srbija ispravna zemlja i da je uvek za kompromisno resenje i dijalig,dok Pristina nije

Milisav pn

pre 5 godina

Zamazuju nam oči da bi se mi okrenuli protiv Rusa,ništa im neverujem i ako hoće nek udaraju šiptarima sankcije to je njihova stvar to nesme da nas zavarava i na kraju šta čekali do sad a i pitanje dali će uopšte i biti nešto od toga.

NB

pre 5 godina

Ne treba ovo da čudi. Srbija ima mnogo stabilniju političku scenu od Kosova a i sa Vučićem je mnogo lakse pregovarti i dogovarati stvari od Tačija i Haradinaja, koji često svojim ishitrenim i diletantskim potezima prave štetu i američkim interesima.

Darko

pre 5 godina

Amerika zeli partnerstvo sa Srbijom a ne konflikte.

Tifani Rok

pre 5 godina

Amerika igra opasnu igru, a glumi mirotvorca!

dana

pre 5 godina

SAD su pokazale da žele da se izađe iz komflikta kako bi u budućnoti sa Srbijom gradili bliže, partnerske odnose.

deda Raša

pre 5 godina

E sad ce nam ameri ponovo staviti nanogicu. Dislo opet ono Pustio bih ja njega al on nece mene.

era

pre 5 godina

SAD ima uticaj na Kosovsku vladu koja treba da ukine takse kako bi doslo do nekog kompromisnog resnja.

milan

pre 5 godina

ja amerima neverujem ništa da oni žele da nateraju šiptare da povuku takse rekli bi imate 24 sata da povučete takse ili mi povlačimo priznanje a za njima bi i evropa počela da povlači priznanje i onda dolaze međunarodne snage da uvedu red pohapse teroriste

Milasin

pre 5 godina

Srbija je sve jača i jača...samo želi mir i stabilnost

vlajko

pre 5 godina

Srbija je najjaci igrac na Balkanu , napokon je to i Amerika uvidela !

Smrad

pre 5 godina

Hahahahahahahahahaha Srbija najjača u regionu. Hahahahahahahahahahahaha nasmeja me

Nemanja

pre 5 godina

Ovakav fleksibilan odnos SAD sa Beogradom može podstaći brži dijalog, I ukidanje taksi prema Srbiji.

moma

pre 5 godina

Odavno je trebalo da SAD uvedu sankcije Kosovu.

Marko

pre 5 godina

I krajnje vreme je bilo da Amerikanci kazne Prištinu za neposlušnost i da se okrenu na našu stranu!

mira

pre 5 godina

Vidi se da je Srbija spremna na dijalog,a nadamo se da ce Tramp i Amerika uspeti da nagovore Tacija da ukinu sankcije.

Kristina

pre 5 godina

Dok traju nagadjanja necemo verovati dok ne vidimo konkretne poteze.

DADSA

pre 5 godina

ma veliko ste se IZLAZALI klucni igrac bice ALBANCI isto kao sta je IZRAEL u Arabskim zemalama

Mašnica

pre 5 godina

Kako je krenulo Priština će imati sankcije od SAD.

Dejan

pre 5 godina

Ovo bi stvarno bilo odlično, a verujem da bi dobili sigurnijeg partnera od Šiptara, a Srbija izlaz na more..i svima dobro..

Ronaldinjo

pre 5 godina

Srbija i SAD moraju da sarađauju to zaista mora da bude tako. Aleksandar Vučić zaista radi na tome da građani Srbije žive boqe. Srbija je na pravom putu razvoja i napretka.

Himalajac

pre 5 godina

Klošari a Gazivode, Trepča što smrdovi konfiskuju na 99 godina, ALO BRE i da se menja Preševo i Medveđa za Sever, pa bolesnici srpski jeste vi to zasadili u 30 godina? Nema priznanja, nema pomirenja. Angažujte specialce pa jih rokajte jedan po jedan, učite od Izraela morončine.

Natasa

pre 5 godina

Nadam se da ce se pitanje Kosova sto pre resiti u korist Srbije!

Miki

pre 5 godina

Amerika se konačno probudila, neka pokrenu konkretne mere protiv Prištine, dosta je uzaludnih priča.

Avram

pre 5 godina

Kakav kompromis,to je glupost ucenjenih glava,zamazivanje narodnih ociju,potpis na to je izdaja.

tamara

pre 5 godina

Dobro je sto su I amerikanci shvatil koliko je Srbija bitna na Balkanu.

Mixi

pre 5 godina

Kosovski političari guraju Kosovo u ambis iz koga nema povratka!

Kosta

pre 5 godina

Bio bi pun pogodak kada bi ih malo vise pritisnuli i vratili u normalu, posto previse su se osilili i opustili, zeljni su nemira.

Petar

pre 5 godina

Srbija je napokon ka ostvarenju svoj primarnog cilja, da bude zemlja mira i stabilnosti u regionu.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija