• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

03.02.2019

17:02

ANTIĆ: Vešalima SzS zgazio na žrtve nacističkog terora!

Politika

ANTIĆ: Vešalima SzS zgazio na žrtve nacističkog terora!

Podeli vest

Ministar u Vladi Srbije Aleksandar Antić ocenio je da su defilujući preko Terazija sa vešalima u rukama pristalice Saveza za Srbiju i njihovi lideri sinoć bezočno zgazili na žrtve nacističkog terora

Ideja da se simbol stradanja rodoljuba u Drugom svetskom ratu donese na Terazije je skandalozna i priziva povratak najcrnjih dana u istoriji Beograda i Srbije, smatra Antić.

- Ljudi koji su marširali u Đilasovoj, Jeremićevoj i Obradovićevoj koloni noseći vešala ne znaju, a morali bi da znaju, da su prošli i pored terazijskog spomenika, kojima je slobodoljubiv Beograd odao poštu petorici rodoljuba koje je Gestapo mučio, a potom obesio na Terazijama. Umesto da su položili po jedan cvet na ovaj spomenik u znak sećanja na žrtvu svojih sugrađana, oni su pored njega prošli sa vešalima u rukama - naveo je Antić.

Za razliku od vođa ovih demonstracija, Srbija i Beograd ne žele da se vrate u vreme nacističkih odmazdi nad srpskim patriotama, poručio je ministar.

Smatra takođe da je zastrašujuće ćutanje Saveza za Srbiju i njegovih lidera na brutalno gaženje po slobodarskoj i antifašističkoj tradiciji Beograda i njihova poruka da bi se prema svojim sunarodnicima poneli kao i Gestapo 1941. godine.

- Koja je druga poruka kada 2019. godine donesete vešala na Terazije? - kaže Antić.

On je poručio da su Beograd i Srbija ipak, dovoljno veliki i jaki "da izraze prezir prema svima koji u grčevitoj borbi za vlast ne prezaju ni od toga da kaljaju njihovu antifašistcicku i slobodarsku tradiciju".

(FOTO) ĐILASOVCI KAO NACISTI, POSTAVILI VEŠALA NA TERAZIJAMA! Lideri opozicije hoće da UBIJAJU LJUDE! Građani U POTPUNOM ŠOKU!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija