• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Grbović

03.02.2019

15:25

RAKIĆ: Statut "Trepče" ostaće mrtvo slovo na papiru!

Politika

RAKIĆ: Statut "Trepče" ostaće mrtvo slovo na papiru!

Podeli vest

Statut Rudarskog kombinata "Trepča", koji je noćas usvojila kosovska skupština, ostaće mrtvo slovo na papiru, sa nadležnošću do reke Ibar, izjavio je danas predsednik Srpske liste Goran Rakić


- Koliko god se albanski lideri trudili da politikom svršenog čina ugrožavaju opstanak srpskog naroda, pa nakon uvođenja taksi usvajaju i odluke kojima žele da otmu ''Trepču'' od srpskog naroda, Srbi i Srbija to neće dozvoliti - rekao je Rakić.

Rakić je podsetio da su decenijama generacije Srba, kako sa Kosova i Metohije, tako i iz centralne Srbije, izdvajale ogroman novac kako bi se izgradila "Trepča", i ako neko misli da ćemo mi to pokloniti, ili da će nam se tek tako oduzeti, grdno se vara.

- Ovaj statut koji je pisao jednonacionalni odbor, u kome nije bilo Srba, a kojim se pokušava oteti ''Trepča'', koja je privredno srce opstanka našeg naroda, će ostati mrtvo slovo na papiru sa nadležnošću do reke Ibar - poručio je predsednik Srpske liste.

Rakić je pozvao međunarodnu zajednicu, koja promoviše zaštitu prava svojine, da jasno poruči svojim pulenima da otimanje "Trepče" nije korak koji će naići na razumevanje Srba i Srbije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MilosObilic1389

pre 5 godina

Amerikancu treba TREPCA...Zato su bombardovali Beograd...Zato GURAJU TZV. Nezavisno Kosovo...Sve je u Trepci....!! U tome je sva problematika odnosa sa Amerikom....Treba im pljacka srpskih nalazista RUDE, kojom ce platitit Siptarima....- tzv NEZAVISNOST...!

Izbori 2024

TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!
Live TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!

Pripadnici Ministarstva unutrsanjih poslova nakon 27 sati deetaljne pretrage terena u potrazi za Dankom Ilic, obustavili su dalju pretragu s obzirom na to da svi dosadasnji pezultati ukazuju da se devojcica ne nalazi na ovom podrucju. Policija nastavlja inzenzivan operativan rad, a istraga je usmerena u drugom smeru. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Blažo Marković, bivši predsednik sindikata MUP-a i Mihajlo Janjic iz Centra za drustvenu stabilnost.

28.03.2024

08:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija